Friday, November 16, 2007

4ος Οινομαραθώνειος Ερυθρών Κρασιών

Μιας και λείπει ο Γιάννης ταξίδι και βλέπω ότι ρώτησε για την εκδήλωση στο Λίθοινον ο Κωνσταντίνος, ας θυμηθούμε εδώ περί τίνος πρόκειται.
Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας
που μας καλεί να απολαύσουμε
ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.
Σας προσκαλούμε να απολαύσετε
μαζί μας όχι ένα, αλλά 70 ποτήρια
στον 4ο Οινομαραθώνιο Ερυθρών Κρασιών
σε μια διήμερη γευστική δοκιμή
με πολλές ετικέττες "εκπλήξεις".
Το Σάββατο 17 (Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα)
και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007 (Νότια Ελλάδα και Νησιά),
από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ
Λίθοινον Wine & Accessories
Λεωφ. Σαρωνίδος 122, 190 13 Σαρωνίδα, τηλ.22910 60257, email:lithoinon@hol.gr
ΥΓ. Η πρόσκληση είναι σε μορφή .pdf και δυστυχώς δεν μπορώ να την αντιγράψω στο blog.

6 comments:

Anonymous said...

Γειά σας από Κοζάνη!
Η συνάντηση της Δευτέρας αναβλήθηκε και επιστρέφω αύριο Σάββατο αργά. (Άρα αναβάλλεται και η εκτέλεση των παραγγελιών).
Θα ξεκουράζομαι το πρωί της Κυριακής και το απόγευμα λέω να πάω Σαρωνίδα.
Θα τηλεφωνηθούμε.

Anonymous said...

Juanitaki!!!pies kanena pothraki kai gia mas!!!ta paidia tou eksw kosmou!!!
filakia!!!

Anonymous said...

ΟΚ θα τηλεφωνήσω αύριο στον Δ.
Είδα το σχόλιό σου. Αλλά και εδώ απόψε κρασιά δοκιμάζαμε και μάλιστα φρέσκα. Ναι Beaujolais ντόπια (από Αμύνταιο) κατ’ ευθεία από τη δεξαμενή! Συνοδεία ντόπιων μεζέδων και μανιταριών από την Πίνδο!
(Τα καλά του επαγγέλματος ή μάλλον τι απολαμβάνεις όταν είσαι με τοπικές αρχές...)
Εννοείται πως μετά την επίσκεψη στην Σαρωνίδα θα μπει και σχόλιο εδώ...

Anonymous said...

Ανταπόκριση θέλετε; Σιγά να μην...
Περάσαμε ωραία, είδαμε φίλους αλλά μέχρι εκεί.
Γιατί; Διότι αντί να δοκιμάζω ή να κουβεντιάζω με φίλους έφτασα να κάνω διαφήμιση στο blog μας!!! Και δεν ανέφερα απλώς το blog, αλλά προσπαθούσα να πίσω όσους γνώρισα να γίνουν μέλη και να γράφουν.
Να τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Ο Δ ξέχασε την φωτογραφική μηχανή της Juanita, αλλά την λύση έδωσε ο Πέτρος και περιμένω τις φωτογραφίες που τράβηξε.
Χάρηκα που είδα παλιούς και νέους φίλους. Χάρηκα που κατόρθωσα να πάω. Χάρηκα που γνώρισα οινοποιούς αλλά και αυτούς που προωθούν τα κρασιά τους. Χάρηκα για την κουβέντα που έκανα μαζί τους και για τα τόσα που κέρδισα μέσα από αυτήν την κουβέντα. (Πέτρο και Βάλια χάρηκα πραγματικά).
Χάρηκα για τις νέες προσπάθειες παραγωγών που ανακάλυψα και κυρίως χάρηκα για τα κρασιά αλλά και τις μοναστηριακές μπίρες που αγόρασα.
Χάρηκα που η ευγένεια και η προθυμία του Γιάννη Βασιλειάδη (ιδιοκτήτη της κάβας) αλλά κυρίως τις γυναίκας του, μας προσέφερε στο τέλος να δοκιμάσουμε κάποια διαμάντια από την βόρεια Ελλάδα που παρουσιάστηκαν το Σάββατο. (Κάποτε, μέσα από ένα άρθρο μου στο blog μετά από επίσκεψη σε οινοποιείο, είχα αναρωτηθεί αν η ευγένεια και η γλυκύτητα των συζύγων των οινοποιών οφείλεται στις τανίνες που δοκιμάζουν ή στο ότι οι οινοποιοί τους φέρονται με την ίδια στοργή και αγάπη που φέρονται και στα κλήματα. Γιάννη πλέον το ερώτημα επεκτείνεται και για τις συζύγους των ιδιοκτητών κάβας!!!)
Επειδή ο Γιάννης υποσχέθηκε να γράψει ένα άρθρο για την εκδήλωση, δεν τολμώ να βάλω ή να σχολιάσω για οτιδήποτε. Αφήστε που μάλλον έψησα τον Γιάννη, την γυναίκα του, τον Πέτρο, την Βάλια, τον Κωνσταντίνο και όχι μόνο, να γίνουν ενεργά μέλη του blog μας και να ανεβάζουν άρθρα τους.
Λίγα λόγια μόνο για την εκδήλωση:
Ο Γιάννης έβαλε 40 φιάλες σε εκπληκτική σειρά (με την βοήθεια ειδικού) και κατάφερε να μαζέψει τόσο νέο κόσμο. Τρία πράγματα έκαναν εντύπωση. Ο αριθμός των προς δοκιμή κρασιών (40! ανά ημέρα), η σειρά η οποία βοηθούσε την δοκιμή, αλλά και η ηλικία των παρευρισκόμενων. Υπήρχε και κάτι ακόμη που πάντα κάνει εντύπωση. Οι γνώσεις του Γιάννη γύρω από το κρασί και όχι μόνο, αλλά πλέον αυτό το θεωρείς δεδομένο αν έχεις πάει ξανά στον χώρο του.
Το επόμενο που θα έκανε εντύπωση σε όποιον δεν μας γνωρίζει είμαστε εμείς. Όσοι δηλαδή πληροφορηθήκαμε την εκδήλωση μέσα από το blog μας! Εκτιμώ πως αυτή την φορά η παρουσία μας ήταν αισθητή!
Περιμένοντας τα σχόλια όσων βρέθηκαν στη Σαρωνίδα το Σ/Κ, μια κουβέντα μόνο: Γιάννη μπράβο για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια και μακάρι να βρεις μιμητές.

Anonymous said...

Κάμποσα χρόνια περνάω τα καλοκαίρια στη Σαρωνίδα αλλά τη συγκεκριμένη κάβα την έμαθα από τον Γιάννη και χθές την επισκεφτηκα πρώτη φορά. Πρώτη φορά συμμετείχα σε τέτοια εκδήλωση. Ομολογώ ότι η συγκεριμένη μου αρεσε πολύ και σίγουρα θα ξαναεπισκεφθώ την όμορφη τούτη γωνιά. Μπράβο στους ιδιοκτήτες - τον Γιάννη και τη γλυκυτατη και ευγενέστατη γυναίκα του-

Juanita La Quejica said...

Ας όψεται ο Πειρατής που δεν με άφησε να έρθω. Ευτυχώς όμως ο καλός μου δεν με ξέχασε και μου έφερε το Moscatel Oro μου, μαζί με κάποιο κόκκινο (μου διαφεύγει το όνομα, δεν το ήξερα) που τον ενθουσίασε στην δοκιμή, για να το απολαύσουμε παρέα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...