Wednesday, August 22, 2007

Το σοκολατένιο cheesecake της Νατάσσας

Η καλή μας φίλη η Νατάσσα, οινοπαραγωγός και ταξιδιάρα, μας έστειλε ένα σοκολατένιο τσιζκέικ που έφτιαξε. Αφού το έφτιαξε, το έφτιαξα κι εγώ. Συνεργασία λοιπόν με τη Νατάσσα. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν ότι από πάνω έβαλα λευκή σοκολάτα με λίγο γάλα και λίγο βούτυρο γιατί ξέμεινα από σοκολάτα γάλακτος. Στη βάση επίσης έβαλα λίγο παραπάνω ζάχαρη. Αν το κακάο σας είναι πολύ σκούρο, βάλτε κι εσείς. Δείτε και της Νατάσσας εδώ.
Οι φωτό δικές μου από τη διαδικασία παρασκευής του.
Κική

Διάλειμμα για ένα ωραίο cheesecake σοκολάτας το οποίο είναι καταπληκτικό ζεστό με παγωτό βανίλια.
Υλικά και εκτέλεση συνταγής
-για την βάση
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές κακάο
1/2 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο που έχει μαλακώσει πολύ.
Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και το βούτυρο.Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά και με τα χέρια στρώνουμε το ζυμάρι σε μία φόρμα με σούστα περίπου 20 εκ. διαμετρο.
Τρυπάμε την ζύμη με ενα πιρούνι και την αφήνουμε να ψηθεί για 15 min.
Για την γέμιση.
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα ή ενα philadelphia μεγαλο 300 γρ.
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά (και όχι αβγά) χτυπημένα
6 κουταλιές ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού
1 βανίλια
2 σοκολάτες (μία υγείας και μία λάκτα έβαλα εγώ μικρές) σε μικρά κομματάκια
ανακατεύουμε καλά ολα τα παραπάνω υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην ήδη ψημένη βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά και μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε στην φόρμα να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα
1 κουβερτούρα σε κομματακια
3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
3 κουταλιές βιτάμ.
αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συχνά. Οταν το μείγμα είναι ομοιογενές το βγάζουμε από το μάτι και το απλώνουμε. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει αφαιρούμε την σούστα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή απλά το περιχύνουμε με λίγη κρ. γάλακτος.
Καλή επιτυχία
Νατάσσα

9 comments:

Anonymous said...

ax!ax!ax! lixoudies prwi-prwi!!xarma ofthalmwn!!!kai apo geush!!!den exw amfibolia!!!BRABO !!!
kai polla filakia!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πολύ πρωτότυπο το cheese cake σου Νατάσσα. Και πολύ λαχταριστό φαίνεται. Εμένα μ' άρεσε (οπτικά) και με την άσπρη σοκολάτα. Γεια στα χέρια και της Κικίτσας βεβαίως. Ωραίες οι συνεργασίεσ κορίτσια.
ΥΓ Αρχές Σεπτεμβρίου έρχομαι Κρήτη.

Anonymous said...

Να και ένα διαφορετικό cheesecake!
Ωραίο φαίνεται αλλά εγώ επιμένω - με την άσπρη σοκολάτα καλύτερο:))))

Λαμπρινη said...

Ωραία συνταγούλα και διαφορετική:)
Μπράβο Νατάσσα και Κικίτσα !
Με τον καιρό εδώ , το σκέφτομαι ζεστούτσικο ή με μιά ζεστή σως σοκολάτας και καπως μου ρχεται:))))

Natassa said...

και μένα μ αρεσει πολύ με την άσπρη σοκολάτα, επειδή ειναι γλυκό το οποίο υπάρχει μέσα στο σπίτι συνέχεια την επόμενη φορά θα το φτιάξω αλά Κική!!
@ Ελενα
αν βρεθείς στα μέρη μου επικοινώνησε μαζί μου.

kiki said...

Παιδιά εγώ το δοκίμασα ζεστό και κρύο. Ψηφίζω δαγκωτό κρύο. Είναι το κάτι άλλο....

ΕΛΕΝΑ said...

Nατασσούλι μακάρι να μπορέσουμε να βρεθούμε να τα πούμε από κοντά.

Natassa said...

nai kala tha einai :)
an ertheis steile mou sto blog mou msg

Juanita La Quejica said...

Τέτοια ώρα να βλέπω τέτοιες αμαρτωλές φωτογραφίες, δεν κάνει!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...