Sunday, February 15, 2009

Γιουβαρλάκια πικάντικα


Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
1 αυγό
1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι μουσκεμένο σε καυτό νερό 1-2 ώρες πρίν και σουρωμένο
Λάδι για το τηγάνι
1 ποτηράκι κρασί
1-2 κούπες ζωμό ή βραστό νερό

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια..
Τσιτσιρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με λάδι, ίσα να σταθεροποιηθούν και να πάρουν λίγο χρώμα, όχι να γίνουν κεφτέδες. Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε ζωμό να τα καλύπτει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου 15 ή μέχρι να γίνει το ρύζι.
Αν χρειαστεί, δένουμε το ζωμό με 1/2 κουτ, γλυκού κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό.

8 comments:

cook said...

εγω τα προτιμω αυγολεμονο...

Anonymous said...

Ε, ναι... κλασσικά, το χειμώνα αυγολέμονο, το καλοκαίρι με φρέσκια ντομάτα, ή ραγκού που τα κάνει μια φίλη μου ιταλίδα, με τριμμένο καρότο, σέλερυ (μόνο τα κοτσάνια) και φρέσκια ντομάτα.
Πάντως μερικά φαγητά έχουν καθιερωθεί με συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος: τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, οι φακές σούπα με δάφνη, τα σουτζουκάκια σμυρναίικα...

Νασος Παπαστυλιανού said...

Ααααααααα...μ'αρέσει!!!!

elie said...

Νοστιμότατα φαίνονται και έτσι!

άλλη Αγγελική said...

Συμφωνώ με την elie. Μ΄αρέσουν οι αλλαγές και οι δοκιμές καινούριων γεύσεων.

Anonymous said...

Φοβερή εναλλακτική πρόταση γιουβαρλακίων. Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε. Μια διευκρίνιση παρακαλώ: Το ρύζι το μουσκεύουμε 1-2 ώρες στο καυτό νερό? Δεν λασπώνει?

Anonymous said...

Ζήλεψα και τα έφτιαξα προχθές αυγολέμονο!
Θα τα δοκιμάσω κι έτσι πάντως :)

Juanita La Quejica said...

Και πάπρικα και ίσως λίγο λεμονάκι; Ωραία ιδέα, να ξεφύγουμε λίγο από την πεπατημένη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...