Sunday, February 18, 2007

Κινέζικων συνέχεια...

Ο κύριος Νίκος που μένει στο μακρινό Καναδά και όχι μόνο μας παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή αλλά μας στέλνει και τις συνταγές του κατά καιρούς, μας έστειλε αυτή τη φορά μια συνταγή για κινέζικο. Σουπίτσα λοιπόν για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Σούπα wonton
50-60 τεμάχια
Υλικά
2-λίτρα ζωμό κοτόπουλου, η και περισσότερο αν χρειασθεί
1-φρέσκο πράσινο κρεμμύδι
1-καρότο κομμένο σε λωριδίτσες «Julienne cut»

Υλικά για την γέμιση των wonton
500γρ στήθος κοτόπουλο καθαρό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτάλι ψιλοκομμένο πιπερόριζα “Ginger root”
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο ή σουσαμόλαδο αν επιθυμείτε
1 κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλάκια νισεστέ (corn starch) η ρυζάλευρο
2 κουταλιές λευκό αρετσίνωτο κρασί
Τα ασπράδια από δύο αβγά

50-60 Κινέζικα φυλλαράκια wonton rappers
Ετοιμασία
Σε μεγάλο πολυμίξερ βάλτε όλα τα υλικά για την γέμιση, εκτός από το Κινέζικα φυλλαράκια .Τα πολτοποιείτε ελαφρά και ώσπου να ενωθούν, 2 λεπτά περίπου. Τα γυρίζετε σε ένα μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα ή και περισσότερο
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράστε το ζωμό του κοτόπουλου
Ανοίξτε τα wonton φυλλαράκια σε καθαρό τραπεζάκι εργασίας, τα βρέχετε με πινελάκι ελαφρά με νερό. Βάζετε στο κάθε φυλλαράκι 3/4 κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση που προετοιμάσατε.
Βράστε για 15 λεπτά την πρώτη σειρά που ετοιμάσατε, 12-14 τεμάχια και όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε βαθιά σουπιέρα και συνεχίστε την επόμενη σειρά.
Όταν τελειώσετε το βράσιμο όλα τα wontons προσθέτετε τον εναπομείναντα στην κατσαρόλα ζωμό και τη σάλτσα σόγιας και σερβίρετε σε μπολάκια σούπας. Τα γαρνίρετε με το καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και συμπληρώνετε σάλτσα σόγιας αν χρειαστεί.
Σημείωση: Εγώ έβαλα σόγια μόνο στη γέμιση. Τη σούπα την κράτησα άσπρη με μπόλικο φρέσκο λεμονάκι.
N.Δ
υγ. Ρωτήσαμε τον κ. Νίκο λεπτομέρειες για το κοτόπουλο και τα φύλλα. Το κοτόπουλο κόβεται στο μούλτι ωμό, έτσι ώστε να γίνει μικρά κομματάκια. Τα φύλλα με τα οποία φτιάχνουμε τα πουγκάκια, τα βρίσκουμε σε μαγαζί που πουλάει κινέζικα προϊόντα ή σε μεγάλα σμ.

5 comments:

Juanita La Quejica said...

Τα wontons μπορούν να γίνουν και τηγανιτά, αλλά προσωπικά προτιμώ τα βραστά. Ευχαριστούμε για την συνταγή φίλε Νίκο.

Αθανασία said...

Χαιρετισμούς στον κ.Νίκο λοιπόν!
Με το κρύο του Καναδά ό,τι πρέπει είναι η σουπίτσα!!!

kiki said...

Ευχαριστούμε κ. Νίκο για τη συνταγή. Μπορείτε να μας γράψετε εδώ σχόλια αν χρειαστεί. Καλή Σαρακοστή.

Katerina ante portas said...

Aφού τρώγοντας αγοίγει η ..όρεξη, στις σελίδες του ΒΒC περισσότερα κινέζικα!

-Kαλή Σαρακοστή κ. Νίκο!

Marina said...

won ton, δεν έχουμε φτιάξει ακόμη..χμμ μόνο spring rolls. Νομίζω ότι μετά απο αυτή τη συνταγή επιβάλλεται να πάει ο Κ να πάρει το ειδικό φύλλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...