Monday, August 18, 2008

Τα gadgets της Αμερικής.

Το ταξίδι στην Αμερική ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Πλούτισαν τα μάτια μας και η ψυχή μας. Η αγορά στην Αμερική, ήταν η χαρά του καταναλωτή. Κάτι η ισοτιμία του δολλαρίου, κάτι που από μόνη της σαν χώρα είναι φτηνή (σε αυτά τουλάχιστον που ενδιέφεραν εμένα), βοήθησε στο να ψωνίσω πολλά πραγματάκια. Πολλά πράγματα για την κουζίνα μου αλλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τα χόμπυ μου: τη φωτογραφία και την τελευταία μούρλια, την αρωματική μαγειρική.
Αν δεν είχα την έννοια του χώρου στις βαλίτσες και του βάρους, θα είχα πάρει πολύ περισσότερα πράγματα. Προτίμησα να πάρω μικροπράγματα πολλά, παρά ένα μεγάλο. Σας δείχνω και εξηγώ τα μικροπραγματάκια μου, τα οποία περίμενα πως και πως να γυρίσω για να τα χρησιμοποιήσω και να τα χαζέψω με την ησυχία μου:
1. θερμόμετρο για παρασκευή καραμέλας ή μαρμελάδας (στην πραγματικότητα το πήρα για να φτιάχνω σαπούνια :-))) )
2 και 3. πιαστράκια για να κλείνω σακουλάκια
4. εκχύλισμα πραγματικής βανίλιας
5. δοσομετρικές κούπες
6. μπουκαλάκια (άσχετο από μαγειρική) τα οποία πουλούσαν ΠΑΝΤΟΥ επειδή στο αεροπλάνο απαγορευόταν να έχεις μαζί σου υγρά παραπάνω από 3 oz. Γι' αυτό πουλούσαν σετ από μπουκαλάκια για να βάζεις μέσα τα υγρά που θες (σαμπουάν, κοντίσιονερ κλπ).
7. κουταλάκια δοσομετρικά
8. εδώ είναι το ενα από τα δύο πιο κουφά πράγματα που αγόρασα. Αυτό το αρκουδάκι συγκρατεί την υγρασία (για ζάχαρη καστανή, για μαχαιροπήρουνα κλπ).
9. καθαριστήρι για καρότα, αγγούρια κλπ
10. αυτό είναι το πιο κουφό απ' όλα: κεραμικές μπίλιες που τις ξαναχρησιμοποιούμε, για τάρτες αντί για φασόλια!Συνεχίζω:
11. σπάτουλα με σχέδια στο πλάι για να κάνω σχέδια σε σαντιγύ
12. η γνωστή σίτα-κόσκινο για αλεύρι. ΜΗΝ ΤΟ ΠΛΕΝΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ. Κατέστρεψα ένα στην Αμερική, χεχε!
13 και 14, σιλικονούχα φορμάκια για σαπούνια....εεεεεε....για μάφινς ήθελα να πω!
Τα δοσομετρικά είχα ξεχάσει ότι τα είχα φωτογραφίσει και τα ξαναφωτογράφισα...
15 και 16. σπάτουλες από σιλικόνη. Η φαρδιά είναι για να γυρίζω ομελέτες κλπ.
17. εκχύλισμα μέντας
18. χρώματα ζαχαροπλαστικής. Θα μου πεις, έφτασες στην Αμερική για να βρεις χρώμα ζαχαροπλαστικής; Χμ! Έλα στη Ζάκυνθο και αν βρεις χρώμα ζαχαροπλαστικής, εγω θα στα χαρίσω όλα...
19. icing χρωματιστά για διακόσμηση γλυκών
20. ο περίφημος λεμονοστίφτης που σας έχω ξαναπεί. Δεν τον πήρα για μένα αλλά για δώρα επειδή εγώ είχα. Πολύ βολικός και δεν τον έχω δει στην ελληνική αγορά ποτέ.
Ρίξτε μια ματιά σε 2 από τα μαγαζιά από τα οποία αγόρασα gadgets (και ήταν ΙΔΑΝΙΚΑ για ό,τι χόμπυ ήθελες). Υπάρχει δυνατότητα για on line αγορές. Οι δικοί μου (βλέπε κόρη) είχαν μπαϊλντίσει γιατί κάθε φορά που έβλεπα μαγαζί με κουζινικά, γυάλιζε το μάτι μου (μάλλον) και με απειλούσαν για να μην μπω και ψωνίσω πάλι.
Δείτε τα...
To Michael's
και το AC Moore
Αυταααά....

Update 25-8-08:
Μερικά ακόμα που ξέχασα:
21. καπάκια για τα ανοιγμένα αναψυκτικά, για να μη χάνουν το ανθρακικό τους
22. ένα "ξυστήρι" για να ξύνουμε τους κολλημένους πάτους σε κατσαρόλες ή ταψιά.
23. θερμόμετρο για κρέατα (που αρχικά πήρα για τα σαπούνια, μετά είδα ότι μάλλον δεν κάνει και μάλλον άχρηστο θα πάει)
24. και τέλος διάφορα ομορφούλια κουπ πατ για τη συλλογή μου.

23 comments:

witchofdaffodils said...

μμμ, μπορεί σε έναν αρχάριο να φαίνονται κουφά, αλλά είναι φοωερά πρακτικά και χρήσιμα τόσο στη σθμβατική όσο και στην αρωματική μαγειρική.

Αυτό το icing κεσκεσε?

Μαριλένα said...

μεγειά και καλοχρησιμοποιητα
είτε για μαγειρική, είτε για σαπουνια :)))

Αθήναιος said...

Κική αν είχα καταλάβει ότι ήσουν εκεί θα σε θερμοπαρακαλούσα να μου φέρεις τα κεραμικά φασόλια. Τ'αγοράζω όσο-όσο!! :-D

Αθήναιος said...

Bag clips που είναι ΦΟΒΕΡΆ πρακτικά έχει και το ΙΚΕΑ.

ΕΛΕΝΑ said...

Aαααααααα!!!!
Το 10 και το 20 τα πουλάς??
Νομίζω τα περισσότερα είδη τα βρίσκεις και στην Ελλάδα, αλλά πως να αντισταθείς σ' αυτούς τους χρωματιστούς "πειρασμούς"??
Με το καλό να τα χρησιμοποιήσεις:))

Kalliope said...

Με γεια, με γεια, καλές δημιουργίες Κική! Ωραιότατα τα ψώνια σου! Μου θύμισες τις εξορμήσεις μου στην Αγγλία - πόσα λεφτά έχω αφήσει στο Lakeland! Η Αμερική είναι πολύ φθηνότερη σε αυτά τα είδη.

Επί τη ευκαιρία, αν βρείτε πουθενά σπάτουλα ακόμα μεγαλύτερη, σαν επίπεδο φτυάρι δηλαδή, για να μεταφέρω τη λεπτή πίτσα στην πιατέλα, κερνάω πίτσα!

Αθήναιος said...

Καλή μου Κάλη, θα πάτε σε κατάστημα χρωμάτων και θα ζητήσετε τη μεγάλη σπάτουλα για το σοβάντισμα. :-) Μετά θα βάλετε κάτω όση καλλιτεχνική έμπνευση και ικανότητα διαθέτε για να ζωγραφίσετε το ξύλο της λαβής.

Από τότε που γύρισα στην Ελλαδα χωνίζω αρκετά από τα κουζινικά μου στα... χρωματοπωλεία (σίγουρα όλες τις σπάτουλες) και μάλιστα στέλνω και σε πρώην συναδέλφους στο Αμέρικα γιατί χρωματοπωλεία σαν τα δικά μας δεν υπάρχουν εκεί!

Αθήναιος said...

Τη σπάτουλα για το στοκάρισμα, σόρρυ.

Gianni said...

Είδες για να είμαι στο δρόμο προς Αθήνα; Την έφαγε ο Αθήναιος την πίτσα!!!
:)
Έχοντας περάσει σαν σερβιτόρος στα φοιτητικά καλοκαίρια και από πιτσαρία, τέτοιες σπάτουλες είχαμε. Από χρωματοπωλεία.

Juanita La Quejica said...

Μεγειά, καλά μαγειρέματα και πάντα όμορφα ταξίδια!
Επί τη ευκαιρία, Χρόνια Πολλά Κική, Να Ζήσετε Ευτυχισμένοι μέχρι τα βαθειά γεράματα!

Juanita La Quejica said...

Ρίξε και εδώ μια ματιά Καλλοποπάκι.
http://www.smeg.gr/Catalogue/Product/Pdf/PAL.pdf

kiki said...

Μόλις γύρισα από το Λιμνιώνα...
Πάμε λοιπόν...
Μαγισσούλι, είναι όλα πολύ βολικά. Το icing είναι γλάσσο σε διάφορα χρώματα. Το χρησιμοποιούν πολύ εκεί.

Μαριλένα, ευχαριστώ πολύ!

Αθήναιε, είδες για να είμαι σεμνή κόρη και να μην διατυμπανίζω που θα πάω; Μπήκα σε τόσα πολλά μαγαζιά με κουζινικά που δε θυμάμαι από που τα πήρα ώστε να σου έδινα το όνομα του μαγαζιού. Θα το έχω στο νου μου όμως ότι το ψάχνεις...
Bag clips στο ΙΚΕΑ. Σαν να λέμε ταξίδι 7 ωρών για μένα... Πιο εύκολα πάω στην Αμερική, χαχα! Πλάκα κάνω.
Λοιπόν, Αθήναιε και Έλενα, πολλά από αυτά υπάρχουν κι εδώ πράγματι. Το θέμα είναι πόσο κάνουν και πού τα βρίσκω εγώ που ζω στη Ζάκυνθο. Αυτό είναι ένα θέμα. Το χειμώνα που μας πέρασε προσπαθούσα για μήνες να βρω χαρτάκια για μάφινς. Ποιος να το ακούσει και να μη γελάει; Τελικά πήρα από την Πάτρα!!! Επίσης βρε παιδιά, οι τιμές ήταν ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ! Τα περισσότερα από αυτά που βλέπετε ήταν πάμφθηνα! Αυτή ήταν η διαφορά και παρασυρόσουν να ψωνίζεις! Το θερμόμετρο πχ, εδώ το αγόρασα 8,5 ευρώ και έφαγα 4 μέρες να ψάχνω. Εκεί αυτό το πήρα με 2-3 ευρώ. Ήταν πολύ φτηνό, υπήρχαν και ακριβότερα. Τα κλιπς πχ, κάνανε λιγότερο από 2 ευρώ και είχαν επάνω 4 κλιπάκια! Καταλαβαίνετε τη διαφορά λοιπόν. Να μη συζητήσω τη δυσκολία να βρω τέτοια gadgets εδώ...Ανύπαρκτα...

Κάλλη, τέτοια σπάτουλα είχα πάρει από τη Γερμανία. Θα τη φωτογραφίσω και θα στη δείξω. Η ιδέα όμως του Αθήναιου με έστειλε κανονικά! Δεν το είχα σκεφτεί!

Γιάννη, με εκπλήσσεις διπλά!

Χουανίτα ευχαριστώ! Καλέ μην τα μαρτυράς όλα! Τα εν οίκω μη εν δήμω! Μερσί!

Natassa said...

ωραία πραγματάκια πήρες! τι ? έχετε επέτειο ? να ζήσετε!

ειρηνη said...

Καλημέρα! Τι ωραία πράγματα που βρήκες στης Αμερική!!! Θέλω και εγώ! Ειδικά κάποια από αυτά και εγώ τα ψάχνω και δεν τα βρίσκω πουθενά!

Kalliope said...

Τέλεια, ευχαριστώ για τις ιδέες! Σήμερα κιόλας θα πάω σε χρωματοπωλείο για τις σπάτουλες αυτές!

kiki said...

Νατάσσα μερσί!

Ειρήνη, εγώ να δεις πόσα ήθελα πριν πάω...

Κάλλη, βουρ σε χρωματοπωλείο!

kiki said...

Ψάχνοντας σήμερα στις συνταγές μου, βρήκα το περιτύλιγμα από τις μπίλιες. Σας τις δείχνω σε ένα site. Έτσι ακριβώς ήταν η συσκευασία (την οποία μόλις άνοιξα, σκορπίστηκαν η μπίλιες σε όλο το σαλόνι! χεχε). Δείτε τις. Προσέξτε και την τιμή...

Z. said...

Δείτε και παραγγείλετε ταχυδρομικώς. Το amazon.co.uk, είναι σοβαρό "μαγαζί " και ό,τι παγγείλετε έρχεται σίγουρα και γρήγορα. Έχουμε εξυπηρετηθεί πολλάκις, χωρίς, ποτέ, κανένα πρόβλημα.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_kh/202-0655279-8894202?url=search-alias%3Dkitchen&field-keywords=pie+weights

kiki said...

Zambia το αμαζον είναι γνωστό και καλό "μαγαζί". Μερσί!

Z. said...

De rien ma chère.

Nena said...

Είναι τρομερό το ψώνιο όλων μας με τ γκατζετάκια.Ειδικά στην Αμερική μπορείς να περάσεις μέρες μέσα χαζεύοντας, αγοράζοντας. Το ίδιο και σ όλη την Ευρώπη.Τελευταίο μου απόκτημα κάτι που δεν είναι σαπούνι, αλλα το χρησιμοποιείς μετά από κόψιμο κρεμμυδιών και όχι μόνο, χωρίς καν σαπούνι, για να σου παίρνει τις μυρωδιές απ τα χέρια.Τέλειο.
Συγχαρητήρια Κική για τα αποκτήματά σου και οι φωτογραφίες πολύ διευκολυντικές. ΄Οσο για τις μπίλιες για τις πίτες, ονειρικές και για μένα και δυστυχώς πρόσφατα πέρασε η ξαδέλφη μου για 10 ώρες από δώ και μόνο συνταγές για χαλουμωτές και φλαούνες της ζήτησα.΄Εφερε όμως από μόνη της καταπλητκικό εργαλείο για άνοιγμα κρασιών.
Ερώτηση: Έχετε καλή εμπειρία από παραγγελίες μέσω ιντερνετ? Γιατί δεν ξέρω αλλά φοβάμαι το θέμα δίνω αριθμό κάρτας κ.λπ. Για πείτε εμπειρίες πληηηηζ.

Nena said...

Ευχαριστώ Κική μου για την καλή πληροφόρηση. Θα το προσπαθήσω.

kiki said...

Να εισαι καλά Νουνού!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...