Friday, March 07, 2008

Σοκολατοπόλεμος

Έχω μυριστεί ότι θα πέσουν αποκριάτικες αποδράσεις με όλα τα επακόλουθα! Η παιδική μου ανάμνηση από το καρναβάλι της Πάτρας είναι-τι άλλο;- ο σοκολατοπόλεμος, (ακόμα γίνεται άραγε;), έτσι κάτι ξύπνησε μέσα μου (το ζώο;) και υπέκυψα στο δέλεαρ του deli της περιοχής. Η πιο συναρπαστική αγορά μου ήταν οι σοκολάτες της φωτο. Η μία σκούρα με ροζ πιπέρι (της βελγικής Dolfin), η άλλη (Organic και Fairtrade παρακαλώ, αυστριακή Zotter) με...τυρί! Η τυρένια έχει ακόμα: λικέρ σοκολάτας, γκράππα, μπαλσάμικο μήλου, σταφύλια, αμύγδαλα και καρύδια (αυτά τα δύο αλεσμένα). Επειδή φοβιτσάρα δεν είμαι, κι επειδή έχω και υποχρεώσεις απέναντι στο κοινό μου:) την δοκίμασα. Η ετυμηγορία: μεθυστική! υπέροχη! Φανταστείτε την γέμιση σκαλτσουνακίου με ένα τραγανό πέπλο σοκολάτας και μεθυσμένες σταφίδες ένα πράμα. Κι εκεί που είπα ότι δε μπορεί η άλλη να ανταγωνιστεί, εκεί το πήρα πίσω. Με το που άνοιξα το αεροστεγές περιτύλιγμα με χτύπησε το αγαπημένο άρωμα του ροζ πιπεριού. Σπάει μύτη. Και δίνει ένα υπέροχο κραντς στο στόμα. Aν τις βρείτε σας συνιστώ ολόψυχα να τις δοκιμάσετε. Λεπτομέρεια: η Dolfin είναι συσκευασμένη σε σακούλι, όπως ο καπνός για στριφτά τσιγάρα, ίσως για να μας προιδεάσει πόσο εθιστική είναι:)
Οι σοκολάτες που άφησα για άλλη φορά ήταν μια με τσίλι και μια με earl grey.
Καλό σοκολατοπόλεμο, καλή Αποκριά!

18 comments:

kiki said...

Σοκολάτα με τσίλι μου έχει στείλει η Νέλλη από τη Γερμανία σε διάφορες εκδοχές και ήταν υπέροχες. Με τυρί δεν έχω δοκιμάσει!
Σοκολατοπόλεμος δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα στην Πάτρα. Έχω χρόνια να πάω αποκριά αλλά νομίζω ότι γίνεται ακόμα. Εκτος από το σοκολατοπόλεμο εγώ θυμάμαι έντονα και τα αυγά με κομφετί (χαρτοπόλεμο). Κέρινα αυγουλάκια που νομίζω μόνο στην Πάτρα φτιάχνουν ακόμα, που τα πετάγαμε ο ένας στον άλλον. Τέλεια ήταν!

heart n soul said...

από πότε έχεις να πας oneira? τα αυγά χαρτοπόλεμου δε τα θυμάμαι. Έμαθα επίσης ότι στην Ξάνθη γίνεται το αντίστοιχο καρναβάλι για τους βορειοελλαδίτες, έχει πάει κανείς?
Θα σου στείλω εγώ τυροσοκολάτα κική, τι μόνο εσύ θα μας κάνεις ταπεράκια:)

Μάγια said...

ούτε στην πάτρα έχω πάει, ούτε στην ξάνθη. μόνο στο καρναβάλι της κοζάνης που έχει μία ιδιατερότητα...με την καλή έννοια! (πρόστυχα άρματα και τραγούδια, φωτιές σε κάθε γειτονιά με άφθονο κρασί κλπ).

όσο για τις σοκολάτες εγώ είμαι πολύ κότα και δε δοκιμάζω τέτοια πράγματα! αν και από την περιγραφή σου heart μάλλον χάνω!

πάω να γραφτώ σε μαθήματα θάρρους!

kiki said...

Πριν 7 χρόνια, αλλά καρναβάλια δεν είδα. Σε νοσοκομείο σκοπιά την έβγαλα...άσε...
Τα αυγουλακια τα βλέπαμε ιδιαιτερα μέσα στα κέντρα διασκέδασης. Πετάγαμε από το ένα τραπέζι στο άλλο. Μα ξέρεις τι όμορφα που ήταν; Ένα λεπτό κέρινο κέλυφος που έλιωνε στο χέρι αν το κρατούσες για πολλή ώρα.
Εγώ ταπεράκια; Μόνο virtually για την ώρα!

kiki said...

Και από αυτά κάνω Μάγια. Εγω δοκιμάζω πολλά (εκτός από σαλιγκάρια, χεχε)

Ουτε εγώ έχω πάει στην Ξάνθη αλλα δε με τραβάει κιόλας να πάω...

Μάγια said...

σαλιγκάρια εγώ δοκίμασα φέτος πρώτη φορά και όλως παραδόξως μου άρεσαν! (βασικά περισσότερο παπάρα στη σάλτσα έκανα αλλά τέλος πάντων)

heart n soul said...

Maya θάρρος, δεν είναι δύσκολο άλλωστε οι σοκολάτες αυτές είναι πεντανόστιμες, καθόλου περίεργες όσο ακούγονται. Κοζάνη είναι, πώς τα λένε, Ραγκουστάρια μήπως?

Κική,(νοσοκομείο, ε?:(( ) virtually ξε-virtually την καλή και ειλικρινή πρόθεση την έχεις κι αυτό μετράει:) Τα σαλιγκάρια να τ'αφήσουμε να κάνουν τις slow motion βολτες τους με την ησυχία τους, τι να τα ενοχλούμε χωρίς λόγο?:)
Τα κέρινα αυγάκια χαρτοπόλεμου θα τα γκουγκλάρω!

Juanita La Quejica said...

Άντε να χαθείς παλιοκόριτσο!
Βασανίστρια των SS!
Δεν σου ξαναμιλάω, άσε που σκέφτομαι να κάνω δολιοφθορά και να εξαφανίσω το συγκεκριμένο ποστ.

heart n soul said...

Juanitaki αν σου φέρω μια κούτα θα μου ξαναμιλήσεις? :)))

Juanita La Quejica said...

Χμ... άντε, καλά! Υποχωρώ!
Μάκια!

heart n soul said...

Juanita σας επιτρέπω να εκδικηθείτε! δε μπορεί, κάποιο αμαρτωλό μυστικό θα έχετε για να μας ξεσηκώσετε, γιορταστικό τριήμερο έχουμε, δε μπορεί!:)

Juanita La Quejica said...

Το ομολογώ!
Κοίτα εδώ!

heart n soul said...

όπα! duende μου μυρίζει! για ρίξε ονοματεπώνυμα και λοιπές πληροφορίες!

Juanita La Quejica said...

Diego El Cigala.
Ρίξε μια ματιά στο τωρινό blog μου (καθώς και στο παλαιότερο) και θα βρεις αρκετές πληροφορίες, καθότι ... Cigalόπληκτη και η Juanita και ο Juanitος (εν μέρει).

heart n soul said...

τρέχω μαργιόλα! να πω με την ευκαιρία ότι εγώ ήμουν antonio gadesόπληκτη? σας βρίσκεται τίπτις?

ΕΛΕΝΑ said...

Αααααααα, δεν παίζω:P
Οσο έλειπα βρήκες ευκαιρία και πετούσες σοκολάτες στους άλλους και δεν μου φύλαξες τίποταααααα!!

heart n soul said...

σώπα σώπα καλό μου και σου φύλαξα και σένα την τσικουλάτα σου!

Anonymous said...

οι Zotter τελευταια κυκλοφορουν και στην Ελλαδα...δυστυχως on line αγορα δε βρήκα πουθενα να κανω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...