Η Ρόζα από την Σύρο, μας στέλνει συνταγή για τυροκαυτερή.
"Κορίτσια και αγόρια σας στέλνω μια σαλάτα καλοκαιρινή που έχω στα κιτάπια μου για τους μεζέδες σας. Προχθές που είχα τραπέζι, έφτιαξα μια αυτοσχέδια σαλάτα από ό,τι θυμόμουν από αυτή που σας στέλνω και μου βγήκε καλή.
Δεν προλάβαινα να κοιτάξω συνταγές και αυτοσχεδίασα: πήρα φέτα, λάδι και μία πιπεριά Φλωρίνης, ανακάτεψα το λάδι με την πιπεριά, έριξα μέσα στο multi την φέτα και έφτιαξα μια πολύ απλή τυροσαλάτα κόκκινη.
Αυτό δεν σας το γράφω για να σας μπερδέψω αλλά για να σας δώσω ιδέες.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φέτα
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπεριές
4 πιπεριές Φλωρίνης
Γαρνιτούρα:
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στη φωτιά τις καίμε για να φύγει η φλούδα, τις αφήνουμε να καούν και μόλις τις τραβήξουμε από τη φωτιά τις βάζουμε αμέσως σε κρύο νερό ή κάτω από τη βρύση, ώστε έτσι να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές και το λάδι, τα πολτοποιούμε και φτιάχνουμε μια κόκκινη σάλτσα.
Τρίβουμε τη μισή φέτα στο χοντρό τριφτή και την άλλη μισή στο ψιλό.
Ρίχνουμε σάλτσα μέσα στη φέτα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λάδι αν είναι πολύ στεγνό.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια πιπεριά Φλωρίνης στο πλάι.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ:
Μπορούμε να βάλουμε αντί για φέτα και ανθότυρο ή μυζήθρα Σύρου.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές κοπανιστή Σύρου για να γίνει πιο καυτερή
Ρόζα "
Saturday, August 23, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
τέλεια η ροζ σου ρόζα:) φέτα-πιπεριά, αγαπημένος συνδιασμός
ΥΓ: πολύ θα 'θελα να δοκιμάσω και τη μυζήθρα Σύρου!
Ροζ τυροκαυτερή??
Πολύ πρωτότυπη Ρόζα!!
>heart n soul. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για τη μυζήθρα είναι ένα πολύ ευαίσθητο τυράκι που μέσα σε 9 μέρες από την ημερομηνία παραγωγής πρέπει να έχει φαγωθεί.Ισως εχεί ο ΑΒ στην Αθήνα γιατί εχεί και Σαν Μιχάλη αποτι ξέρω....
>ελενα. Ναι είναι πολύ καλή και πρωτότυπη
kai ta loukanika tis surou einai poli kala .ekana 2xponia sti suro katse kala leme.filakia sti suro
Πριν λίγες μέρες μας έφεραν πεσκέσι κοπανιστή Σύρου και πραγματικά ήταν υπέροχη! Όχι υπερβολικά πικάντικη, τόσο που να τσιμπά ελαφρά στον ουρανίσκο, τέλεια!
Τι όμορφη που φαίνεται!
@Jua: αν την θες πιο καυτερή, θα πρέπει να την αφήσεις λίγο διάστημα (το ελέγχεις) εκτός ψυγείου. ΄Οσο μένει ψήνεται.
Post a Comment