Friday, February 02, 2007

Μπακαλιάρος με πορτοκάλι

Αλλη μία παραλλαγή του μπακαλιάρου με σέλινα που έχω γράψει παλιότερα.
Παίρνουμε πάλι φιλέττα μπακαλιάρου χωρίς κόκκαλο, γύρω στο 1 κιλό, 5-6 κρεμμύδια για στιφάδο ή μέτρια, μισό κιλό κολοκυθάκια για τηγάνισμα, χυμό 2 λεμονιών, χυμό 2 πορτοκαλιών, μισό ποτήρι ημίγλυκο κρασί, πελτές ντομάτας ή ένα V8, 1 πράσο, λίγο άνηθο
Μαρινάτα
Ανακατεύετε τους χυμούς, τα κομμένα κρεμμύδια, το πράσο και το κρασί μαζί με αλατοπίπερο. Βάζετε εκεί τα φιλέττα και τα αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες μέσα στο ψυγείο σκεπασμένα με σελοφάν.

Παίρνετε μία κατσαρόλα που μπαίνει σε φούρνο με σκέπασμα. Βάζετε απο κάτω λίγο λάδι, απο πάνω τα φιλέττα, περιχύνετε με τη μαρινάδα. Ρίχνετε τη ντομάτα στο τέλος. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο (100 βαθμούς στον αέρα) μέχρι να σας μυρίσει, δλδ, 3 τέταρτα ανά κιλό.

Εν τω μεταξύ τηγανίζετε τα κολοκύθια σε μακρουλές φέτες και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Μόλις γίνει το ψάρι, βάζετε κάτω μία στρώση κολοκυθάκια, επάνω τα φιλέττα σαν πυργάκι και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Διακόσμηση στο πιάτο ο άνηθος.

7 comments:

Anonymous said...

Πολύ πρωτότυπως μου φαίνεται έτσι ο μπακαλιάρος, και πρεπει να έχει καπως γλυκιά γευση υποθέτω, ωραια αμα είναι έτσι μέχρι και ο Γ. θα τον φάει.

Juanita La Quejica said...

Γεμάτος άρωμα θα είναι έτσι. Ωραία ιδέα!

Juanita La Quejica said...

Φρέσκος ή ξαλμυρισμένος Μαρίνα μπακαλιάρος;
Α... μιλάς για φιλέτα. Άρα, κατεψυγμένος έτοιμος; Στο τσάκα τσάκα κιόλας, εύκολο και γρήγορο φαγητό.

Marina said...

Η συνταγή λέει για ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, αλλά επειδή πάντα βιάζομαι παίρνω φιλέττα κατεψυγμένα.
Το θέμα χυμού πορτοκάλι-λεμόνι εμείς βάζουμε 2-2 γιατί μας αρέσει γλυκόξυνο. Αν προτιμάτε τα ξυνά βάλτε μισό πορτοκάλι-2λεμόνια.
Αν βάλετε V8 είναι πιό γλυκός ο χυμός απο τον πελτέ της ντομάτας.

Αθανασία said...

Με ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο θα'ναι πιο ωραίο...

Anonymous said...

Θα εκτελεστεί σύντομα αφού αυτή την εβδομάδα είχα πολύ ψάρι και θαλασσινά.
Υπάρχει απόθεμα στην κατάψυξη και αφού η άλλη σου συνταγή είχε επιτυχία, ένας λόγος ακόμη.

Anonymous said...

πήρα τα υλικά και ετοιμάζομαι να το δοκιμάσω αύριο μεσημέρι...

λουκουμάκι θα βγει νομίζω...μες στις μυρωδιές, λιγώνομαι ήδη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...