Saturday, January 24, 2009

Χοιρινό με πιπεριές, λιαστή τομάτα, καπνιστό τυρί & μανιτάρια


Υλικά
2 κιλά χοιρινό
4-6 πιπεριές σε κύβους
1 μικρό βαζάκι λιαστές τομάτες
350 gr καπνιστό τυρί (ή όχι αν δεν το προτιμάτε)σε κύβους
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένη
2 κρεμμύδια ψιλικομμένα
αλάτι, πιπέρι

για τη μαρινάτα:
1 κούπα κρασί,
1/2 κούπα μουστάρδα,
3 κουταλιές μέλι,
1-2 κουταλιές σούπας ρίγανη.

Εκτέλεση

Την προηγουμένη, αγοράζουμε το χοιρινό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.Ενώνουμε τα υλικά της μαρινάτας και περιχύνουμε το κρέας.Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι την επομένη.Παίρνουμε το ταψί μας και αραδιάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού (αν είναι στριμωγμένα τα βάζουμε σε μεγαλύτερο ταψί).Αλατοπιπερώνουμε.Βάζουμε ανάμεσα από το κρέας τις πιπεριές, τη λιαστή, το τυρί, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.Περιχύνουμε με τη μαρινάτα.Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 για 2 περίπου ώρες.Το τελευταίο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.Η ποσότητα του κρέατος και των υπολοίπων υλικών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα προσωπικά γούστα. Εγώ π.χ. τα Χριστούγεννα έβαλα περισσότερο τυρί (200γρ καπνιστό και 200γρ γκούντα), μια άλλη φορά πήρα πιπεριές κέρατο και τις γέμισα με το τυρί, ενώ αν το φτιάξω μια οποιαδήποτε Κυριακή συνήθως παραλείπω το τυρί.Είναι απλό φαγητό και πολύ νόστιμο!Επίσης ενίοτε το φτιάχνω και με μπριζόλες...

Vana


11 comments:

Crazy Tourists said...

Αφαιρούμε τις ντομάτες και είναι υπέροχο!! Χιχι!!

Τρελοτουρίστρια

heart n soul said...

θα γίνεται λουκούμι Βάνα!

Anonymous said...

Σήμερα το φάγαμε στην αδελφή μου που έκανε τραπέζι.
Το έψησε περίπου 3 ώρες και πραγματικά ήταν λουκούμι.
Αυτή είχε αφαιρέσει τα μανιτάρια που δεν τους αρέσουν.
Δημιουργείται αρκετό ζουμάκι που μαζί με τα λαχανικά συνοδεύει πολύ ωραία ρύζι σπυρωτό (έτσι το σέρβιρε σήμερα).
Αν σωτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας βούτυρο, 2 κουτ. σούπας αλεύρι για κάθε κούπα ζωμού, φτιάχνουμε πεντανόστιμη gravy sauce για ρύζι ή πουρέ (έτσι το έφτιαξα την Πρωτοχρονιά).
Ή φωτό είναι από το net, σήμερα το φωτογράφησα και θα τη βάλω στο forum :)

Rena said...

Vana, σούπερ φαγάκι. Το λιμπίστηκα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
Τις φωτογραφίες τις αντικατέστησα με τις δικές σου. Σαφώς πολύ καλύτερες!

ΕΛΕΝΑ said...

Πολύ ωραίο φαγάκι, μπορείς να βάλεις και πλευρώτους αντί για κονσέρβα μανιτάρια, ταιριάζουν ωραία.

elie said...

Εμφανίσιμο και σίγουρα νόστιμο. Και το καπνιστό τυρί θα είναι ό,τι πρέπει, θα δίνει μια πικάντικη νότα. Ό,τι πρέπει για κυριακάτικο φαγάκι με φίλους. Μπράβο, Βάνα!

Νασος Παπαστυλιανού said...

Πω πω πω πω !!!!! Μα τι χρώματα είναι αυτά??? Πολύ μερακλής ο ψήστης λέμε τώρα...και τι νόστιμιά θα βγαίνει με όλα τούτα τα λαχανικά...τέτοια θέλουμε

Anonymous said...

pw!pw!!e,kala!!ena kalo piato(gemato)...!!!! parakalw!!to fantazomai molis to ebgales apo ton fourno..to spiti tha gemise apo murwdies!!!apolaush me oles tis parallages!!!

Anonymous said...

Kalhmera! To ekana xtes kai egine teleio!!!!!!!! O kalos mou trela8hke ;-) . Euxaristoume Vana. 2 erwthsoules tis exw omws: 1. De vazeis ka8olou ladi? kai 2. Se leuko krasi eprepe na to marinarw kai oxi se kokkino e? Mou vghke kapws melaxroino to kreataki alla nostimotato.
Euxaristw kai pali.

Anonymous said...

Heidi χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
Λάδι δεν βάζω καθόλου, το λίπος που βγάζει το κρέας είναι αρκετό, γιατί να το επιβαρύνεις?
Το κρασάκι αν δε σε πειράζει το χρώμα που λες, ας είναι και κόκκινο, δε νομίζω να παίζει ρόλο. Κι εγώ κόκκινο βάζω γιατί τέτοιο φτιάχνουμε, αλλά δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή στο χρώμα :)

Anonymous said...

Euxaristw gia thn apanthsh Vana. Emena to kreataki katakokkino htan ekswterika,logw tou krasiou. Sa mosxaraki, oxi opws sth fwto sou aspro aspro :-( . Alla pentanostimo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...