Το πιάτο αυτό έχει σαν βασική ιδέα το χανιώτικο μπουρέκι αλλά έχει σαφείς διαφορές. Απ’ ότι ξέρω στην βασική συνταγή τα λαχανικά δεν τηγανίζονται αλλά μπαίνουν ωμά με λίγο αλεύρι και προστίθεται γάλα. Επίσης μπαίνει στακα. Όταν όμως το έφτιαξα έτσι άρεσε πολύ και ιδού.
Υλικά
Πατάτες
Κολοκυθάκια
Ξυνομυζήθρα
Κασέρι χοντροτριμμένο
Σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμος, ρίγανη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
-Κόψτε πατάτες και κολοκύθια σε παχουλές φέτες. Αλατίστε και τηγανίστε σε ελαιόλαδο. Αφήστε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά λάδια.
-Σε πυρίμαχο βάλτε μια στρώση πατάτες και μια κολοκύθια.
-Απλώστε ξυνομυζήθρα. Αν δεν έχετε ή δεν βρείτε κάντε ένα μείγμα από ανθότυρο, φέτα και γιαούρτι. Ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπόλικο ξερό δυόσμο και λίγη ξερή ρίγανη (όχι πολλή μην πικρίσει).
-Βάλτε ακόμα δυο στρώσεις κολοκύθια.
-Ξαναπλώστε ξυνομυζήθρα, πιπέρι δυόσμο και αρκετό κασέρι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη ή γλυκιά γραβιέρα.
-Βάλτε στο φούρνο (180 βαθμούς). Όταν αρχίσει να λειώνει το τυρί βγάλτε και πασπαλίστε με άφθονο σουσάμι.
-Αφήστε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει.
Κανονικά βγαίνει πιο χοντρό απ’ ότι το βλέπετε αλλά ξέμεινα από κολοκύθια αυτή τη φορά.
Συνόδεψε μια χαρά το κλασικό αρνάκι με πατάτες του 15 Αυγούστου στην ταράτσα του πατρικού μου, με θέα τον Ταΰγετο.
Σταυρούλα Μ.
Thursday, August 30, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Νόστιμο φαινετε το φαγάκι σας Σταυρούλα. Σίγουρα το έκανε πιο νόστιμο η καλή παρέα και η καταπληκτική θέα .
Ευχομαι ολόψυχα οσο το δυνατόν πιο σύντομα να ξαναδούμε αυτή τη θέα .
Ωραίο φαγάκι Σταυρούλα και όμορφη η θέα από την ταράτσα του πατρικού σου.
Είχα φτιάξει κι εγώ μια φορά χωρίς στάκα βέβαια. Νόστιμο γίνεται... Η θέα πανέμορφη!
Κολοκυθάκια και τυριά, η αδυναμία μου! Ξεκολλά εύκολα Σταυρούλα από το ταψί στο σερβίρισμα;
Έχετε βαλθεί να μας κάνετε να ζηλέψουμε με τις φωτογραφίες από τα μπαλκόνια σας! Λοιπόν, προτείνω εβδομαδιαία εκδρομή με πέρασμα από το μπαλκόνι της Σταυρούλας, της Έλενας και του Γιάννη, που βρίσκονται και σχετικά κοντά... αν και έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Πελοπόννησο σήμερα, είναι να σου καίγεται η ψυχή.
Stayroula mou!!nostimo kai polu efkolo fagaki!nomizw!!nase kala kai panta na apolybaneis tis nostimies sou me ayth thn thea!!!
Κοπιάστε να σας κεράσουμε. Το σπίτι είναι ανοιχτό και είμαι δεν είμαι εκεί ενα ποτηράκι νερό (που λέει ο λόγος) θα το πιείτε.
Χουανίτα μια χαρά βγαίνει.΄Οπως ο μουσακας.
Το ξαναεφτειαξα αναμειγνύοντας τη ξυνομηζύθρα με λίγη κρεμα - μπεσαμέλ της Λαμπρινής που δίνει παρακάτω στο ψευτομουσακά. Εγινε πολύ καλύτερο και πιό αφράτο.
Post a Comment