Υλικά
update 27-7-07
Φωτογραφία από την Κική
300 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
300 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπαϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του καφέ espresso ωμό ή αν δεν έχετε καφέ στιγμής
1 βανίλια
Εκτέλεση
Παίρνετε τα αμύγδαλα και τα κάνετε πούδρα στο multi. Μετά τρίβετε την κουβερτούρα στον τρίφτη στο χοντρό σημείο (αφού έχετε φροντίσει να την παγώσετε πρώτα). Ξεχωρίζετε κρόκους από ασπράδια και τα κτυπάτε σε μαρέγγα με λίγο αλάτι, τα βάζετε στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει, ρίχνοντας έναν – έναν τους κρόκους, προσθέτετε το μπαϊκιν, την βανίλια, τον καφέ και τελευταία τα αμύγδαλα μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε στο τέλος την μαρέγγα (κατά τα γνωστά) από κάτω προς τα πάνω. Το βάζετε σε ταψάκι με σούστα αφού πρώτα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα κάνοντας το γνωστό με το καλαμάκι, δεν φουσκώνει σαν κέικ.
Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
300 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπαϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του καφέ espresso ωμό ή αν δεν έχετε καφέ στιγμής
1 βανίλια
Εκτέλεση
Παίρνετε τα αμύγδαλα και τα κάνετε πούδρα στο multi. Μετά τρίβετε την κουβερτούρα στον τρίφτη στο χοντρό σημείο (αφού έχετε φροντίσει να την παγώσετε πρώτα). Ξεχωρίζετε κρόκους από ασπράδια και τα κτυπάτε σε μαρέγγα με λίγο αλάτι, τα βάζετε στην άκρη.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη να αφρατέψει και να ασπρίσει, ρίχνοντας έναν – έναν τους κρόκους, προσθέτετε το μπαϊκιν, την βανίλια, τον καφέ και τελευταία τα αμύγδαλα μαζί με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε στο τέλος την μαρέγγα (κατά τα γνωστά) από κάτω προς τα πάνω. Το βάζετε σε ταψάκι με σούστα αφού πρώτα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα κάνοντας το γνωστό με το καλαμάκι, δεν φουσκώνει σαν κέικ.
Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
update 27-7-07
Φωτογραφία από την Κική
13 comments:
Καλημέρα! Καλαμάκι??? Ποιό είναι το κόλπο με το καλαμάκι που μου διαφεύγει???
Καλημέρα! Τρυπάς το γλυκό με ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και αν βγεί καθαρό, το γλυκό είναι ψημένο, αν έχει ζύμη κολλημένη θέλει κι άλλο ψήσιμο.
κόλαση :P
Αυτή η συνταγούλα μου φαίνεται υπέροχη. Χωρίς καθόλου αλεύρι,με μπόλικη σοκολάτα και φαντάζομαι με έντονο άρωμα καφέ.
Ευχαριστούμε πολύ.
Κι εγω ευχαριτώ για τα καλά σχολια όλους σας!!!
Αρχοντία ευχαριστω και σενα για τις διευκρινήσεις γιατι λόγω δουλειάς δεν το είδα.
Δεν νομίζω να χρειαζεται να γράψω την γνώμη μου :)
Το πρότεινα ήδη στο hungry σε καποια κοπέλα που ενδιαφερόταν ..αρα..:)))
Ωραίο ΜαράκιΜ :)))
Μαρία μ. πολύ ωραία και πρωτότυπη.
Και χωρίς αλέυρι χμμμ, ό τι πρέπει για δίαιτα χε χε χε
Δεν ξέρω αν το ξέρετε, η Μαριάμ το ξέρει: Είμαι λάτρης της Ιταλίας, των ιταλικών, της ιταλικής κουζίνας και όλων όσων έχουν σχεση με Ιταλία, οπότε ψηφίζω υπέρ του γλυκού αυτού!
Πάω για υλικά.
Grazie ragazzina!
preggo Lupa.
Kεκάκι αμα το φτιάξεις ξέρεις εσύ ε? κανε πάλι καμμια κολασμένη φωτογράφιση σαν την χθεσινή......
Βεβαίως cara mia!
Αμύγδαλα και σοκολάτα; Τί καλύτερο για μια ξηροκαρπίτα; Κάτσε να την "σώσω"!
Πολύ ωραία συνταγή!!!
Όχι όμως και ΄λάιτ.
Post a Comment