Μετά το μαγικό κείμενο για την τζιτζιμπίρα, η πεζή αλλά γλυκιά μου αφιέρωση στη Heart n Soul, που της ερέσει η ζαχαροπλαστική χωρίς ζάχαρη και στη Juanita (ξέρουμε όλοι γιατί :-D )
Χτυπάμε καλά στο μηχάνημα που κόβει σα διάολος το 1/3 των καρπών. Χτυπάμε στο ίδιο διαβολομηχάνημα τους χουρμάδες με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, αλά ελαφρά - να μείνουν κομματάκια (φωτογραφία)
Ανακατεύουμε με τη μαρέγκα και το ξύσμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο όσο χρειαστεί από την "πούδρα" των καρπών, μέχρι το μίγμα να γίνει εύπλαστο. Πλάθουμε με λαδωμένα (ηλιέλαιο) χέρια μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο (επίσης με ηλιέλαιο) ταψί. Πιέζουμε πάνω στο κάθε μπαλάκι από ένα ξηρό καρπό (φουντούκια δεν είχα, αλλά νομίζω πως θα ταίριαζαν πολύ - περιορίστηκα σε αμύγδαλα, κουκουνάρια και φιστίκια Αιγίνης). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά - μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καλή όρεξη με αποκλειστικά φυτικά (και υγιεινά) λιπαρά.
11 comments:
άλλη Αγγελική, τι ωραία ιδέα χωρίς καθόλου ζάχαρη!
και είναι και πολύ υγειινά, ιδίως αν βαλουμε ξηρούς καρπούς ανάλατους και άψητους. Μερσί :)
τι να πω, με συγκινήσατε και μου ανοίξατε την όρεξη! Ευχαριστώ πολύ, και για την αφιέρωση και για την ιδέα, καρύδια, χουρμάδες, άρωμα λεμονιού, τραγανομαστιχωτομυρωδάτο :))
Τα χουρμαδάκια τα γλυκαίνουν όσο πρέπει μάλλον. Μιαμ και πάλι μιαμ!
Πολύ καλή ιδέα Αγγελική, αλλά η ποσότητα στο πιρεξάκι, ίσα-ίσα θα μας πάει στο δόντι βρε παιδί μου :-)))
panta glikamenh Aggelikoula!!!
mia yperoxh!!!kai paneukolh idea!!!
nasai kala!!!
Ευχαριστώ για την αφιέρωση!
Αυτά μεταφέρονται σε βαλίτσα ε; ΧΙΧΙ! Ωραίο και υγειινό και δυναμωτικό "κατιτίς" για όταν νοιώθουμε ότι θέλουμε να τσιμπολογήσουμε.
(ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ; ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ; ΝΤΡΟΠΗ!)
Φαίνονται πανεύκολα και πολύ νόστιμα τα χουρμαδοτρουφάκια σου Αγγελική:))
Ενα απο το ένα μάγουλο και ένα απο το άλλο , για να μην καταλαβετε πως πηρα 2 :))
Άψητα κι ανάλατα και τα καρύδια και τα αμύγδαλα και ό,τι "καρφώσουμε" από πάνω. Και το λεμονάκι τους δίνει "το κάτι άλλο".
Κάποιοι πολύ γλυκατζήδες -ονόματα δε λέμε ;-)) -μπορούν να βάλουν περισσότερους χουρμάδες. Αν μάλιστα πετύχετε και φρέσκους (φαντάζομαι στην Ευριπίδου θα υπάρχουν), γίνεται πιο νόστιμο και πιο αφράτο. Επίσης καλύτερα να τους κόψετε με το χέρι (με μαχαίρι ή ψαλίδι) σε μεγαλύτερα κομμάτια - το έκανα στην πρώτη εκτέλεση, αλλά παραείμαι τεμπέλα για να το επαναλάβω (δε φτάνει που πρέπει να πλάθω μετά... - Αυτός είναι ο λόγος Πηνελόπη μου που ίσα θα σου πάει στο δόντι ;-)... )
Κλειώ, καλώς ήρθες! Ελπίζω να σ΄αρέσουν αν τα δοκιμάσεις.
Στη βαλίτσα;;; Τι λες βρε Χουανίτα μου;;; Θα χαλάσουν! Αααα πα πα! Δε μεταφέρονται! :-P
Λαμπρινήηηηηη! Σε είδα! :-DDD
μόλις τα φτιαξα! Χάρμα τα χουρμαδένια μου, μπράβο Αγγελική!:)
Χαίρομαι :-)))
Post a Comment