Tuesday, June 10, 2008

εδώ το καλό το παγωτό

Η καινούρια μου ανακάλυψη, τη μοιράζομαι μαζί σας με πολύ ενθουσιασμό, και θα επιχειρίσω να κάνω τη δική μου βερσιόν, έτσι, για το κόλλημα! Το παγωτό booja booja. Δεν γνωρίζω σε ποιές χώρες διατίθεται, αν δε το βρείτε δοκιμάστε να το αντιγράψετε με τη βοήθεια της δικής μου αντιγραφής:) Οι λόγοι; Πρώτα πρώτα είναι βραβευμένο (Best New Organic Food Product 2007). Μετά, δεν έχει κατεργασμένη ζάχαρη, σταθεροποιητές, γαλακτοματοποιητές, χοληστερίνη, ζωικά λιπαρά, χρωστικά ή συντηρητικά. Τι έχει; Βελούδινη υφή! Χαμηλό GI και GL (άρα κάνει και για διαβητικούς). Υπέροχη γεύση, τουλάχιστον το maple pecan που δοκίμασα, για τα άλλα (coconut, chocolate, ginger, vanilla) θα σας πω εν καιρώ:) Μόνο 5 συστατικά και καθόλου μαγείρεμα. Νοστιμιά! Τι άλλο θέλουμε; Αντιγράφω λοιπόν τη λίστα συστατικών, του maple pecan, με σειρά από το περισσότερο στο λιγότερο:
-νερό
-σιρόπι αγάβης (στα υγιεινάδικα)
-κάσιους (ξηροκάρπια πλούσια σε βιταμίνες A, D, Ε και ολεϊκό οξύ που κάνει καλό στην καρδιά)
-σιρόπι σφένδαμου (maple syrup), 17% λέει
-pecans (πεκάν ή καρύδια), 3% λέει
Αφού το 20% του συνόλου είναι τα τελευταία δύο συστατικά, τότε το υπόλοιπο 80% θα είναι πρώτα νερό, να πω 40%, αγάβη, να πω 10%, και κάσιους, 30%? Υποθέτω.
Λέω εγώ τώρα: μουσκέυουμε τα κάσιους στο νερό αποβραδύς, ώστε να γίνουν τρυφερά και γαλατένια. Το πρωί τα χτυπάμε αλύπητα στο μπλέντερ να πετύχουμε όσο το δυνατό πιο λεία υφή, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα πήκαν που θα τα προσθέσουμε τριμμένα στο τέλος) και χτυπάμε καλά. Τώρα κατά τα γνωστά, ή στην παγωτομηχανή, ή κατάψυξη και χτύπημα κάθε μία ώρα μέχρι να γίνει παγωτό. Τρώμε όσο θέλουμε γιατί μας κάνει καλό, ψυχή τε και σώματι:)

20 comments:

Juanita La Quejica said...

Λες; Να έχει καλό αποτέλεσμα;

kiki said...

Πολύ γκουρμεδιάρα η Χαρτ...

heart n soul said...

Jua το boojabooja είναι τέλειο, όχι απλά καλό, τώρα αυτό που θα φτιάξω εγώ, θα δείξει!:)))
όνειρα! μα πείτε μας κάτι που δεν ξέρουμε:)))

ΕΛΕΝΑ said...

Και το coconut πρέπει να είναι ωραίο!! Εφτιαξα πρόσφατα παγωτό καρύδα, δοκίμασε και η Jua και της άρεσε. Βέβαια για τόσο υγιεινό σαν το boojabooja δεν το κόβω το δικό μου:P
Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου:)

Juanita La Quejica said...

Για το χειροποίητο ρωτάω, το άλλο μπήκα στο site αλλά με την πρώτη ματιά δεν έβγαλα άκρη για το πού κυκλοφορεί.
Όταν το κάνεις, πες μας τα αποτελέσματα.
Και μια ακόμα ερώτηση: πώς προφέρεται;

witchofdaffodils said...

δηλ είναι παγωτό χωρίς γαλακτικομικά? ή κατάλαβα λάθος?

Juanita La Quejica said...

Καλά κατάλαβες μαγισσούλα, είναι όπως το φυτικό γάλα που μας είχε περιγράψει η Heart με τα ξηροκάρπια, στην ίδια λογική φαντάζομαι.

heart n soul said...

ναι είναι άνευ, το χρυσό μου μπούτζα-μπούτζα! (άντε βγείτε τώρα στη γύρα να ρωτάτε σοβαρές-σοβαρές "συγνώμη, μήπως έχετε μπούτζα-μπούτζα?", εγώ θα είμαι με κρυφή κάμερα και το βίντεο θα κυκλοφορήσει για καλό σκοπό:))

Juanita La Quejica said...

ΧΑΧΑ! Καλά το υποψιάστηκα ότι κάποιον λάκκο έχει η φάβα!

ΕΛΕΝΑ said...

Oχι χρυσό μου, δεν θα πάρω σβάρνα τα περίπτερα να ζητάω μπούτζα-μπούτζα, για να με βγάλεις εσύ στα κανάλια! Θα περιμένω να μου το φτιάξεις με τα χεράκια σου να το δοκιμάσω, όταν θα έρθεις στην πατρίδα:PPP

heart n soul said...

σωστηηηή!:)))

witchofdaffodils said...

τελει συνταγή νεροπαγωτού :)

Penelope said...

Τώρα εγώ θα γίνω συνήγορος του διαβόλου...και θα ταχθώ στο πλευρό της Έλενας (που βάζει τα σχετικά στο παγωτάκι). Παγωτό χωρίς τις θερμιδούλες του δεν γίνεται να έχει τόσο "Θεϊκή" υφή και γεύση, Καρδούλα μου. Απλώς δεν γίνεται....

heart n soul said...

διαβολική penelope:) αφού το δοκίμασα σας λέω καλέ!:) τα υλικά δε τα μαντεύεις ούτε με σφαίρες, είναι κρεμώδες, όχι γρανιτένιο. 'Οσο για τις θερμιδούλες του, μην πλανάσθε, τις έχει, τα κάσιους είναι ολόπαχα,εξ ου και το κρεμώδες της υπόθεσης, απλά δεν είναι ανθυγιεινές

Ivy said...

Από την αρχή που άρχισα να το διαβάζω ήμουν σίγουρ ότι είναι δικό σου το ποστ. Περίμένουμε τις αναλογίες και το αποτέλεσμα.

heart n soul said...

ivy, πάει, είμαι μια ακουσμένη:)

Μάγια said...

μα πού τα ανακαλύπτεις όλα αυτά τα περίεργα;:Ρ καλή επιτυχία στη δοκιμή!

heart n soul said...

maya θα σας μαλώσω, ήρθατε Αγγλία και δε φάγατε booja booja?! γιατί? τι καλύτερο μπορεί να είχατε να κάνετε, ε?ε? :Ρ

Μάγια said...

μα δε με είχατε ενημερώσει πριν έρθω! επίτηδες, είμαι σίγουρη!

heart n soul said...

κι όμως! έχω αναφερθεί στο παρελθόν στις περίφημες booja booja truffles, σας τσάκωσα ξεμυαλισμένη!:) οκ, το παγωτό τους είναι νέα ανακάλυψη, τη γλιτώσατε στο τσακ, προσοχή όμως, θα επανεξετασθείτε στο μέλλον, σε ανύποπτη στιγμή:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...