Saturday, July 07, 2007

Αθερίνα με κρεμμύδια

Θα το φτιάξουμε με:
- αθερίνα
- αλάτι
- κρεμμύδια (αν βρείτε λευκά, ακόμα καλύτερα)
- λάδι και αλεύρι για το τηγάνι
Πλένουμε και καθαρίζουμε την αθερίνα και την αφήνουμε να στραγγίξει καλά, αλατίζουμε αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ως συνήθως. Κόβουμε τα κρεμμύδια (στο ένα κιλό βάζω συνήθως 2 μεγάλα κρεμμύδια) και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνουν. Ρίχνουμε την αθερίνα στο τηγάνι ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, δυναμώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε έτσι ώστε να κάνει κρούστα από κάτω (προσοχή μην αρπάξει) και να πέσει στο πιάτο μας ενιαία σαν ομελέτα.

Αγγελική Λ.
photos από elie

10 comments:

elie said...

Όπως καταλαβαίνετε εμείς τη δοκιμάσαμε τη συνταγή και μας άρεσε πολύ. (κάποια στιγμή έφερε ο καλός μου αθερίνα ενώ έτυχε να έχουμε στο σπίτι και λευκά κρεμμύδια, έτσι υλοποιήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη). Με ουζάκι πάει πολύύύύύ.

Anonymous said...

Μου αρέσουν τα τηγανιτά κρεμμυδια ειδικά αυτα τα άσπρα ειναι μουρλια:) Μαζί και η αθερίνα ε? Ενδιαφέρον:)))

Ευχαριστούμε Αγγελικούλα Λ. και elie:))

Juanita La Quejica said...

Πού τα βρήκατε τα άσπρα κρεμμύδια; Είναι πολύ πιο γλυκά και εύγεστα από τα κόκκινα εισαγωγής που έχουν κατακλύσει την αγορά τα τελευταία χρόνια...
Μετέφερα την συνταγή στην πεθερά μου και είπε ότι θα μας την φτιάξει για ουζάκι όταν πάμε για βουτιές στα μέρη τους, μιας και εγώ με το τηγάνι δεν τα πάω καλά.

elie said...

Άσπρα κρεμμύδια βρήκα στη λαϊκή. Όχι ότι βρίσκω συχνά, απλά έτυχε. Κι εγώ τα λατρεύω!!!
(ωραίο κόλπο juanita, μεταφέρουμε τη συνταγή σε αγαπημένο πρόσωπο και γλιτώνουμε το τηγάνι, χαχαχα)

kiki said...

Λοιπόν, άσπρα τεράστια κρεμμύδια που δεν καίνε, βγαίνουν εδώ σε ένα χωριό μόνο και λέγονται Μπελουσιώτικα, από το όνομα του χωριού. Μόνο εκεί παράγονται και είναι τέλεια. Οι ζακυνθινοί που κατοικούν αλλού φροντιζουν να φεύγουν με τέτοια στις αποσκευές τους αφού βγαίνουν το καλοκαίρι. Τελευταία, μου είπαν πως τα βρίσκουν και σε λαϊκές της Αθήνας.
Τέτοια ήταν; Γλυκά;

Anonymous said...

Σας άρεσε Έλλη;Χαίρομαι!
Τα λευκά κρεμμύδια, τα βρίσκουμε σε λαικές και ειδικά αυτή την εποχή.Είναι κλασσικό κρεμμύδι, καυτερό, απλά είναι πιο νόστιμο κατά την άποψη μου και αν το φας ωμό είναι πιο εύπεπτο.

ΕΛΕΝΑ said...

Ενδιαφέρων συνδυασμός η αθερίνα με τα κρεμμύδια.
Ενδιαφέρον και το ...κόλπο της Juanita, συμφωνώ μαζί σου elie.
Θα τα δοκιμάσω ΚΑΙ τα δύο.

Juanita La Quejica said...

Πάντως χθες που ο καλός μου επισκέφθηκε μόνος του τους δικούς του, επειδή εγώ είχα τρεχάματα με γνωστά οικογενειακά θέματα υγείας και διάβασμα για τις εξετάσεις, γύρισε με άδεια χέρια. Ούτε ένα μικρό ταπεράκι μαζί του, για την ταλαιπωρημένη φοιτήτρια. Πολύ στεναχωρήθηκα, γιατί ήλπιζα σε μια έκπληξη.
Κακά τα ψέμματα... αν δεν έχεις μαμά ή κοντινή θεία εν ζωή, ξέχνα το... η πεθερά δεν πρόκειται να νοιαστεί 9 στις 10 φορές. Στερεότυπο θα μου πείτε... μπορεί, αλλά βγαλμένο από τη ζωή, χιχι!

elie said...

Τύπου μπελουσιώτικα ήταν Κική. Στο παρελθόν έχω κουβαλήσει κι εγώ σακούλες ολόκληρες. Τώρα πια βρίσκω που και που στη λαϊκή και αρκούμαι σ' αυτά. Είναι το κάτι άλλο...

Anonymous said...

πως καθαριζετε η αθερινα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...