Sunday, March 04, 2007

Veggi muffins


Being carried away from Elena’s’ roundup and nowadays Muffin mania, I thought I’d share this vegetarian version of the small coffee cakes ( suitable also for those on a diet or those who follow the Easter lent !)
You’ll need the following

Ingrediens:
2 cups shredded carrot
1 cup shredded apple,
1/2 fl. Soya oil
11/4 cup sugar
1 teaspoon honey
1 teaspoon cinnamon
1/4 teaspoon grated clove-gillyflower
Zest and juice of an orange
1/2 cup seeds sesame (or walnuts )
1 hint grated nutmeg
2 ½ cups self raising flour
2 teaspoon. Baking powder
1 teaspoon soda (dissolved in the juice).
(2 tablespoons. cacao and fresh grated ginger optionally)

Mix and stir all the ingredients together adding the flour at the end.
Grease the special muffin mould (I do it for 12, and a small rectangle cake mould for the leftover). Fill each ¾ of the way full.
Preheated oven at 200 C. Bake for 5 min. and then you continued baking at 175 C.. for another 15- 20 min.
You could decorate using melted chocolate or glaze with melted sugar and lemon and …. But I didn’t since I tried to stick to the diet version of it!!!!!!


Παρασύρθηκα από τη Muffin mania των ημερών και τη συγκέντρωση της Elena, έφταιγε και το παιχνίδι των πέντε που άνοιξε το χορό για εκμυστηρεύσεις, είπα να δώσω μια νηστήσιμη εκδοχή ή άλλως, μια χορτοφαγική, για τα μικρά καικάκια που νοστιμεύουν το πρωϊνό ή το κολατσιό μας και περιορίζουν τις θερμίδες μας. Έτσι θα χρειαστούμε,

2 φλ. καρόττο τριμμένο
1 φλ. μήλο,
1/2 φλ. σπορέλαιο
1 φλ ζάχαρη
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.γλ. κανέλλα
1/4 κ.γλ.τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλλιού
1/2 σπόρους σουσάμι (ή καρύδι χοντροκομμένο)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 1/2 φλ. αλεύρι self raising
2 κ.γ. Βaking powder
1 κ.γ. σόδα (διαλυμένη στο χυμό).
Προαιρετικά, 2 κ.σ. κακάο , ξύσμα φρέσκου τζίτζερ

Ανακατεύουμε πρώτα τα άλλα υλικά και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι και το Β.Ρ.
Χρησιμοποίησα την ειδική θήκη για 12 muffins και ένα μικρό ορθογώνιο φορμάκι καίηκ για το υλικό που περίσσευσε. Έψησα σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για πέντε λεπτά και χαμήλωσα στους 170 για τα υπόλοιπα 15-20 λεπτά. Θα μπορούσα να διακοσμήσω με λυωμένη σοκολάτα ή ένα γλάσσο με άχνη ζάχαρη και λίγο λεμόνι, κάτι που απέφυγα για να μην ανέβουν οι θερμίδες στο γλυκάκι.

9 comments:

Hungry For Life said...

Κατερινάκι, ρίξε μια ματιά στο mail σου σε παρακαλώ.

Katerina ante portas said...

To ψάχνω Κική, γιατί βέβαια τα labels βοηθούν την έρευνα του goole νομίζω.
Θα σου πω περισσότερα.

kiki said...

Ευχαριστούμε Κατερίνα, η Juanita είχε στείλει το mail, αλλά είναι το ίδιο.

kiki said...

Ξέχασα: Ωραία που αρχίσαμε να βάζουμε συνταγές και στα αγγλικά. Καλή αρχή λοιπόν.

Λία Π. said...

Εκτός από νόστιμα, που θα είναι οπωσδήποτε με τέτοια υλικά και αρώματα,είναι και πολύ υγιεινά. Μου αρέσει η όλη φασαρία γύρω από τα maffins!!!

Juanita La Quejica said...

Ναι, ναι, Καλή Αρχή και στις συνταγές γραμμένες στα αγγλικά. Θα φτιάξουμε και μια κατηγορία για να τις βρίσκει όποιος θέλει συγκεντρωμένες. Ωραία ιδέα!

Penelope said...

Παρόμοια συνταγή κάνω κι' εγώ σε μια απο τις εκδοχές για νηστίσιμα κείκς (δεν έχω βάλει ποτέ μοσχοκάρυδο, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά) με μαύρη ζάχαρη. Καθώς και με ταχίνι.
Νοστιμότατο Κατερίνα.
Καλή αρχή για τις αγγλικές version.

Anonymous said...

Καλή αρχή για τις αγγλικές version.
Αλλά να ρωτήσω και κάτι επ' ευκαρίας κανένα αλμυρό muffins δεν υπάρχει? γιατί θα είναι πολυ καλός ο συνδυασμός του γρηγορου πρωινου έτσι.

Katerina ante portas said...

Kαλημέρα κορίτσια!
-Εσύ αγαπητή oneiromageiremata σχολίασες και έτσι σου απαντώ! ;)
Είπα να το δοκιμάσω το αγγλικό μια και σας το είχα αναφέρει..
-Λία Π ήταν -εξαφανίστηκαν δυστυχώς-νόστιμες!
-Juanita μου δεν θα είναι δύσκολο, ίσως μάλιστα χρειαστεί να είμαστε λιτές στην εγγλέζικη version..
-Penelope, έβαλα και λίγο κάρδαμο ένα σπασμένο κουκί αλλά δεν άρεσε στις κόρες μου που το βρήκαν..πικρό!
-mariam έχουμε και από αυτές! Έχω προβλήματα με το pc ίσως ιό και δεν ξέρω αν τις δώσω αμέσως..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...