Saturday, June 21, 2008

Ομελέττα με κουκιά

Η Ρόζα από την Σύρο εκτός από την ωραία πρότασή της για χαρτοπολτό στη Δημιουργική απασχόληση παιδιών της Αγγελικής Ν, μας στέλνει μία συνταγή για τα τέλη του Χειμώνα, αρχές της Άνοιξης. Την δημοσιεύουμε τώρα και θα την δοκιμάσουμε όταν έρθει η κατάλληλη εποχή. "ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κουκιά χλωρά
4 αυγά
1 κρεμμύδι φρέσκο και 1 ξερό
Ελαιόλαδο για τηγάνι
μία φούχτα τυρί τριμμένο
αλάτι πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα κουκιά και τα σωτάρουμε. Όταν έχουν ξεροτηγανιστεί, τότε τα βγάζουμε από το τηγάνι. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει και τα αφήνουμε και αυτά να σωταριστούν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά και ρίχνουμε μέσα τα κουκιά, το κρεμμύδι, το τυρί, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Όταν ροδοκοκκινίσει από τη μία πλευρά η ομελέττα τη γυρίζουμε .
Είναι καταπληκτική ομελέττα γιατί το κρεμμύδι και το κουκί είναι γλυκά και ο συνδυασμός τους είναι φοβερός. Η εποχή της είναι στα τέλη Χειμώνα προς Άνοιξη.
Rosah"

8 comments:

Nena said...

Να μια πολύ ωραία νέα ιδέα για τα φρέσκα κουκιά. Δεν έχει πλέον αλλά έχει η φίλη μου, απο δική της καλλιέργεια στην κατάψυξή της, άρα κι εγώ.Χιχιχι!

heart n soul said...

πεντανόστιμη ακούγεται ρόζα! και με κατεψυγμένα όπως λέει η νένα δε θα γίνεται?

Anonymous said...

Nena και Heartn soul καλησπέρα, βέβαια θα γίνετε και με κατεψυγμένα.
Καλή επτυχία.

ΕΛΕΝΑ said...

Ρόζα πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, ελπίζουμε να μας "μαγειρέψεις" κι άλλες, συριανές και μη:)
Αλήθεια, κάποτε στην Σύρο μου είχαν δώσει συνταγή για σπιτικά λουκούμια, κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω να τα φτιάξω. Εχεις εσύ κάποια δοκιμασμένη συνταγή??

Juanita La Quejica said...

Νενάκι, αυτή η φίλη σου θέλει καινούργιες φίλες;
Ρόζα, σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή και την επικοινωνία γενικότερα.

Penelope said...

Νόστιμα τα φρέσκα κουκιά, και προσωπικά τα τσάκισα όπου έβρισακ, αλλά πάντα αποφεύγαμε να τα καταναλώσουμε, μιας και ήταν λίγο "επίφοβα" για λόγους κυάνωσης τα χρόνια τα παλιά.

Anonymous said...

Penelope η κυάμωση προκαλείται σε άτομα που έχουν λόγω κληρονομικότητας έλλειψη του ένζυμου 6GPD.Οταν το έχεις αυτό το ένζυμο δεν υπάρχει φόβος.Εσύ φέρνετε ότι δεν έχεις πρόβλημα γιατί ένα να φας μπορείς να πάθεις δηλητηρίαση λόγω ελλείψεις ένζυμου. Όταν γεννήθηκε ο μικρός μου τα πρώτα τεστ που κάνανε ήταν για τα κουκιά και την ναφθαλίνη, σε όλους κάνουν αυτά τα τεστ για να ξέρουν τη να προσέχουν.
Ελενα οσο για τα σπιτικά λουκούμια δεν έχω αλλά θα ψάξω και θα βρω και αν έχω χρόνο θα σας στείλω πληροφορίες και φωτό για τα λουκούμια . Σας παραπέμπώ σε site που βρήκα στο internet. Ενας απο τους ποιο παλιός λουκουματζίδες είναι ο Λειβαδάρας http://www.leivadaras.gr/ ένα άλλος πρόσφατός ο Δεναξάς http://www.greek-tourism.gr/syros/denaxa/ . Τα καλυτέρα Λουκούμια και χαλβαδόπιτες θα της βρείτε στην πλατεία στου Κορέ, αν τυχόν και βρεθείτε στο νησί. Ρόζα

heart n soul said...

λουκούμια έφτιαξα πριν μερικά χρόνια με τη συνταγή του τσελεμεντέ, υπέροχα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...