Saturday, June 23, 2007

Ψωμάκια με ατζούγιες και λαχανικά

Κάτι εύκολο και γρήγορο, που σηκώνει ουζάκι.
Ατζούγιες και λαχανικά σε ανοιχτό σάντουϊτς
Υλικά
8 ατζούγιες
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
8 φέτες χωριάτικο ψωμί
σκόρδο (κατά βούληση)
ελαιόλαδο
ξύδι βαλσαμικό λευκό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις ροδέλες μελιτζάνας στο γκριλ αφού τις λαδώσουμε ελαφρά, ή τις τηγανίζουμε, ή τις φτιάχνουμε στο τηγάνι-γκριλιέρα.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες μελιτζάνες και στη συνέχεια τις ντομάτες (να είναι κόκκινες και ζουμερές κατά προτίμηση).
Από πάνω βάζουμε 1 φιλέτο ατζούγιας και τρίβουμε λίγο πιπέρι μαύρο.
Ανακατεύουμε ελαιόλαδο με ξίδι λευκό βαλσαμικό και σκόρδο τριμμένο, αν θέλουμε προσθέτουμε και ρίγανη και ρίχνουμε λίγες σταγόνες πάνω από τα ψωμάκια με τα υλικά μας, για να πάρουν άρωμα.

6 comments:

Anonymous said...

Μου ρχετε στο στομα η αλμυροξινίλα της αντζουγιας και δροσερή ντομάτα και μελιτζάνα ψημένη και χωριάτικο ψωμι .....γκλουπ σλουρπ !!
Μεζέ εννοούμε οτι τρώμε λίγο ? Τσιμπάμε? Γιατι εγω θελω ενα καρβέλι φτιαγμένο για να το ευχαριστηθώ !! χαχααχα

kiki said...

Τι ωραίες που είναι οι αντζούγιες βρε παιδιά. Αχ...σάλια μου έρχονται στο στόμα!

ΕΛΕΝΑ said...

Πω πω, πώς τις συνδύασες έτσι τις γεύσεις? Και πάνω σε χωριάτικο ψωμάκι...τέλειο ακούγεται.

Αγγελική Ν said...

To ψωμί δεν το ψήνουμε σε γκριλ? Δεν τρίβουμε πάνω του λίγο σκόρδο να αρωματιστεί?
Θα του πήγαινε...

Juanita La Quejica said...

Tο σκόρδο το έγραψα στα υλικά, αλλά ξέχασα να το συμπεριλάβω και στην εκτέλεση, καλά λες Αγγελική, θέλει τρίψιμο στο ψωμί. Δεν ταιριάζει στην όλη υφή να είναι ψημένο το ψωμί, γιατί είναι κάπως μαλακιά η μελιτζάνα και η αντζούγια και υπάρχει έτσι μεγάλη διαφορά αν έχει σκληρύνει η βάση του μεζέ από το ψήσιμο.

Anonymous said...

!!! an me to na blepw monon !tis nostmies!parw kila!! e! den kserw ti tha kanw?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...