Wednesday, January 31, 2007

Ρεβυθάδα

Από ότι άκουσα έρχονται κρύα.
Η παρακάτω συνταγή γίνεται πολύ νόστιμη και στην γάστρα και στην κατσαρόλα.Τα υλικά είναι:1 πακέτο ρεβύθια - 1 κρεμμύδι - 2 κούπες μεγάλες λάδι - 300γρ μπέικον - 4 κουταλίες σούπας αλέυρι - μυρωδικά:αλάτι-πιπέρι-σκόρδο-ρίγανι-ροζμαρυ-κάρυ.
Εκτέλεση
Βάζουμε απο το βράδι τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με αλάτι.Την επόμενη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα ή την γάστρα.Βάζουμε νερό μέχρι την μέση και το λάδι.Κοβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε.Τα βάζουμε και αυτά στο σκέυος.Προσθέτουμε τα μυρωδικά (ο κάθε ένας βάζει αναλόγως με την γέυση του).Όταν έχουν βράσει προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατέυουμε καλά.Τα αφήνουμε στην φωτιά και δένει η σάλτσα.Καλή όρεξη!!

3 comments:

Λία Π. said...

Τασούλα, τι βότανο είναι το ρόζμαρυ;

tassoula said...

Εχεις δίκιο.δεντρολίβανο.

Juanita La Quejica said...

Μου έδωσες ιδέα για νέο ποστ. Ευχαριστώ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...