Wednesday, November 19, 2008
Μπακαλιάρος με σταφίδα
Το blog του Σ.Σωτηρόπουλου Greek Food Recipes and Reflections το γνώρισα στο ..You tube! Από το κανάλι του greekgourmand.
Mια συνταγή με μπακαλιάρο και σταφίδα, ήταν η αιτία, που μου θύμισε εκείνο που μαγείρευε η μάνα μου και οι θειάδες μου στη Σπάρτη.Aυτές βέβαια έβαζαν και ένα φυλλαράκι δάφνη και λίγο ξυδάκι..
Aπό τότε ευκαίρως ακαίρως παρακολουθώ το blog του, γιατί μου αρέσει η οργανωμένη συνταγή του και με γοητεύει ο τρόπος έκθεσής της.
Παρακολουθείστε μαζί μου στο video τη συνταγή του μπακαλιάρου. Επιβάλλεται, λόγω νηστείας και κατάλυσης ψαριού ως τις 17 Δεκέμβρη, αν και αξιοσημείωτη είναι και η τελευταία του, το γνωστό μας στιφάδο! Αν είστε περισσότερο του κειμένου εδώ είναι η εκδοχήτου και τα υλικά:
* 1/2 kg μπακαλιάρο (αλατισμένο, φρέσκο ή καταψυγμένο)
* 1/4 kg κρεμμυδάκια
* 150 gr. μαύρη σταφίδα
* 75 ml. λάδι (5 κ.σ)
* 1 κ.σ. μπελτέ τομάτας
Ευχόμαστε καλή τύχη στον φίλο μας Σ.Σωτηρόπουλο, ένα μικρό πρέσβη του ελληνικού στοιχείου, στον Καναδά.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
12 comments:
Τι να πώ Κατερίνα!!! Εμεινα έκπληκτος απ'αυτήν την προβολή... Σε υπέρ-ευχαριστω. Του χρόνου ερχουμε Ελλάδα, ελπίζω να βρεθούμε, μαζί και με τ'αλλα μέλη του HUNGRY FOR LIFE.
Φιλικά,
Σ. Σωτηρόπουλος
Mακάρι Σ.Σ.! Να είμαστε γεροί όλοι μας και να ανταμώσουμε!
Με το καλό!
Ωραία συνταγή!
Δεν την είχα ξανακούσει, θα τη φτιάξω σίγουρα!
Ευχαριστούμε!
Τι μου θυμισες βρε Κατερινα. Πραγματι παλιά Σπαρτιατικη συνταγή. Αλλά δεν την φτιαχνει η μανα μου φανταζομαι γιατί ο πατερας μου εχει προβλημα με τις σταφιδες στο φαγητο.
Γεια σας από το Ι Cook Greek (free press μαγειρικής) και συγχαρητήρια για το blog σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο επόμενο τεύχος Ι Cook Greek (θα κυκλοφορήσει αρχές Δεκεμβρίου μαζί με FAQ) θα ξεκινήσουμε ένα αφιέρωμα στα blog μαγειρικής. Με περιγραφή του blog, τι να δοκιμάσετε, ποιοι σχολιάζουν, τι έξτρα υπάρχει, διεύθυνση και την αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη συνταγή!
Περιμένουμε λοιπόν από σας την αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη
συνταγή. Σε τίτλο ή αν έχετε χρόνο και όρεξη αναλυτικά. Εδώ στο
blog σας,ή στο info@icookgreek.com μέχρι τη Δευτέρα 24 του μηνός αν είναι εύκολο παρακαλούμε (άτιμα deadline!!!).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Adam
Υ.Γ.1: Το πρώτο αφιέρωμα περιλαμβάνει τα εξής blog: Φαγάκια
κλπ, Ψαρότοπος, Φιλία Κέικ και Συμπάθεια, Food Junkie not Junk
Food, Magica de Spell is cooking, Hungry For Life και Αθήναιου Βορβορυγμοί.
Υ.Γ.2: To αφιέρωμα μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα θα ανέβει και στο site μας.
Αγαπητέ Adam, εκπρόσωπε του i Cook Greek, που μας αρέσει πολύ και εμάς, εξ ου το σχετικό link,στο blogroll μας, σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση.
Ομιλώ βέβαια ως η δημιουργός του post και όχι εξ ονόματος και για τις contributors του παρόντος ιστοχώρου.
Είναι πρόκληση να συνυπάρχει κανείς με Αθήναιο, Ιωάννα Δημοπούλου, Μagica de Spell και όλους τους άλλους αξιόλογους δημιουργούς των blogs.
Eίμαστε όμως σε μια φάση ανακατατάξεων και λήψεων αποφάσεων για την υπόσταση του H.f.L.
Eτσι, αν ανταποκριθούμε, θα το κάνουμε εμπρόθεσμα.
Άλλως..
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Σταυρούλα, είχα δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο από τα χεράκια σου; Αυτήν την εντύπωση έχω.
Adam, ευχαριστούμε για την πρόσκληση αλλά μάλλον μας βρίσκεις στη στιγμή που ετοιμαζόμαστε για τους τίτλους τέλους.
Καλή Επιτυχία στο αφιέρωμά σας καθώς και στο I Cook Greek!
ωραιότατο το αρχαιοελληνικό! θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε. με εντυπωσίασε η απλότητά του, ούτε καν αλατοπίπερο, τα κάνει όλα η σταφίδα έλεγαν οι πρόγονοι, κατά τον αφηγητή:) Ωραίο, Κατερίνα!
Εγκάρδια ευχαριστώ heart n soul!
Πρέπει να δοθεί μια συνταγή γλυκού όμως για τέλος.. Ίσως επ ευκαιρία της γιορτής μου! ;)
Οχι Χουανίτα είχες δοκιμάσει ντολμαδες αμπελοφυλλων με μπακαλιάρο. Επίσης παλια Λακωνική συνταγή
Πολλές φορές έχω φτάσει στην πηγή, αλλά νερό δεν έχω πιεί!
Έτσι και μ' αυτήν την συνταγή, κάθε φορά που έχω μπακαλιάρο παστό στα χέρια μου, λέω να την δοκιμάσω και κάθε φορά κάτι άλλο φτιάχνω.
Για να δούμε πότε θα καταφέρω να την υλοποιήσω.
το φτιαχνω κι εγώ έτσι,αλλα βαζω και δαμασκηνα...είναι μια συνταγη που την τιμούν και στη Χαλκιδικη...πρώτα γίνεται η σάλτσα στην κατσαρόλα και μετα μπαινει το φαγητο στο φούρνο με το ψαρι αλευρωμενο,μαζι με τη σαλτσα...να γλείφεις τα δαχτυλα σου....
Post a Comment