Saturday, July 07, 2007

Γιαουρτόπιτα με νεκταρίνια

Πάλι γιαούρτι και φρούτα, κακές επιρροές έχω σε αυτο το blog! Να πώ την αλήθεια μου , την συνταγή αυτή την βάζω γιατι βασίζεται σε κλασσική Γερμανική συνταγή και με την ευκαιρία να σας δείξω λίγο την πόλη μας . Γενικά τα Γερμανικά γλυκά δεν μπορώ να πω οτι με ενθουσιάζουν αλλα ορισμένα είναι αρκετά καλα.Το γλυκό αυτό ειναι παραλαγή του Käsekuchen χωρίς αλεύρι αλλα με νεκταρίνια ή ροδάκινα. Γίνεται ελαφρύ και ζουμέρο λες και το έχουμε σιροπιάσει .
Υλικά :
700-800 γρμ γιαούρτι
3 αυγά
50 γρμ βούτυρο
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
2 βανίλιες
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη (ή λιγότερο αν είναι γλυκά τα φρούτα)
1 κιλό νεκταρίνια ή ροδάκινα
Εκτελούμε :
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 . Λαδώνουμε μια φόρμα ή ταψακι μικρό 24-26 εκ. Χτυπάμε αυγά , ζάχαρη , βουτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι , τις βανίλιες και το λεμόνι και αναμιγνύουμε καλά. Τα φρούτα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φετούλες.Βάζουμε στο ταψάκι μια στρώση μείγματος , στρώνουμε τα φρούτα και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Αν θέλουμε στολίζουμε με φετούλες φρούτο την επιφάνεια. Ψήνουμε για 60-70 λεπτά προσέχοντας το γλυκό μας γιατι το γιαούρτι "αρπάζει" εύκολα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε .

Καθολικός ναός στη γειτονιά μας .
Το σπίτι μας !:) χααχα

16 comments:

oneiromageiremata said...

Πολύ εύκολο και απλό το γλυκάκι! Και η πόλη σου όμορφη φαίνεται Λαμπρινούλα. Μ' αρέσει το κασεκούχεεεεν! Και τα γιαουρτογλυκά!

Λαμπρινη said...

Πανέυκολο Κικίτσα , φαντάσου το έκανα ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο:)
Καλά για το σπίτι μου , ούτε κουβέντα? χαχααχα
Σκέφτομαι τα Σαβ/κα μαζί με συνταγές να βάζω και καμια όμορφη φώτο απο την πόλη μας , αν σας αρέσει και εσάς:)

Lydia said...

Xwris aleyri eee? Teleio...

Juanita La Quejica said...

Και το γλυκό μας αρέσει, αλλά και οι φωτογραφίες! Καλημέρααα!!!

Juanita La Quejica said...

Τη σοφιτούλα πάνω πάνω κρατήστε μας για όταν θα σας επισκεφθούμε, οκ; Ευχαριστώ!

Ρωξάνη said...

Καλημέρα, Λαμπρινή!
Μου κοινητοποίησαν τις αισθήσεις και το γιουρτονεκταρινογλυκό σου, αλλά και, προ παντός, ο πύργος σου!
Πυργοδέσποινα γλυκειά, έχει ο πύργος δεύτερη σοφίτα?
Την πρόλαβε η juanita την πρώτη...
Να μας βάζεις συχνότερα από τα Σ/Κ
φωτό της όμορφης Κολωνίας. Έτσι για να βλέπουμε και κανένα Αρχιτεκτονικό καλλιτέχνημα.
Να είσαι πάντα καλά που μας φροντιζεις πολύπλευρα.
Ευχαριστούμε.

elie said...

Το γλυκό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
Κι εμένα θα με ενδιέφερε να δω φωτό από την πόλη σου, ωραία πρόταση Λαμπρινή!

elie said...

Για το σπίτι δεν λέω τίποτα αφού δεν έμεινε σοφίτα ακαπάρωτη... μ' αρέσει όμως το πιάτο σου, ταιριάζει και χρωματικά με το γλυκάκι :)

Λαμπρινή said...

Λυδία μου και για σένα τωρα που προσέχεις νομίζω ειναι καλό ενα μικρό κομματάκι:) Αντι να τα φάς ωμά τα τρώς ψητά:) χαχα

Επίσης ειναι καλή συνταγή για ανθρώπους που έχουν δυσανεξεία στο αλεύρι.

Juanita έκλεισε , φυσικά δεν φοβασαι για τρωκτικά κλπ γιατι έχουμε τα τέρατα:)) χαχαχα

Ρωξάνη μου, ευχαριστώ πολυ για τα γλυκά σου λόγια :)
Οσο για τον χωρο μην μου στεναχωριέσαι , αυτός ειναι ο καλοκαιρινός μας πύργος , δεν φαινετε στην φώτο αλλα απο κάτω ειναι ο Ρηνος , καταπληκτικα ειναι. Βεβαια οπως καταλαβαίνεις έχουμε και αλλους για την φθινοπωρινή , χειμερινή και ανοιξιάτικη σεζον! χαχααχαχαχχααχ
Τι στο καλό μου έταξε θα με χει Πριγκίπισσα ο άντρας μου?:)

Elie μου οπως ειπα και στην Ρωξάνη απλώς ενημερωσε με ποια εποχή προτιμάς να έρθεις :))Τα πιατάκια ειδικά του πρωινού μου αρέσουν να ναι λιγο "τσίρκο" να μου φτιάχνουν την διάθεση:)

Σας ευχαριστώ ολους για τα καλά σας λόγια και για το θάρρος να βάλω και άλλες φωτο . Η Κολωνία έχει αρκετούς πύργους μέσα στην πόλη (καποια στιγμή θα παμε και πιο έξω) και πάρα πολλα ομορφα αρχιτεκτονικά κτίρια :) Αυριο ελπίζω να τραβήξω ωραιες φωτο του Dom που ειναι το σύμβολο της Κολωνίας :)

Ρωξάνη said...

Ναι!! κι άλλες,κι άλλες. Πολλές.
μ΄αρεσε πολύ το σκεπικό σου, για πιατα πρωϊνού "τσίρκο". χα χα χα.

ΕΛΕΝΑ said...

Kαλέ τι ωραίο και εύκολο γλυκάκι. Θα το φτιάξω κι εγώ όταν θα μιλάμε στο τηλέφωνο, για να μου πετύχει.
Οσο για το σπίτι τι να πω. Εγώ έχω φιλοξενηθεί εκεί κορίτσια. Δεν με έβαλε σε σοφίτα, αλλά στην δυτική πτέρυγα, στην αυτοκρατορική σουίτα. Καλούτσικα περάσαμε, δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερα παράπονα από το σέρβις.

Anonymous said...

Μπορώ να ρωτήσω κάτι:
Τι γιαούρτι χρησιμοποιούμε;

Λαμπρινη said...

Γειά σου ανώνυμε/η :)
Κανονικό γιαούρτι με όσα λιπαρά θέλουμε δεν χρειάζεται να είναι στραγγιστό :)
Αν είσαι στο εξωτερικό κάνει και το Magerquar.

Λαμπρινη said...

Ξέχασα το Κ . Magerquark !

Anonymous said...

Το γλυκό αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον και μιας και είχα τα υλικά αποφάσισα να το φτιάξω. Όμως όταν ψήθηκε και κρύωσε και το έκοψα είχε μέσα στο ταψάκι πολύ ζουμί σαν νερό και όσο έμενε το γλυκό έβγαζε περισσότερο. Τι δεν έκανα καλά; Απο γεύση ήταν πολύ καλό και θα ήθελα να το ξαναφτιάξω. Περιμένω απάντηση. Ευχαριστώ.

Λαμπρινή said...

Αγαπητέ/ή ανώνυμε χαίρομαι που σου άρεσε αυτο το γλυκάκι :)
Οπως γράφω και στην συνταγή το γλυκό δινει την εντύπωση πως ειναι σιροπιαστό ενώ δεν ειναι :)
Αυτο που με προβληματίζει ειναι γιατί σου έβγαλε τόσο πολύ νερο μετα ....
Νομίζω , γιατι δεν μου χει τύχει , ότι ήταν πολυ ώριμα τα φρούτα σου και με την ζάχαρη έγινε πολυ σιρόπι .. Τι να σου πω δεν μπορω να καταλάβω.
Φυσικά , ελπίζω πως το έβαλες στο ψυγείο μολις κρύωσε .
Ελπίζω την επόμενη φορά να σου πετύχει τέλεια :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...