Wednesday, May 28, 2008

Το εργαστήρι


Αυτή τη φορά θα σας γράψω κάτι διαφορετικό. Θέλω να σας μιλήσω από καιρό για "το εργαστήρι".
Εκεί εργάζονται και μένουν νέοι άνθρωποι με νοητική υστέρηση. Τα χέρια τους φτιάχνουν καταπληκτικά πράγματα. Από κεραμεικά και εικόνες, ως υφαντά και μπατίκ. Μεγάλο σουξέ έχουν τα χαλιά τους που είτε είναι υφαντά και φλοκάτες είτε κλασσικά χαλιά, έχουν απίθανα σχέδια και χρώματα. ΄Εχουν και πωλητήριο εκεί. Η έδρα του εργαστηριού είναι στα Α.Λιόσια και πάει εύκολα κανείς πλέον από την Αττική οδό στην έξοδο 6. Η αλήθεια είναι πως το εργαστήρι θα κλείσει σε ένα μήνα περίπου και πως τα παιδιά θα πάνε στους γονείς τους όσα έχουν. Ανήκω στο σύλλογο αγάπη και φροντίδα για το εργαστήρι και ο αγώνας όπως και όσο μπορούμε είναι να κτιστούν κατοικίες για τα παιδιά που δεν έχουν ή κάποια στιγμή δεν θα έχουν που να μείνουν. Θα άξιζε κατ αρχήν το κόπο να γνωρίσετε τα παιδιά στη δουλειά τους και στις εκδηλωσεις τους.
Μια μικρή ευκαιρία είναι να βρεθείτε αυτό το Σάββατο το πρωί ως αργά το βράδυ, στην Πλατεία Κοτζία, απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας. Εκεί γίνεται το πανηγύρι της αγάπης κάθε χρόνο και θα έχετε την ευκαιρία για καλό σπιτικό φαγητό και για άλλα αντικείμενα δώρων ή χρηστικά γενικώς.
Το βράδυ μετά τις 9 μμ γίνεται και χορός. Συνήθως περνάμε πολύ ωραία. Σκεφτείτε το πριν απ την έξοδό σας ή κατά την πρωϊνή σας έξοδο στα μαγαζιά ή έστω ειδικά για το εργαστήρι. Αξίζει τον κόπο.

6 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Nενάκι είναι "ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ"-Λίλιαν Βουδούρη??
Εχω ακούσει ότι γίνεται καταπληκτική δουλειά από τα παιδιά αυτά που διαθέτουν ειδικές δεξιότητες και ικανότητες και συγχαρητήρια σε όσους ασχολούνται και τα βοηθούν στην κοινωνική ένταξή τους, δείχνοντας έτσι την κοινωνική τους ευαισθησία:)
Eύχομαι ο στόχος να επιτευχθεί και να κτιστούν όσο πιο πολλά σπιτάκια για την στέγαση των παιδιών που τα έχουν ανάγκη:)

Juanita La Quejica said...

Ωραία ιδέα!
Και μετά, όσοι αντέχετε, πηγαίνετε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για το καθιερωμένο πια Φεστιβάλ Τζαζ. Στις 9 έχει σίγουρα τους Ισπανούς, το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν το έχω πρόχειρο αυτή τη στιγμή.

Juanita La Quejica said...

Το βρήκα, για όσους ενδιαφέρεστε.

http://www.goculture.gr/story.aspx?s_id=2001

Μόνο αν σκοπεύετε μετά να φάτε σε κάποιο από τα μαγαζιά της περιοχής, φροντίστε να έχετε κάνει εγκαίρως κράτηση, μιας και τα τελευταία 4 χρόνια μαζεύεται πολύς κόσμος στο φεστιβάλ.

Nena said...

Ναι ΄Ελενα, για το ίδιο εργαστήρι λέμε και η δουλειά είναι πολύ καλή πράγματι. Σκέψου ότι το Σάββατο θα έχουν κι άλλες οργανώσεις περίπτερα για τους βοηθήσουν.

kiki said...

Αυτές τις προσπάθειες πρέπει να τις στηρίζουμε. Μακάρι να μπορούσα να πεταχτώ, αλλά είναι δύσκολος καιρός.

Maria B. said...

Νενακι θα ερθω το Σάββατο,
μεχρι τότε φιλάκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...