Wednesday, June 11, 2008

Μαστιχένια Μπισκότα

Η μαστίχα είναι μια από τις πιο «μαγικές» μυρωδιές που μπορεί να υπάρξουν σε μια κουζίνα. Τα γλυκά και τα φαγητά που μπορούν να «εμπλουτιστούν» γευστικά με το άρωμα της είναι αρκετά και τελευταίως όλο και αυξάνεται ο αριθμός τους καθώς όλο και περισσότεροι «ανακαλύπτουν» αυτό το υπέροχο υλικό.
Κάπως έτσι δημιούργησα κι’ εγώ τα τελευταία μπισκοτάκια μαστίχας, γιατί κάθε πρωί στο καφεδό-γαλα μου, θέλω να «παπαριάσω» 2-3 μπισκότα ή κουλούρια. Άστε, που πήρε το συνήθειο και το παιδάκι μου, και δεν μας φτάνουν πλέον οι 3 φουρνιές που κάνουμε κάθε δεύτερη εβδομάδα :-)) Καθώς εκείνο «τσακίζει» τα Μιράντα ανά πάσα στιγμή!

Για 3 κανονικά ταψιά φούρνου, θα χρειαστείτε:
1 πακέτο βούτυρο μαλακό, μισή κούπα ζάχαρη άχνη, 3 κούπες αλεύρι (κατάλληλο για μπισκότα είναι το κλασσικό κόκκινο ή ότι διαθέτετε εσείς), 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 1/4 κουταλάκι (γλυκού) αλάτι, 1 ποτήρι (κρασιού) λικέρ μαστίχας, 2 αυγά, 4-5 (μέτριο μέγεθος) δάκρυα μαστίχας που θα χτυπήσετε στο Multi μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη.

Αρχικά, χτυπάτε την μαστίχα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκν πάουντερ. Χτυπάτε σε βαθύ μπολ το βούτυρο μαζί με τα δύο αυγά μέχρι ν’ ασπρίσουν και αμέσως μετά ενσωματώνετε όλα τα υλικά.
Μαστίχα/Ζάχαρη, Αλεύρι/ Μπέϊκιν, Ζάχαρη Άχνη, Λικέρ Μαστίχας, Αλάτι. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο.
Στρώνετε με λαδόχαρτο (κατά τα γνωστά) 2 ταψιά (θα φουρνίσετε ξανά στο πρώτο κατά πάσα πιθανότητα). Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ξεκινάτε να δώσετε το επιθυμητό για σας σχήμα στα μπισκότα σας.
(Προσωπικά, πλάθω μετρίου μεγέθους κορδόνια, τα οποία κόβω σε κομμάτια μ’ ένα μαχαίρι και κάθε κομματάκι το πατάω με τα δάχτυλα πάνω σε επιφάνεια εργασίας και έχω άμεσα και γρήγορα μπαστουνάκια φαρδιά σαν 2 δάκτυλα).
Τα στρώνετε στο ταψί και ψήνεται σε αέρα, στους 180 Βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Η μυρωδιά της μαστίχας σπάει ρουθούνια! Είναι βέβαιο.

10 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Αααααχχχ, κι έλεγα κι εγώ από που μοσχομύρισε μαστίχα το blog μας?? Ωστε από τα μπισκοτάκια σου ήταν, ε??
Μην μου πεις ότι ο Θοδωρής ξεκίνησε να μασουλάει μαστιχομπισκοτάκια?

Αγγελική Ν said...

Ως εδώ έφτασε το άρωμα!
Τι ωραία! Μπράβο Πηνελόπη!

heart n soul said...

κι εδώ μύρισε! τι είπατε? να ρθω για πρωινό καφέ? έφτασα!:)

Juanita La Quejica said...

Έχεις δίκιο, το άρωμα της μαστίχας είναι μεθυστικό!

Nena said...

Πως τα καταφέρνεις όλα μες τη μέρα Λόπε μου? συγχαρητήρια. Η μαστίχα πάει τελικως παντού.

kiki said...

Μαστιχομύρισε!

Penelope said...

Καλημέρες σε όλες.
Ελενά μου, ο Θοδωρής τον τελευταίο καιρό "κατεβάζει γατοκέφαλα" μεταφραζόμενα όλα σε μια λέξη "ΜΑΜ". Οπως καταλαβαίνεις τα μπισκοτάκια της μανούλας έχουν την τιμητική τους!

Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια Νένα μου.
Κάνω ότι μπορώ, ότι έκαναν δηλαδή )(και κάνουν μέχρι τώρα) οι εργαζόμενες super μαμάδες που έχουν ελάχιστη εξωτερική βοήθεια! Το βράδι κατά τις 11.00 απλώς δεν αισθάνομαι καθόλου καλά τα διάφορα τμήματα της μέσης μου :-)))

witchofdaffodils said...

αρωματικότατο!

Μάγια said...

σνιφ σνιφ! ΄(όχι δεν κλαίω, μυρίζω!)

Maria B. said...

Πηνελόπη πρέπει να είναι πολύ ωραία, θα δοκιμάσω να τα κάνω, μου αρέσει πολύ το άρωμα της μαστίχας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...