Wednesday, January 31, 2007

Σαλάτα Χαλούμι με Κάπαρη

Η Νατάσσα από τη Σητεία της Κρήτης, μας έστειλε την παρακάτω συνταγή:

Την συνταγή μου την έχω δοκιμάσει εδώ στη Σητεία σε ένα εστιατόριο αλλά αυτή η version είναι η δική μου. Ελπίζω να σας αρέσει.

Σαλάτα Χαλούμι με Κάπαρη (προετοιμασία
3-5 λεπτά)

Υλικά
1 χαλούμι
1 ντομάτα για σαλάτα
λίγη ρόκα
άγρια κάπαρη (αν είναι δυνατόν Τήνου, έχει μεγάλη διαφορά)
λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο
λίγη μουστάρδα
λίγο καλό balsamico.

Ετοιμάζουμε την σως. Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το Balsamico και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες και χωρίζουμε τα φύλλα της ρόκας. Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες περίπου μισού πόντου και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις Ροδίσει το γυρνάμε και από την άλλη μεριά. Σε μία πιατέλα βάζουμε την ντομάτα, την ρόκα, τοχαλούμι ζεστό και περιχύνουμε την σως και στο τέλος προσθέτουμε και την κάπαρη.

Νατάσσα

7 comments:

Juanita La Quejica said...

Τέλεια! Έχω χαλούμι από Κύπρο, δώρο της Νένας, κάπαρη Σιφνέϊκη, ρόκα, ντομάτα ψιλομάπα λόγω εποχής, το μεσημέρι σαλάτα της Νατάσσας στο μενού. Ευχαριστώ.

kiki said...

Έχω δηλώσει φαν των τυριών (συμπεριλαμβανομένου και του χαλουμίου βεβαίως-βεβαίως) και φυσικά λάτρης της σαλάτας. Θα δοκιμαστεί οσονούπω.

Anonymous said...

Για μένα δεν υφίσταται γεύμα χώρις σαλάτα. Και επειδή λατρεύω και εγώ τα τυριά βάζω σχεδόν σε όλες τις σαλάτες τυρί. Ορμώμενη από την πίτα με ροκφόρ και ανθότυρο, εγώ όταν έχω αποθέματα ροκφόρ το βάζω πάντα σε πράσινες σαλάτες (π.χ. σπάνακι ) μαζί με καρύδια και είναι υπέροχος συνδυασμός.

Λία Π. said...

Νατάσσα, πολύ ωραία η σαλάτα σου!
Νομίζω και κάποιο άλλο τυράκι ψημένο θα ήταν εντάξει. Αν έχω λάθος διόρθωσέ με. Να είσαι καλά!!

Anonymous said...

Juanitaκι, υποπτεύομαι πως η σαλάτα αυτή θέλει φρέσκο χαλούμι. Αυτό δηλαδή που πουλάνε τα εδώ s/m. Συνήθως η σαλατά θέλει τυρί που όταν ζεσταίνεται να μαλακώνει. Το χαλούμι που σούδωσα είναι ιδανικό για ψητό (αντικολλητικό, κάρβουνα, γκριλ) ή τριμμένο σε ραβιόλες ή κοινά μακαρόνια. Επειδή είναι σπιτικό-ώριμο δεν θα μαλακώσει για σαλάτα. Και θα πάει και χαμένο. Πάρε ένα φρέσκο από απέναντι...Σκλ...

Anonymous said...

Λία συμφωνώ ότι πάνε και άλλα τυράκια σ αυτή την σαλάτα αλλά εμένα αυτό που μου αρέσει πολύ είναι η "παρέα" χαλούμι με άγρια κάπαρη...σκοτώνει!

Juanita La Quejica said...

Με πρόλαβες εγκαίρως Νένα! Θα το θυσίαζα τζάμπα το χαλουμάκι! Πάω Σκλ για φρέσκο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...