Saturday, October 20, 2007

Να'ταν η ζήλια ψώρα (και πάλι!)

Άκουγα 2 μέρες για την περίφημη πλέον πατατοσαλάτα-κέϊκ της Έλενας, αλλά ομολογώ ότι μόνο όταν την είδα στις φωτογραφίες εντυπωσιάστηκα πραγματικά.
Ίσως επειδή εγώ δεν έχω ούτε φαντασία, ούτε ιδιαίτερο ταλέντο στο στόλισμα των φαγητών, κάτι που θεωρώ ότι είναι μεγάλο μειονέκτημα για μια οικιακή μαγείρισσα.
Ένα ταψάκι σε σχήμα αστεριού που είχαμε αγοράσει με την Έλενα για δωράκι, αλλά που τελικά κρίναμε ότι δεν ήταν σε κατάλληλη κατάσταση για να επιτύχει το στόχο, βρέθηκε στα χέρια μου πριν λίγες μέρες.
Αναρωτιόμουν τί τύχη θα μπορούσε να έχει στην κουζίνα μου, αφού με τη ζάχαρη ... τα έχουμε ξαναπεί, και εκεί περιορισμένες οι δυνατότητες, όσο για κάτι πιττοειδές, είναι αρκετά μικρό σε χωρητικότητα.
Επειδή όμως η ζήλια είναι ψώρα, αποφάσισα να το εγκαινιάσω φτιάχνοντας μια πατατοσαλάτα με ό,τι υπήρχε στα ντουλάπια και στο ψυγείο μου.
Ήδη, λίγες ώρες μετά την παρασκευή της πατατοσαλάτας, ό,τι είχε περισσέψει εκτός φόρμας έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τον ανδρικό πληθυσμό της οικογένειας. Εμένα με "τράβηξε" μετά 24 ώρες, όταν πια είχαν πήξει τα υγρά της σαλάτας και αφού την πασπάλισα με ξύσμα από lime και την στόλισα με το κορυφαίο πιπέρι με λουλούδια που μου χάρισε η Άλλη Αγγελική μας (πού είσαι κούκλα; Επέστρεψες εις τας Ελβετίας;).
Τα υλικά τυχαία επιλεγμένα... είπαμε, ό,τι υπήρχε.
Πατάτες βραστές κομμένες σε κυβάκια, τόνος, πιπεριές φλωρίνης από βάζο σε λωρίδες, καλαμπόκι κονσέρβα, κρεμμύδι ξερό σε μισές λεπτές φέτες, μαϊντανός, ελιές, κάππαρη.
Για τη σάλτσα ανακάτεψα ελαιόλαδο, ξίδι βαλσαμικό, λεμονοχυμό, μουστάρδα, γιαούρτι, ταχίνι, πιπέρι και ρίγανη. Έβαλα όλα τα υλικά σε καλά απλωμένο στην φόρμα wrap, τα πατήκωσα με την ράχη του κουταλιού και άφησα την σαλάτα 24 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει και να ξεφορμαριστεί εύκολα τελικά.
Πιστεύω πάντως ότι την διαφορά την έκανε το ξύσμα lime και το περίεργο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, όχι μόνο στην γεύση, αλλά και στην εμφάνιση.
Ευχαριστώ Ελενάκι για την ιδέα!

15 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

E,λοιπόν είσαι Α Σ Τ Ε Ρ Ι !!!!!!
Πάει και τελείωσε!!!
Τέλεια από εμφάνιση. Πολύ εντυπωσιακή!!!
Από γεύση μου φύλαξες καθόλου να σου πω την γνώμη μου?? Η την εξαφανίσατε όλη???

Juanita La Quejica said...

Άντε βρε άσε το δούλεμα, παλιοκόριτσο!
Να σου πω... από γεύση στην ουσία μια πρόχειρη πατατοσαλάτα είναι, αλλά αυτό που την έκανε "ιδιαίτερη" πιστεύω ότι είναι το ξύσμα lime και το λουλουδάτο πιπέρι. Και ο αδερφός μου (ο ... γκουρμέ της οικογένειας, χαχα!) που δοκίμασε, είχε την ίδια άποψη, ότι την αναδεικνύει πολύ το lime. Ίσως πάει στον τόνο τελικά. Φτουράει πάντως ε; Και τελικά έπιασε και τόπο το ταψάκι.
Τί άλλο θα φτιάξεις για να ζηλέψω πάλι;

Anonymous said...

WOW!!
αψογη εμφανιση....και λες οτι δεν έχεις φαντασία;;;!!

Anonymous said...

Λοιπον Jua ήταν να μην αρχίσεις "κακές" συναναστροφές και πάρεις τον κακό τον δρόμο!! χαχχαχα
Κατι μου λεει οτι θα δούμε πολλά όμορφα στο ταψάκι , μήπως και κανα κεκάκι ? Η βασιλόπιτα? ή κάτι σε αλμυρό ..ανοιχτή πιτούλα πχ ?
Η πατατοσαλάτα και η παρουσίαση ...αστέρι :)))

Anonymous said...

Εγώ τί να πω;
Αν αυτό είναι έλλειψη φαντασίας... φαντάσου να την είχες (τη φαντασία), τί άλλα φανταστικά θα φανταζόσουν.

ΕΛΕΝΑ said...

Αντε, πέστε τα κι εσείς κορίτσια, γιατί μου λέει ότι την δουλεύω.
Μα δεν είναι πανέμορφη η παρουσίαση???
Ααααααααα,έχω εντυπωσιαστεί πολύ φιλενάδα:)))

Penelope said...

Εσκισες Juanita!!! κι' ας ήταν η ζήλια, ψώρα.
Καλή επιτυχία, στην γλυκιά πουτίγκα που θα φτιάξεις μέσα σε τούτη την φορμούλα. Είναι ότι πρέπει για τέτοια.....και ξέρω πως τώρα που πήρες φόρα θα το κάνεις. Για να ξεπεράσεις βρε και το πρόβλημα με την ζάχαρη.

luna said...

monadiki parousiasi,poli wrea.Bravooooooo!

Anonymous said...

τελικα μου φαινεται οσυναγωνισμος ,η ευγενης αμιλλα ή οπως αλλιως θελετε πειτε το φερνει καταπληκτικα αποτελεσματα.μπραβο χουανιτα τωρα και αν εντυπωσιαστηκα αφου απο την ωρα που το ειδα δεν κανω αλλη δουλεια εχω αδειασει ολο το ντουλαπι και ψαχνω να βρω κανα περιεργο μπωλ να φορμαρω μια πατατοσαλατα...μια ρωσικη... οτι να ναι βρε παιδι μου να μου φυγει και μενα η ζηλεια!!!!!χαχαχαχα
μπραβο μπραβο

kiki said...

Αστέρι μου εσύ! Εγώ τα πιπερολουλουδάκια ζήλεψα!

Anonymous said...

Μη σκας, βρε Κικίτσα! Θα σου φέρω κι εσένα - μόνο θύμισέ το μου, γιατί το μυαλό μου... άσε!

prasino liker said...

Yπεροχη παρουσια.Νομιζω η φορμα αστερι ειναι καταπληκτικη.
Παντα δημιουργικη και καλο Σαββατοκυριακο.

Juanita La Quejica said...

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για την εμψύχωση.
Περιμένετε να δείτε μια καινούργια κούκλα σαλάτα που έκανε η Έλενα, για να πιστέψετε αυτό που γράφω στον πρόλογο, ότι άλλοι το έχουν το χάρισμα της διακόσμησης στα φαγητά και άλλοι όχι.
Λόπε, έχω πάρει από το καλοκαίρι φόρμα για πουτίγκα, αλλά έγινε μπέρδεμα και τελικά μου την έδωσαν χωρίς το κουτί και τις οδηγίες ψησίματος, είναι από σιλικόνη που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει. Οπότε βρήκα μια θαυμάσια δικαιολογία για να την κοιτάω και να ... με κοιτάει από το ντουλάπι, χιχι!
Καλώς την Άλλη!
Φιλιά σε όλες, να έχουμε μια όμορφη Κυριακή!

Anonymous said...

Χουανιτάκι, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Σού ΄στειλα μακροσκελέστατο mail - το είδες;

Juanita La Quejica said...

Καλά που μου το είπες, είχε χωθεί στα spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...