Μου τα έφεραν προχθές από Ελβετία!
Ναι δεν είναι χυμοί. Είναι κρασί!!!
Σε mini συσκευασία tetra pack με καλαμάκι!!!
Διαβάζω στην συσκευασία πως υπάρχουν σε 5 διαφορετικές ποικιλίες.
Πολύ θα ήθελα να έβλεπα και την διαφήμισή τους αν υπάρχει.
Βολεύουν; Δεν ξέρω. Σίγουρα όμως χάνεται η μαγεία…
Φανταστείτε να κυκλοφορείς στο δρόμο με σαντουιτσάκι στο ένα χέρι και το κρασάκι στο άλλο…
Ναι δεν είναι χυμοί. Είναι κρασί!!!
Σε mini συσκευασία tetra pack με καλαμάκι!!!
Διαβάζω στην συσκευασία πως υπάρχουν σε 5 διαφορετικές ποικιλίες.
Πολύ θα ήθελα να έβλεπα και την διαφήμισή τους αν υπάρχει.
Βολεύουν; Δεν ξέρω. Σίγουρα όμως χάνεται η μαγεία…
Φανταστείτε να κυκλοφορείς στο δρόμο με σαντουιτσάκι στο ένα χέρι και το κρασάκι στο άλλο…
25 comments:
Νόμιζα πως πρωτοτυπώ αλλά οι ειδικοί με είχαν προλάβει.
Την συσκευασία την είχε παρουσιάσει ο αγαπητός Θόδωρος Λέλεκας μαζί με τα δικά του σχόλια εδώ:
http://telegourmet.weebly.com/1/post/2007/09/bordeaux-wines-available-in-tetra-pakstraw.html
αδυνατον...δε μπορω να πιω κρασι απο χαρτοκουτο!!
@ Cook ούτε και εγώ θα έπινα παρ όλο που έχουν ειδικό καλαμάκι με 4 τρύπες περιμετρικά (φαίνεται αν κλικάροντας μεγεθύνεις την εικόνα) δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση γουλιάς από ποτήρι!
Άλλωστε μου το έφεραν just for fun. Το κανονικό δώρο φαίνεται πίσω. Δύο μπουκάλια με Ελβετικό Pinot Noir!
εδώ θα το εκτιμούσαν δεόντως μια που απαγορεύεται το πίνειν δημοσίως
μμμ...ποτε λοιπον να τσουγκρισουμε ποτηρια με το ελβετικο κρασακι σας; :)...απ'αυτο δε θα ειχα αντιρρηση να πιω :))
Είναι μία πολυ καλη ιδέα !!!! Και έτσι το κρασί παει στο ...περίπτερο.
Μακάρι καποιος ευφυής εισαγωγέας με δίκτυο διανομής να το φερει και στην ελλαδα !!!!!!!!!
Το θέμα είναι αν θα διατηρηθεί και δεν θα ξινίσει το κρασί στο περίπτερο, με τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε για 5 μήνες το χρόνο. Εγώ αυτό φοβάμαι.
Πάντως, σε κάποιες στιγμές ίσως να είναι βολική μια τέτοια συσκευασία.
Μία δοκιμή θα μας πείσει, Γιάννη, μην ανοίξεις το κόκκινο κουτί, κράτα το!
Θυμάσαι την πρώτη φορά που μας πήγες σε έκθεση οινογνωσίας και είχα γίνει ντίρλα γιατί δεν μου είπες ότι έπρεπε να φτύνω; Λοιπόν... το ποτηράκι του αποστάγματος το θυμάσαι τί όμορφο που ήταν και πόσα τέτοια ήπια για να κρατήσω το ποτήρι; Ε... κρίμα τον κόπο και το χάλι για τις επόμενες 2 μέρες!
Μου το έσπασε πριν λίγες μέρες το βλαμμένο ο big bro μου! Καταλαβαίνεις τί σημαίνει αυτό ε; Πρέπει να το αντικαταστήσω, ASAP, ΧΑΧΑ!
@ Cook θα το κρατήσω λίγους μήνες ακόμη. Μάλλον δεν είναι η ώρα του. Μπορούμε όμως να τσουγκρίσουμε με άλλα εξίσου καλά.
@ cgp τουλάχιστον αν πάει περίπτερο είναι καλύτερο από τις μπύρες στις συναυλίες.
@ Jua δεν είναι για άνοιγμα. Πάνε στη συλλογή με τις μινιατούρες και άλλα παράξενα που έχω.
Για το ποτήρι σου κάτι θα κάνουμε...
Πριν χρόνια πάντως θα ήταν ανέκδοτο να μιλήσεις για Ελβετικό Pinot Noir.
Η αλλαγή του κλίματος όμως συντελεί στο να ανεβαίνουν πιο βόρεια οι οινοπαραγωγικές περιοχές.
Διάβαζα (νομίζω στον Οινοχόο) πως πολλοί Γάλλοι οινοπαραγωγοί αγοράζουν εκτάσεις στην Γερμανία και αλλού για να είναι έτοιμοι, μιας και μια μέση ετήσια αύξηση της θερμοκρασίας λίγων μόλις βαθμών λόγω αλλαγής του κλίματος επηρεάζει την ποιότητα των κρασιών τους.
Μιας και αυτά πάνε για την συλλογή σου, θα έρθω να τσουγκρίσω με την cook τα άλλα, τα εξίσου καλά με το Pinot Noir:)
Ενδιαφέρον, αλλά κι εγώ θέλω το ποτηράκι μου στο κρασί...
Ευπρόσδεκτες όλες! Αλλά αν μαζευτούμε πολλοί, έχω μια εξαιρετική ιδέα για την επόμενη συνάντησή μας…
Θα δούμε, μιας και θέλει λίγο ψάξιμο.
Χαχαχα, gianni, νομίζω σε στριμώξαμε! Εγώ πάντως με το σχόλιό μου εννοούσα ότι προτιμώ να πίνω το κρασάκι μου από ποτήρι και όχι από καλαμάκι. Αλλά έτσι που το έγραψα δεν ήταν σαφές. :))
Πάντως όταν καλλιεργήσεις την ιδέα που λες είμαι όλη αυτιά!
Δε μπορώ να φανταστώ κρασί σε ατομική συσκευασία... Μπα....Προτιμώ τον κλασσικό τρόπο...
@elie κατάλαβα καλά τι εννοούσες, απλά μου έδωσες μια ιδέα που θέλω πρώτα να την ψάξω.
@Κική δεν είναι για εμάς... μάλλον προσπαθούν να ανοίξουν την αγορά και σε πιο μικρές ηλικίες.
@juanita
Μα πως θα ξυνίσει ? Γάλα είναι ?
Μια χαρά θα παει στο ψυγείο του περιπτέρου, δίπλα στις μπύρες.
Δηλαδή σε χαλάει δίπλα στην Heineken να έχεις επιλογή και ένα Cabernet ? η ένα ξυνόμαυρο ?
Gianni ποια εταιρεία τα συσκευάζει στην Ελβετία ?
Στους 40ο βαθμούς στο περίπτερο στην Ομόνοια λες δεν θα επηρεαστεί η όποια ποιότητα αυτού του κρασιού; Ή στο ψυγείο με τις μπύρες είναι ο σωστός τρόπος συντήρησης και πάλι στον ήλιο, στους 40ο βαθμούς;
Από τις πολύ λίγες γνώσεις που έχω γύρω από την συντήρηση του κρασιού, νομίζω ότι παγωμένο ξυδάκι θα γίνει πολύ σύντομα. Αν μιλάμε βέβαια για περίπτερα και για τέτοιους εξωτερικούς χώρους, που δεν έχουν προϋποθέσεις για φύλαξη έστω και ενός φθηνού φρέσκου κρασιού.
@ Jua το εμφιαλωμένο κρασί χαλάει, αλλά ξύδι δεν γίνεται. Το θέμα της συντήρησης και της μεταφοράς κρασιών (και στα εστιατόρια) σηκώνει μεγάλη συζήτηση.
Όμως στο ψυγείο ενός περιπτέρου, πίστεψέ με θα είναι εξαιρετικό. Η συσκευασία tetra pack είναι ιδανική για την προστασία από τον ήλιο και όχι μόνο. Όμως εκτός από τα περίπτερα υπάρχουν πχ και τα mini market που έχουν σκιερά μέρη για να το διαθέσουν. Μην ξεχνάς άλλωστε πως τα περίπτερα είναι Ελληνική εφεύρεση και σίγουρα δεν είχε αυτά στο μυαλό του ο εμπνευστής της ιδέας.
@ cgp είναι Γαλλικό προϊόν και η εταιρεία είναι η "TRILLES",ενώ αυτό που παρουσίασε ο κ. Λέλεκας (δες το link στο 1ο σχόλιο) ήταν του οίκου "CORDIER"
Το εντυπωσιακό πάντως είναι το καλαμάκι τους με τις 4 τρύπες για να δίνει την αίσθηση της γουλιάς! Φοβερή ιδέα.
Θέλω να το κρατήσω αλλά έχω περιέργεια να πιώ από αυτό το καλαμάκι...
@ Gianni Πιές το !!!!
@ jua Γιά να έχουμε "ξύνισμα" απαιτείται οξυγόνο και όπως εξήγησε ο Giannis η συσκευασία Tetrapack είναι εγγύηση. Επίσης είναι αδιαφανής και δεν θα έχουμε και φωτοχημικές επιδράσεις.
Τα ψυγεία στα ταπεινά περίπτερα ακόμη και στην Ομόνοια με 45 βαθμούς διατηρούν προΙόντα πολυ περισσότερο ευπαθή.
Οι συνθήκες διατήρησης με το ψυγείο είναι άπειρες φορες καλύτερες από πολλές καβες η supermarket που έχουν κρασιά όρθια φάτσα στον ήλιο και τα πουλανε 10-15 euro την φιάλη !!!!!!!
@ Gianni
Οταν ένα όνομα σαν το Cordier, Που πουλαει Chateau Lafite 2000 στα 1500 euro το μπουκαλι(ναι δεν έιναι λαθος 1500), αναλαμβάνει την διάθεση, κατι θα ξερει γιά αυτή την συσκευασία και ιδιαίτερα γιά την ψευδαίσθηση της γουλιάς.
Εϊναι εξαιρετικά ενδιαφερον !!!!
διότι σπαει το μονοπώλιο της μπύρας.
Το θεμα είναι να βρεθεί εισαγωγεας με δίκτυο διανομης στα περίπτερα και θέλει και κανένα εκατ euro σε διαφήμιση !!!!!
Αν χτυπήσει το ραφι στα 90 cents ( 125 ml) θα είναι τρομερο με 5 euro να αγοράζεις 5 ποικιλίες γιά να συνοδευσουν..την pizza η τα σουβλάκια !!!!!!!!!!
http://www.decanter.com/news/142592.html
Μπορεί να το προστατεύει το κρασάκι η τετραπακ, αλλά ξέρω 'γω, χάνει η οινοποσία, για μένα τουλάχιστον, που αν και όχι κάνας γνώσης, όταν πίνω κρασί θέλω να είναι σε ποτήρι, να το βλέπω το χρώμα του, να μου έρχονται οι μυρωδιές του. Αλλιώς θα έχω την αίσθηση ότι πίνω αμίτα ή εκείνα τα φοιτητικά κρασιά "της παρέας" με το βρυσάκι. Αντίθετα, θα ήταν καλή ιδέα πιστεύω να αρχίσουν να κυκλοφορούν περισσότερα κρασιά στη συσκευασία των μικρών μπουκαλιών, που ως τώρα είναι πολύ περιορισμένη η γκάμα τους.
@ Κάλλη το ίδιο συμβαίνει και με την μπύρα. Σε όλους αρέσει η μπύρα στο ποτήρι της (και δεν μιλάω για τις Ελληνικές lager, αλλά κυρίως για τις πολλές ποικιλίες μπύρας που υπάρχουν).
Όμως κάποιες στιγμές όλοι μας ήπιαμε και από κουτάκι! Ειδικά σε μικρότερες ηλικίες. Σε ένα παγκάκι, σε έναν κινηματογράφο, σε μιά συναυλία, στο δρόμο.
Εκεί πιστεύω πως θέλει να χτυπήσει και αυτή η συσκευασία. δεν πάει να υποκαταστήσει το μπουκάλι και το ποτήρι.
Εμένα με χαλάει το χαρτόκουτο εν γένει. Τσουγκρίζω όμως οτιδήποτε άλλο. Φύλαξέ το για τη συλλογή σου, νάχεις να δείχνεις όταν πρέπει...
Άντε να μαζευόμαστε να τσουγκρίζουμε όμως γιατί παραχαθήκαμε με τις καλοκαιρινές διακοπές.
Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου στη διάθεσή σας.΄Οσοι πιστοί...
Και όταν πάμε σινεμαδάκι
τι το ωραιότερο
μαζί με το τσιπσάκι
να ρουφύξουμε με το καλαμάκι
φίνο κρασάκι!
μμμ
Post a Comment