Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το πράσο μέσα στο βούτυρο και τη κολοκύθα σε χαμηλή φωτιά. Μετά αλατοπίπερο και το κύμινο. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί, μετά ρίχνουμε το ζωμό και το πορτοκάλι και το αφήνουμε να σιγοβράσει όσο να μαλακώσει η κολοκύθα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και άμα κρυώσει λίγο περνάμε τη κολοκύθα απο το μπλέντερ ώστε να γίνει αλοιφή, Την ξαναρίχνουμε στο ζουμί και την ανακατεύουμε καλά. Για το σερβίρισμα προσθέτουμε μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ανά μερίδα. Απίθανη γεύση και σαν πρώτο πιάτο χορταστική.
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου
9 comments:
Πράγματι, "ακούγεται" απίθανη!
Γεμάτη αρώματα! Ό,τι πρέπει για τον χειμώνα! Καταχωρείται στα προσεχώς!
βελούδινη, γλυκειά και με χρώμα ηλιαχτίδας, ό,τι πρέπει για την εποχή:)
Δύο φορές την κάναμε ως τώρα και δεν μετανοιώσαμε!
τρελαίνομαι για κολοκυθόσουπα!μάλλον θα την προτιμήσω με το κάρυ!
δεν ήξερα ότι μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι μέσα στην σούπα στο σερβίρισμα και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι η γεύση...θα δοκιμάσω!
einai thayma!!!otna kanw aythn thn soupa exoume kolokuthofagha!!!kolokuthotyropita-kolokytha thganith-kolokuthokeftedes-kai fusika kolokuthopita gluko me kanelogarifala!!!
filaakiaaaa!!!
Με πορτοκάλι δεν την έχω κάνει.
Κατά τα άλλα την έχω πάντα ως πρώτο πιάτο σε ένα από τα εορταστικά γεύματα του Δεκεμβρίου!
Φοβερό χρώμα (εκτός των άλλων)!
Μάγια. Η σούπα είναι μάλλο γλυκιά οπότε η προσθήκη της γιαούρτης ξυνίζει και το πάντρεμα των δύο..είναι απίθανο!
Και την έψαχνα τούτη την συνταγούλα γιατί έχω, ως δωρεά, την πρώτη ύλη και με αναμένει στην κατάψυξη να την επιλέξω.
Ξαναλέω: πέρυσι που είχα κολοκύθα και δεν ήξερα τι να την κάνω, δε βάζατε συνταγές με κολοκύθα. Φέτος που δεν έχω, όλοι βάλατε! Τη βάζω στο συρτάρι για χρήση στο μέλλον.
Post a Comment