1 πακέτο φαρφάλες
2 κούπες αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
150ml κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πράσινο πιπέρι
παρμεζάνα (για όσους το επιθυμούν)
Μουσκεύετε τα πορτσίνι σε νερό –την ελάχιστη δυνατή ποσότητα- να φουσκώσουν και να μαλακώσουν (γύρω στο μισάωρο). Στραγγίζετε (το νερό το κρατάτε) και στεγνώνετε όσο είναι δυνατόν τα μανιτάρια. Βράστε τα ζυμαρικά κατά τα γνωστά.
Για τη σάλτσα: Κόψτε το σκόρδο στη μέση και αλείψτε το κατσαρολάκι που θα χρησιμοποιήσετε για τη σάλτσα (μετά πετάτε το σκόρδο). Βάλτε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε ελαφρά τα μανιτάρια. Σβήστε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα μανιτάρια. Αφήστε τα να βράσουν λίγο στο ζουμί τους και μόλις μειωθεί ο όγκος προσθέστε την κρέμα. Αλατίστε και συνεχίστε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Ο στόχος σ’ αυτή τη συνταγή είναι να αναδειχθεί το ιδιαίτερο άρωμα των πορτσίνι. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιώ και το αρωματικό νερό που έχουν μουλιάσει τα μανιτάρια, αν και μερικές φορές αφήνει λίγη… άμμο στο στόμα. Επίσης αποφεύγω να χρησιμοποιώ ο,τιδήποτε μπορεί να μπερδέψει ή να καλύψει αυτήν την ξεχωριστή μυρωδιά (εγώ δεν βάζω καν παρμεζάνα, ο καλός μου τη θέλει). Η (γενικά εξοστρακισμένη από την κουζίνα μας) κρέμα γάλακτος είναι ελάχιστη και μόνο για το δέσιμο της σάλτσας, ενώ το πράσινο πιπέρι προσθέτει μια ταιριαστή αψάδα (βάζω τριμμένο και στολίζω κάθε πιάτο με μερικούς ολόκληρους κόκκους).
10 comments:
Elie, κοίτα λίγο πάλι το κείμενό σου γιατί υπάρχουν κάποια προβληματάκια με τον κώδικα.
Έκανα κάποιες αλλαγές από το αρχικό ποστ. τι προβλήματα βλέπεις? λες να το βγάλω και να το ξαναβάλω?
Κάποια εντολή "στραβώνει" 3-4 φορές. Για παράδειγμα κάτω από το
Μια συνταγή με… χαρακτήρα
Προσπάθησα να σου το βάλω εδώ, αλλά στα σχόλια δεν γίνονται δεκτά κάποια σημεία στίξης που χρησιμοποιούνται στην html
μμμ κατάλαβα. στον explorer φαίνεται κιόλας το πρόβλημα ενώ στο mozilla όχι.
νομίζω ότι είναι ΟΚ τώρα...
Ναι, ναι, μια χαρά, ευχαριστώ Elie!
Elie μου, τι μου κανεις μεσημεριατικα και έχω μόνο σαλάτα για φαγητό! :-)
julia_dream, μη νομίζεις, κι εμείς σαλάτα τρώμε σήμερα. Το απόγευμα λέω να φτιάξω κάτι (αλμυρά) μάφινς για να τσιμπήσει η μικρή, το πολύ πολύ να "κλέψουμε" κάτι κι από κει...
θαύμα και μιαμ!
Γειά σου elie! Πήρες φόρα και μ αρέσει. Μιάμ αλλά έχω καιρό μέχρι να δοκιμάσω τα καλούδια σας.
Post a Comment