Η παρακάτω συνταγή γίνεται πολύ νόστιμη και στην γάστρα και στην κατσαρόλα.Τα υλικά είναι:1 πακέτο ρεβύθια - 1 κρεμμύδι - 2 κούπες μεγάλες λάδι - 300γρ μπέικον - 4 κουταλίες σούπας αλέυρι - μυρωδικά:αλάτι-πιπέρι-σκόρδο-ρίγανι-ροζμαρυ-κάρυ.
Εκτέλεση
Βάζουμε απο το βράδι τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με αλάτι.Την επόμενη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα ή την γάστρα.Βάζουμε νερό μέχρι την μέση και το λάδι.Κοβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε.Τα βάζουμε και αυτά στο σκέυος.Προσθέτουμε τα μυρωδικά (ο κάθε ένας βάζει αναλόγως με την γέυση του).Όταν έχουν βράσει προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε καλά.Τα αφήνουμε στην φωτιά και δένει η σάλτσα.Καλή όρεξη!!
3 comments:
Τασούλα, τι βότανο είναι το ρόζμαρυ;
Εχεις δίκιο.δεντρολίβανο.
Μου έδωσες ιδέα για νέο ποστ. Ευχαριστώ!
Post a Comment