Sunday, February 04, 2007

Spaghetti με φασκόμηλο και παρμεζάνα

Συνταγή για την περίπτωση: ήρθαν επισκέπτες και δεν έχω απολύτως τίποτα!
Αφιερωμένο εξαιρετικά στις εργαζόμενες μητέρες!

Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. Spaghetti Barilla
Μια χούφτα φασκόμηλο
Bούτυρο
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα φουντούκια σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα ξεπλένουμε αλλά δεν τα καίμε με βούτυρο.
Ρίχουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το φασκόμηλο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα όπου είναι το βούτυρο και το φασκόμηλο. Ανακατεύω πολύ καλά.
Σερβίρω και ρίχνω μπόλικη παρμεζάνα, μια κουταλιά σούπας από τα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έχουν θεσπέσιο άρωμα και λίγες θερμίδες. Από εμφάνιση σκίζουν.

Lydia

3 comments:

Anonymous said...

Λυδία μια ένσταση μόνο.
Τα μακαρόνια και γενικότερα τα ζυμαρικά, δεν τα ξεπλένουμε.
Το άμυλο που έχουν βοηθά να κολλήσει η σάλτσα επάνω τους.
Το φασκόμηλο είναι αγαπημένο και σε μένα.

Mirandolina said...

Στο πανεπιστήμιο κάναμε μια αντίστοιχη με τη συγκάτοικο - την μακαρονάδα των τελευταίων ημερών του μήνα. Τα δικά μας υλικά/μυρωδικά ήταν σκόρδο και πιπέρι (μπούκοβο, τώρα πια βαζω τσίλι) και ότι τυρί μας είχε απομείνει, αν είχε απομείνει. Την έκανα μια φορα για το γιόκα μου πέρισυ κι από τότε τη ζητάει πολύ συχνά. Θα του κάνω κι ετούτη - νομίζω θα τον ενθουσιάσει.

Anonymous said...

Σύμφωνα Γιάννη αλλά όταν το παρακάνεις με το αλάτι καμμία φορά πρέπει και να ξεπλένεις για να μην γίνουν λύσα και εγώ δυστυχώς το παρακάνω συχνά...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...