Tuesday, October 28, 2008

Ριγκατόνι ή παπαρδέλες ή τι σας πηγαίνει εσάς, με κουνέλι κάπαρη και μουστάρδα

Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά
1/2 κουνελάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
2 κλωναράκια σέλερι
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 Κ.σούπας κάππαρη
1 Κ. σούπας μουστάρδα δυνατή (Dijon)
1 κουτ.γλ. φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γλ. ξερό
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός προαιρετικά
Εκτέλεση
Ξεκοκαλίστε το κρέας και κόψτε το σε μικρά κομματάκια ή κόψτε το κουνελάκι σε μικρά κομμάτια με το κρέας. Αλατοπιπερώστε και αλευρώστε τα.Σοτάρετε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο απ όλες τις πλευρές, βγάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Καθαρίζετε από τις ίνες το σέλερι.Κόψτε σε μικρά κομματάκια το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι.Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το κρέας, 1 φλιτζάνι νερό, τη μουστάρδα, την κάπαρη και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Ανακατεύετε και παρακολουθείτε να μην κολλήσει.Αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό.΄Οταν ετοιμαστεί το κρέας/σάλτσα, βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε (αφήνετε λίγο απ το νερό τους, να μην είναι στεγνά), τα ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίζετε μαϊντανό ψιλοκομμένο από πάνω.
Η συνταγή είναι πιο εύκολη απ όσο την περιγράφω.Απλώς τη γράφω αναλυτικά.

7 comments:

Unknown said...

Καλημέρα! Πρωί-πρωί μου άνοιξε η όρεξη!

Gianni said...

Νενάκι θα δοκιμαστεί άμεσα.
Αυτό το ξεκοκάλιασμα ίσως να με δυσκολέψει, αλλά το πιθανότερο είναι να βάλω μόνο κομμάτια που βγαίνει εύκολα το ψαχνό. Να υποθέσω πως το κρέας πρέπει να είναι σε μέγεθος μπουκιάς;
Επίσης την κάπαρη την πνένεις να ξεπικρίσει και να φύγει το πολύ ξίδι, ή όχι; (έχω χωριάτικη κάπαρη τουρσί).

Nena said...

Όπως ήδη γράφω δεν είναι απαραίτητο το ξεκοκάλισμα. Το κόψιμο είναι μπουκιάς και μικρότερο.Η κάπαρη όταν είναι αγοραστή δεν την ξεπλένουμε γιατί μας χρειάζεται η σχετική αρμύρα. Προσέχουμε όμως το αλάτι που θα βάλουμε στο φαγητό. Τώρα όταν είναι σπιτική ίσως είναι δυνατή στο ξύδι οπότε τράβα της ένα ξέπλυμα νάρθει στα σιγκαλά της. Κάνε το με ριγκατόνι γιατί κολλάει ωραία το κρέας και η σάλτσα πάνω του.

Penelope said...

Γευστικότατο μου διαβάζεται το αποτέλεσμα και το βάζουμε στα "must to do" για το επόμενο διάστημα.

Γιάννη προσωπικά θα την ξέπλενα λίγο την κάππαρη. Οπως τα λέει και η Νένα, γιατί θέλει προσοχή το αλάτι πάντα στο φαγητό.

ΕΛΕΝΑ said...

Με ριγκατόνι μας πηγαίνει κι εμάς, ωραία συνταγή Νενάκι φαίνεται:)

Αγγελική Ν said...

Νένα μου, έγραψες!
Πρέπει να δοκιμαστεί!
Να δω που θα βρω κουνέλι....

Sam Sotiropoulos said...

Ωραία συνταγή! Παπαρδέλες παρακαλώ.

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...