Sunday, January 13, 2008

Μπουρεκάκια "όχι άλλο κρέας"!

Υλικά:
3/4 φλυτζ. τσαγιού πλιγούρι μουσκεμένο για 30'
σε βραστό νερό και σουρωμένο
1 φλυτζ. τσ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 φλυτζ. τσ. καρότο κομμένο κυβάκια
1/2 φλυτζ. τσ. σταφίδες μαύρες
1 φλυτζ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Φύλλο (κρούστας ή παραδοσιακό ή σπιτικό)
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το καρότο και τον αρακά μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην μαυρίσει. Ρίχνουμε το πλιγούρι να σωταριστεί κι αυτό λίγο και στη συνέχεια τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες, βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση, και τυλίγουμε σε τριγωνάκια, ή φλογέρες, ότι μας αρέσει.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 - 190 βαθμούς, με αέρα στη μέση του φούρνου, 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται και στο τηγάνι.
Χωρίς το κεφαλοτύρι είναι νηστίσιμα.
Αλλιώς μπορούν να εμπλουτιστούν με κάτι ακόμα για να τραβάνε και το κρασάκι τους, π.χ.ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο.

7 comments:

μαριάννα said...

Καλή Χρονιά! Και καλές νοστιμιές πάντα! Τα κιλά των γιορτών πρέπει να χάσουμε και συνταγές τέτοιες μας κάνουν και ζαλιζόμαστε...
οκ. Παίξτε με τον πόνο μας κορίτσια! :)))

Να είσαστε καλά! ;)

Μάγια said...

όλα τα μπουρεκοειδή/ πιτοειδή είναι πάντα καλοδεχούμενα (και καλοφάγωτα!) thanks!

Αγγελική Ν said...

Δίκιο έχεις μετά τόση κρεατοφαγία κάτι διαφορετικό!
Ωραία τα μπουρεκάκια σου! Σ ευχαριστούμε!

kiki said...

Και μόνο που έχουν μέσα λαχανικά, θα ήταν αιτία να τα δοκιμάσω. Πόσο μάλλον που δεν τηγανίζονται.

Penelope said...

Πολύ "ελκυστικά" δείχνουν τα μπουρεκάκια σου Αρχοντία μου. Θα τα δοκιμάσουμε σίγουρα, αλλά μάλλον χωρις τις σταφιδούλες, μιας και ο καλός μου δεν πολυ-αρέσκετε στις γλυκές γεύσεις.
Να 'σαι καλά.

Juanita La Quejica said...

Πολύ όμορφο το στήσιμο στην φωτογραφία! Και δελεαστικό το κουκουνάρι με την σταφίδα.

Juanita La Quejica said...

Γητεύτρια, καλώς την!
Όποτε θες, στείλε μας καμιά ελβετική συνταγή να την βάλουμε με το όνομά σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...