Wednesday, June 25, 2008

Τουρλού

Πριν λίγες μέρες ήρθαν τα πρώτα λαχανικά από τον κήπο της μαμάς μου. Η μαμά μου δεν έχει αίσθηση της ποσότητας. Μέτρησα μέσα στις σακούλες 18 μελιτζάνες. Τι να τις κάνουμε 18 μελιτζάνες, 2 άτομα και ένα 2χρονο; Για να μην αναφερθώ στα υπόλοιπα λαχανικά… Έδωσα σε γνωστούς και μου έμειναν αρκετά. Τουρλού λοιπόν… μιας και αρέσει σε όλους, ακόμη και στη μικρή μου.
Υλικά:
5 μελιτζάνες
5 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριες φλωρίνης
5-6 κολοκυθάκια
2 καρότα
λίγα φασολάκια
2-3 πατάτες
5-6 κόκκινες τομάτες
μαϊντανό
ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να ξεπικρίσουν. Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι περνάμε λιγάκι τις μελιτζάνες και έπειτα τις πιπεριές. Αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τις ψήσετε στο γκρίλ για λίγο, αφού πρώτα τις περάσετε με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λάδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και τις τομάτες στον τρίφτη.
Ψήνουμε στους 200 oC μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Καλή επιτυχία.
Αυτό είναι το πρώτο μου post, σαν Κάλλια. Σας ευχαριστώ και πάλι…

24 comments:

Κάλλια said...

Τα κατάφερα... Καλημέρα σε όλους...

ΕΛΕΝΑ said...

Κάλλια μπράβο σου, συγχαρητήρια!! Τα κατάφερες μια χαρά!! Είδες που δεν ήταν τίποτα το δύσκολο??
Σου έκοψα κάτι ελάχιστα κενά και σου έβαλα δυο χρωματάκια, μπορώ να πω ότι ήταν άψογο το πρώτο σου ποστ:)
Τώρα που πήρες φόρα ... ποιος σε πιάνει!!

Nena said...

Οχι μόνο τα κατάφερες, αλλά έδωσες και μυρωδάτη συνταγή. Πάντως και η ΄Ελενα και εγώ θα μπορουσαμε να σε απαλλάξουμε από μερικά λαχανικά (που μένεις είπες?) Ακόμη σου προτείνω να καταψύξεις κάποια είτε σκέτα είτε ως άψητο φαγητό (π.χ. μουσακάς). ΄Η ακόμα και να κάνεις τουρσί κάποια.

Κάλλια said...

Aαα, την επόμενη φορά πρέπει να βρω πως μπαίνουν τα χρώματα... :)
Έλενα, ευχαριστώ πολύ. Προσπάθησα να μην αφήνω κενά. Μάλλον κάτι μου ξέφυγε...

ΕΛΕΝΑ said...

Nενάκι μου εγώ ευχαρίστως ... θυσιάζομαι χα χα χα
Χρόνια σου Πολλά για τα γενέθλιά σου σήμερα, να σε χαιρόμαστε όλοι όσοι σ΄αγαπάμε:))

ΕΛΕΝΑ said...

Κάλλια μου ελάχιστα ήταν τα κενά που είχες, άψογο το ποστ σου, σου λέω:)

Κάλλια said...

nena, δυστυχώς μάλλον είμαι μακριά σας... Ξέρεις πόσα λαχανικά θα μου στείλει η μαμά μέχρι το τέλος καλοκαιριού? Δεν καταψύχω τίποτε ακόμη. Προς το παρόν θα μοιράζω... Αργότερα θα ασχοληθώ με την κατάψυξη...

Κάλλια said...

nena, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

Κάλλια said...

Έλενα, έκανα και διορθώσεις, το είδες? :)

ΕΛΕΝΑ said...

Διόρθωσες κάτι?? Πού??
Την φωτογραφία προσπαθώ να σου μικρύνω λίγο σε ΚΒ, και θα σου στείλω μέιλ πως να το κάνεις μόνη σου.
Γιατί αν είναι πολύ μεγάλη η φωτό, "βυθίζεται" κάποιες φορές η δεξιά στήλη.

ΕΛΕΝΑ said...

Ετοιμη και η φωτό σου:)

LAMBROS said...

Καλημέρα σε όλους και σε όλες !
Κάλλια καταπληκτική η συνταγή σου (είπαμε τρελαίνομαι για λαχανικά)!
Την ίδια συνταγή κάνει περίπου και η γυναίκα μου αλλά μόνο που προσθέτει στο τέλος Βαλσάμικο (ξύδι) το οποίο τους δίνει μια πολύ ωραία γλυκιά γεύση. Το έχεις δοκιμάσει;

Κάλλια said...

Έλενα μπορώ να το κάνω και μόνη μου αυτό. Πες μου μόνο πόσα Kb θέλεις να είναι. Πρόσθεσα μαϊντανό και ρίγανη στο φαγητό μου :)

Κάλλια said...

Λάμπρο δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά θα το κάνω. Αυτό που έχω δοκιμάσει είναι κολοκυθάκια τηγανητά που μετά τα βάζουν για 2-3 μέρες στο ψυγείο μέσα σε λάδι και μπαλσάμικο. Τέλειαααα...

ΕΛΕΝΑ said...

Aαααα, μα καλά, εσύ είσαι τρομερή!!
Καλό θα είναι να είναι κάτω από 80 Kb αν μπορείς.

LAMBROS said...

Είναι καταπληκτικά μιλάμε με μπαλσάμικο στο τέλος !!! Δεν χορταίνω να βουτάω ψωμί μιλάμε ... καταπληκτική σάλτσα ... Αααα, και στο τέλος προσθέτει χονδροκομμένα κομμάτια φέτας (λίγα βέβαια),όταν έχει κλείσει το φούρνο με αποτέλεσμα να ψιλολιώσουνε και να προσθέσουν μια υπέροχη γεύση στο φαγητό και ιδιαίτερα στη σάλτσα του.
Πώς σας φαίνεται;

elie said...

Καλώς την Κάλλια! Και δυναμική είσοδος με βιολογικά λαχανικά.

Χρόνια πολλά και στη Νένα; Χρόνια πολλά!

heart n soul said...

ζηλεύω το τουρλού, μα πιο πολύ το μποστάνι της μαμάς! καλορίζικη κάλλια:)

Juanita La Quejica said...

Ουάου!
Πρώτο ποστ και το έβαλες άψογα, μπράβο Κάλλια! Και με ιδιαίτερα καλοκαιρινή συνταγή, ό,τι πρέπει!
(Οι φωτογραφίες ή τα βίντεος ή τα slide shows, προσπάθησε να μην είναι πιο μεγάλα στο φάρδος (width)από 380-400.)
Και επί τη ευκαιρία...
Να Ζήσεις Νενάκι και Χρόνια Πολλά, λαλαλαλα!!!!!!!!!!

Nena said...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Αντε Κάλλια μου, βάλε και ένα κεράκι στο τουρλού σου να το σβήσω γιατί ένα σωρό ευχές πήρα απ το ποστ σου!

Nena said...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Αντε Κάλλια μου, βάλε και ένα κεράκι στο τουρλού σου να το σβήσω γιατί ένα σωρό ευχές πήρα απ το ποστ σου!

Nena said...

Σσσσσσυγνώωωμη

Juanita La Quejica said...

Φύσα καλέ, θα πιάσουν φωτιά τα κολοκυθάκια! Και του Χρόνου!!!

Kalliope said...

Πωπω, αυτή η φωτογραφία είναι σαν πίνακας!! Μπράβο Κάλλια!
Νένα μας, χρόνια πολλά πολλά και πολύ πολύ καλά!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...