Για την βάση :
100 γρμ σαβουαγιάρ (νομίζω είναι 15 τεμ , όσα χωράει η φόρμα σας για μια στρώση)
Χυμό μπανάνας ή κάποιον της αρεσκείας σας
Για την κρέμα :
500 γρμ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρμ τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 βανίλιες ή σταγόνες βανίλιας
2 μέτρια ροδάκινα *
Επικάλυψη :
Μαρμελάδα ακτινίδιο ή φρέσκα ακτινίδια
2 μπανάνες
2 μέτρια ροδάκινα
Ξεκινάμε βράζοντας για 2 λεπτά όλα τα ροδάκινα σε καυτό νερό . Τα βγάζουμε , τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε . Τα 2 απο αυτά τα αφήνουμε στην άκρη για να στολίσουμε το γλυκό και τα υπόλοιπα (*) τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ . Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα , τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε τον πουρέ ροδάκινου . Αν το μείγμα σας φανεί αραιό μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά ζελατίνη σ΄εμένα δεν χρειάστηκε . Βουτάμε τα σαβουαγιάρ για λίγο στο χυμό και τα στρώνουμε σε κουμπωτή φόρμα 26 εκ . Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα . Βγάζουμε το γλυκό μας διακοσμούμε με τα φρουτάκια και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ακόμα ώρα . Έτοιμο!
15 comments:
Ε, μα τώρα πέστε μου, άδικο είχα?? Μόνο που το βλέπω στην φωτό μου ρχεται....ας συγκρατηθώ:)))
Πανέμορφη φωτό και τέλεια η διακόσμηση!! Για την νοστιμιά, ουδεμία αμφιβολία έχω και εννοείται θα περάσω και στην πράξη σύντομα:))
Eίπα να λείψω 2-3 μέρες, γυρισα και έπαθα σοκ.Λαμπρινη μπράβο σου! Πολύ καλό!Καλό μήνα!
Βρε χρυσοχέρα, τι όμορφο που το έκανες!
Χάρμα οφθαλμών είναι το γλυκό σου!
Καλό μήνα να έχεις!
Λαμπρινάκι καλησπέρα!
Έχω προσέξει γενικά ότι οι Γερμανοί κάνουν πολύ συχνά γλυκά με κρέμα και φρούτα,ιδιαίτερα μπανάνα και φράουλες (όπως εκείνη η φίλη μου που σου είχα πει).
Είναι πολύ νόστιμα και όχι τόσο παχυντικά όσο τα δικά μας νομίζω,οπότε είναι καλή επιλογή και αν θέλουμε να προσέχουμε!
Πάντως και από ντεκόρ,σκίζει.....
ωραίο που το'φτιαξες! αν ημουν κοντά θα είχα εξαφανισει ολα τα φρουτα ..
πανεμορφο! ειναι μια παραλλαγη του cheescake? θα μπορουσε να πει κανεις...
Ελενα είσαι ο ηθικός αυτουργός :))
Τασούλα καλό μήνα να έχεις καλή μου :))
Αγγελικούλα μου τι φρουτάκια έχετε εκει αυτην την εποχή ??:))
Δωράκι ναι , ειδικά τάρτες με φρούτα της εκάστοτε εποχής ειναι τα αγαπημένα τους :)) Αν και τα Γερμανικά γλυκά δεν έχουν την φήμη των διαιτητικών το αντίθετο θα έλεγα .
Μαγισσα μου με τα βότανα μπορεί να μην μου φαίνεται αλλα και γώ τα λατρεύω τα φρουτάκια :))
Μάμα μια , ναι με την λογική του cheesecake έγινε :) Τελευταία προσπαθώ να αντικαταστήσω το τυρί με γιαούρτι και γίνεται καλό δεν χάνει σε νοστιμιά :))
Κάνω παρόμοια κρέμα με ανανά, ή ροδάκινα, ή βύσσινα ή φράουλες χρησιμοποιώντας όμως πάντα ένα φακελάκι αντιστοιχο ζελέ που αραιώνω στο με σιρόπι κομπόστας ή χυμό και την σερβίρω αφού την έχω φορμάρει σε αντιστοιχη φόρμα, χωρίς να χρησιμοποιώ πατεσπάνι Λαμπρινή μου, οπότε θα δοκιμάσω να εφαρμόσω και την εκδοχή σου με το πατεσπάνι.
Πηνελοπάκι αυτή η βάση μπηκε γιατι δεν ήξερα τι να κάνω αυτά τα λιγα σαβουγιάρ που μου χαν ξεμείνει:)
Τελικά ταίριαξε νόστιμα αν και προτιμώ τα μπισκοτάκια για βάση σε αντίθεση με τον καλό μου :)
Δοκίμασε οπως λέω χωρίς το ζελέ , έχει πιο φρουτένια και "φυσική" γεύση:)
Εδώ συντελείται η ιεροτελεστία της Άνοιξης! Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά ανοιξιάτικα φρουτάκια? Φράουλες! Βέβαια υπάρχουν μπανάνες, ανανά, παπάγια, πάσιον φρουτ, αλλά και μήλα, πορτοκάλια κλπ
Και είναι πεντανόστιμα, Λαμπρινή μου!
Το τυρί κρέμα φαντάζομαι κάνει αυτό που ζητά με το ζελέ η Πηνελόπη φαντάζομαι, δένει το γλυκό.
Εξαιρετική ιδέα, και στο διαιτητικό της, με μειωμένα λιπαρά εννοώ! :)
Από τη φωτογραφία και μόνο δείχνει πάρα πολύ δελεαστικό!
Αχ Αγγελικούλα τι ωραια φρουτακια!!!
Ωραια , οταν πιασουν για τα καλα εδω τα κρυα θα μας στελνεις αναζωογονητικές φωτο και συνταγές :))
Κατερίνα ναι ακριβώς έτσι :) Τα λιπαρά μπορούν να είναι όσα επιθυμεί ο καθένας :))
Κικιτσαααααααααααααα:)))
Όμορφο σαν ζωγραφιά είναι!
Δίκιο είχε η Έλενα!
Post a Comment