Sunday, May 20, 2007

Παγωτό μπανάνα


Κοίταζα προχθές το λαχταριστό παγωτό που έφτιαξε η Λία με τις φράουλες και σκεφτόμουν να το φτιαξω. Θεώρησα όμως κριμα να παω να αγορασω φραουλες και να αφήσω ένα σωρό μπανάνες, που μου είχαν φέρει, να βολοδέρνουν περιμένοντας την τυχη τους προς τα σκουπίδια. Γιατί ποιος τρώει κοντά 10 κιλά μπανάνες, σίγουρα θα σάπιζαν. Έτσι έκανα αποφάσισα να φτιαξω παγωτό μπανανα.

Χρησιμοποίησα 3 κρεμες γαλακτος μικρές
1 κουτί ζαχαρούχο γαλα
Περίπου 1 1/2 κιλό μπανάνες
1 μικρό φακελάκι σαφράν
Οι κρέμες μπορεί να φαίνονται αρκετές όμως αφού τις χτύπησα σε σαντιγύ χρησιμοποίησα μόνο τη μισή ποσότητα και με την αλλη μισή έφτιαξα και παγωτό σοκολάτα αναμιγνύοντας με...2 κούπες caotonic και προσθέτοντας και το μισό ζαχαρουχο.

Το μπανανοπαγωτό έγινε πολύ εύκολα. Χτύπησα τις κρέμες γαλακτος να γίνουν σαντιγύ και έβαλα για λίγο στην καταψυξη. Ελιωσα τις μπανανες στο multi βάζοντας μισό λεμονι για να μη μαυρίσουν και όταν εγιναν αλοιφή τις εριξα μες τη σαντιγύ μαζί με το μισό κουτί ζαχαρούχο και το σαφραν. Ξαναχτύπησα για λιγο με το μίξερ και έβαλα στην καταψυξη. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Δεν το περίμενα να ναι τοσο καλό. Πρώτη φορά δοκίμασα τοσο αρωματικό παγωτό μπανανα. Τα παγωτά τα έβαλα σε 2 πλαστικά ταπερ που χρησιμοποιώ γι αυτή τη δουλειά και δεν ξερω αν φταινε τα ταπερ ή όχι ποτέ μα ποτέ δεν μου κρυσταλιάζουν και κυρίως ποτέ δεν ξαναανακατεύω ανα δύωρο.

Και μια και οι μπανάνες όπως ξαναπα ήταν αρκετές έφτιαξα και μια μαρμελάδα μπανανα.
Η συνταγή είναι του Παρλιάρου, και θα τη βρείτε στο site του www.parliaros.gr το μονο που διαφοροποίησα είναι ότι έβαλα και σαφράν για πιο έντονο χρώμα.

11 comments:

Λία Π. said...

Αυτό θα πει ευρηματική μαγειρική. Μπράβο! Ρένα
1ο) που διαλύεις το σαφράν;
2ο) δε βάζεις άλλη ζάχαρη εκτός από αυτήν που έχει το ζαχαρούχο;
3ο) η σαντιγύ θα χτυπηθεί αρκετά ή ελαφρά;
Ας το καλό, όλο απορίες είμαι πάλι.

Anonymous said...

Ρενα μου μεχρι εδω μοσχοβολησε το παγωτακι και η μαρμελάδα σου:)
Καταπληκτική ιδέα το σαφραν γιατι παντα κατηγορουσα οτι το ζουρλαινουν στις χρωστικες το μπανανοπαγωτο!
Μπράβο σου , καλοφάγωτα :))

Rena said...

Ευχαριστώ κορίτσια.

Λία το σαφράν δε το διέλυσα ήταν σε σκόνη και απλα το ανακατεψα με τα υπόλοιπα. Για τις κρέμες, τις χτύπησα ώσπου να γίνουν σαντιγύ και όταν έριξα όλα τα υλικά ξαναχτύπησα ίσα να ανακατευτούν.

Rena said...

Ααα ξέχασα... ζάχαρη Λία όχι δεν έβαλα άλλη, αφενός γιατί το ζαχαρούχο έχει αρκετή και αφετέρου γιατί και οι μπανανες είναι γλυκές απο μονες τους. Κι όμως βγήκε αρκετά γλυκό. Το ίδιο και στο σοκολατένιο παγωτό, βλεπεις το κακαο αυτό του caotonic έχει απο μονο του τη δικη του ζαχαρη.

Juanita La Quejica said...

Ευτυχώς που είμαι κρυωμένη και δεν μπορώ να φάω παγωτό, αλλιώς δε θα έκανα άλλη δουλειά αυτές τις μέρες με τις συνταγές σας, χαχα!
Ρένα, να σε ρωτήσω γιατί μπερδεύτηκα λίγο επειδή έκανες 2 είδη παγωτού.
Για την μπανάνα, χρησιμοποίησες ουσιαστικά μισό ζαχαρούχο, 1 1/2 μικρή κρέμα γάλακτος (όταν λες μικρή εννοείς τα 250ml ή μικρότερη;) και 1 1/2 κιλό μπανάνες; Καλά το κατάλαβα;

Rena said...

Σωστά Juanita έτσι ακριβώς. Μια χαρα το καταλαβες. Η κρέμα είναι των 250ml και οι μπανανες 1 1/2 κιλό.

Περαστικά σου βρε. Κρυωματάκι από τις αλλαγές του καιρού ή ιωσούλα?

Anonymous said...

μοιάζει τέλεια ιδέα για παγωτό....το ιδιο καλή και η μαρμελάδα μου ακούγεται
μια ερώτηση μονο....δε μ'αρέσει το αρωμα του σαφράν,διακρίνεται στο παγωτό;

Rena said...

Η αλήθεια είναι ότι το παγωτό παίρνει μια ελαφριά γεύση. Αλλά αυτό διορθώνεται είτε μειώνοντας την ποσότητα του σαφράν ή απλα χρησιμοποιείς χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε διαφορετική περίπτωση απλά το αφήνεις στο φυσικό του χρώμα.

Στη μαρμελάδα δε διακρίνεται καθόλου.

kiki said...

Πολλή καλή ιδέα Ρένα για αξιοποίηση των μπανανών!

Royal Coconut said...

kalhmera koritsakia. To pagoto mpanann einai apüo ta agphmena muo mono pou ego to kano se poio light ekdoxh kai einai paneukolo epishs! Apla kovo se fetes tis mpananes puo mou exoune maurisei kai tis vazoi se mia sakoula sthn katapsyksh. Otna pagosoun entelos tis vazo gia poly ligo sto multi kai meta rixno ksynogala (analoga me thn posothta ths mpananas) kai meli. Xtypao sto multi kai oriste ena teleio, afrato kai nostimotato pagoto....an pali exo melagxolies anti gia ksynogala vazo krema galaktos :)
filia kai kalh sas mera!!!

Rena said...

Πολη καλή ιδέα ακούγεται και σε light εκδοχή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...