Monday, December 29, 2008

Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα

Την συνταγή που ακολουθεί μας την έστειλε η φίλη Ρόζα. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε χρόνια πολλά και μια καλή κι ευλογημένη χρονιά!

Η γκοργκοντζόλα παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα στην περιοχή του Μιλάνου. Το τυρί αποκτά αυτό το πράσινο - μπλε χρώμα με τρυπήματα σε διάφορα σημεία του με μακριές βελόνες, απ’ όπου μπαίνει καλλιέργεια μυκήτων. Το τυρί καταναλώνεται όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Η Γκορκοντζόλα μπαίνει σε σάλτσες ζυμαρικών, τρώγεται μόνο του ή με τη συνοδεία φαγητού και ενός γλυκού κρασιού.
Τώρα που είναι γιορτές και όλοι παραβλέπουμε και τρώμε πλουσιοπάροχα σας παραθέτω αυτήν την καταπληκτική συνταγή

Υλικά
Εγώ έβαλα σπιτικά ζυμαρικά MELKO Σκιουφικτό από την αγαπημένη Κρήτη εσείς βάλτε ότι άλλο ζυμαρικό τραβάει η όρεξη σας.
200 γρ Γκοργκοντζόλα (Gorgonzola)
Ένα κουτί μανιτάρια 250 γρ
6 φέτες μπέικον
Ένα μικρό ξερό κρεμμύδι
200ml κρέμα γάλακτος

Παρασκευή
Βράζω τα ζυμαρικά και τα αφήνω αλ ντεντε.
Σοτάρω το κρεμμύδι ψιλοκόβω το μπέικον και το ρίχνω μέσα στη σωτιέρα επίσης ρίχνω και τα μανιτάρια αφού τα έχω στράγγιση καλά τα σοτάρω όλα μαζί και ρίχνω την Γκοργκοντζόλα με την κρέμα γάλακτος αφήνω να πάρουν μία βράσει και να λιώσει το τυρί ανακατεύοντας πάντα .
Τέλος ανακατεύω τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρω.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

8 comments:

Rena said...

Σε ευχαριστούμε Ρόζα για τη συνταγή δείχνει εξαιρετική. Να ρωτήσω.. οι αναλογίες που δίνεις αντιστοιχούν σε 500 γρ. ζυμαρικών?

POZA said...

Rena Η αναλογίες είναι για ενα πακέτο των 500γρ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

KAΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ.ΕΚΑΝΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ο ΑΑΤΟΝ ΤΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ.ΕΙΔΕΣ ΑΝΟΙΞΑ ΝΕΟ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

NASSOS said...

Ρένα, κοινό μπλέ τυράκι δεν δίνει ίδια αποτελέσματα? Που να βρώ γκοργκονζόλα εδώ??

Rena said...

Νάσο μου φαντάζομαι πως ναι αλλά η πλέον κατάλληλη να μας πει για τη συνταγή της είναι η Ρόζα.

Lambros said...

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Πολύ ωραία η συνταγή Ρόζα, μπράβο.

ΙΩΑΝΝΗΣ said...

Nasso και το μπλε τυρί δίνει αποτέλεσμα αλλά όχι την ιδία γεύση.
οπόταν αν πότε βρεις Γκοργκονζολα δοκίμασε τη διαφορά.

Katerina ante portas said...

Μπράβο! Ρόζα καλή χρονιά με χαρά και δημιουργία!

-Λάμπρο μου άρεσε που έλαβες μέρος και ανταποκρίθηκες στην πρόσκληση του i Cook!

Θα μπορούσαμε και εμείς με τόσες όμορφες συνταγές που στο μεταξύ δόθηκαν.. Δεν πειράζει, του χρόνου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...