Sunday, February 01, 2009

σοκο-μπουκίτσες

Για στιγμές αδυναμίας, μια δυνατή γεύση, μια ιδέα από ένα από τα αγαπημένα μου food sites 101 cookbooks. Και αυτή η συνταγή δεν έχει ζωικά λιπαρά και ζάχαρη (εκτός από τη ζάχαρη της σοκολάτας, την οποία μπορείτε και να την παραλείψετε ή να αντικαταστήσετε με σταφίδες ή άλλο ξερό φρούτο). Γίνονται πολύ εύκολα:
3 μεγάλες καλογινομένες μπανάνες
1 κ.γ. βανίλια
1/4 κούπας λάδι καρύδας (ή ότι άλλο λάδι θέλετε να χρησιμοποιήσετε)
2 κούπες κουάκερ
2/3 κούπας τριμμένο αμύγδαλο
1/3 κούπας ινδοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
σταγόνες σοκολάτας κατά βούληση (ή βουλιμία:)
Απλά, απλούστατα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπολ, τις μπανάνες με το λάδι με το στικ μπλέντερ σε άλλο, ρίχνουμε τα πρώτα στα δεύτερα, ανακατεύουμε με το κουτάλι, και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βγαίνουν καμμιά 30ριά κομμάτια. Αφήστε τα έτσι, σαν βραχάκια, με το ψήσιμο αυτές οι προεξοχές θα κριτσανίσουν ενώ η καρδιά τους θα γίνει αφράτη και κεικένια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, η αρχική συνταγή λέει 12-15 λεπτά, εμένα μου πήραν 30, οπότε κρίνετε εσείς πότε ψήθηκαν στον φούρνο σας, είπαμε, να χρυσοκριτσανίσουν! Το άρωμα τους είναι το κάτι άλλο:)

Photo Update 11/3/2009 by Vana

31 comments:

Vana said...

Super!
Heart σ' ευχαριστώ για τις νόστιμες και υγιεινές συνταγές σου!

elie said...

Τι ωραία ιδέα!

Penelope said...

Πω-πω-πω....κι έχω δύο πλυντήρια να σιδερώσω το απόγευμα! Πως θα προλάβω να τα κάνω βρε καρδούλα μου;
Λάδι καρύδας δεν διαθέτω...αλλά όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν.
Για να δω.....

heart n soul said...

Vana, χαίρομαι που είστε φαν:)
elie, ό,τι πρέπει για μικρές πριγκίπισσες:)
Penelope, αυτή είναι συνταγή μπλουμ, ειδικά για όσους έχουν πολύ σίδερο:) ακόμα κι ο Θοδωρής μπορεί να την κάνει:)

Penelope said...

Ου, σίγουρα!!
Καθώς είναι fun των κατσαρολικών και των τάπερ (όλα έξω από τα ντουλάπια 20 φορές την μέρα) θα είναι piece of cake, γι' αυτόν να τα φτιάξει :-)))

heart n soul said...

το παιδί έχει ζήλο! ίσως ένα εκκολαπτόμενο σεφάκι:)

Rena said...

Καρδούλα mille merci!! Γρήγορο κι εύκολο γλυκάκι!
Αν χρησιμοποιήσουμε αντί σταφίδων κάποιο άλλο ξερό φρούτο το βάζουμε απευθείας ή το μουσκεύουμε σε κάποιο ποτάκι πρώτα?

kiki said...

Να δεις..ποια ήταν που έλεγε πως θα κάνει δίαιτα...Ποια ήταν; Ποια ήταν; Μου διαφεύγει τώρα!!!
;-)

heart n soul said...

Ρένα πότε έτσι πότε αλλιώς, ανάλογα με το πόσο βιάζομαι:)
Κική, με σώζει το αδύνατο μνημονικό σας :))

Crazy Tourists said...

Πολύ ενδιαφέρον!!

Τρελοτουρίστρια

Angela said...

Πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο σαν γεύση, μόλις τα έβγαλα από το φούρνο!!!!!!

heart n soul said...

crazy t :)
Angela, αμ έπος αμ έργον, εύγε! κι εσείς δεν περιμένετε να κρυώσουν ε;:))

claire said...

Και καθότι το γοργόν και χάριν έχει, χθες βράδι τα ετοίμασα και σήμερα πρωί τα τράταρα στους συναδέλφους μου στο ένα εκ των δυο σχολείων μου . Και βέβαια δέχτηκα τα συγχαρίκια δια το νοστιμότατον της συνταγής!!! Ως εκ τούτου τα σέβη μου στην εμπνευσμένη ζαχαροπλάστρα!!!!

heart n soul said...

Claire de jour, τα δικά μου συχαρίκια που περνάτε γοργά από την θεωρία στην πράξη, αλλά και που επιβεβαιώνετε το νόστιμον του εδέσματος:) call me αζαχαροπλάστρα:)

Katerina ante portas said...

Είστε γλυκυτάτη και με πετυχαίνετε -ως πάντα- σε ατελέσφορη δίαιτα..

heart n soul said...

Katerina, μα, είναι diet-friendly!:)

Juanita La Quejica said...

Να παραλείψουμε την σοκολάτα; Κακό κορίτσι, θα σου βάλω πιπέρι (καγιέν, που ταιριάζει θαυμάσια με την σοκολάτα!).

heart n soul said...

και να μείνουν σκέτες μπουκίτσες; :) όοοχιι, πάει τρέλλα με την έντονα μπανανέ γεύση, βάλτε λιγότερη:) αν όμως τις θέτε σκέτες μπανανομπουκίτσες..:)

Σοφία Ζ. said...

Τα γλυκά της Heart τα σχολιάζω αφού πρώτα τα δοκιμάσω. Όπως καταλαβαίνετε ήδη τα έφτιαξα (στις 2 τα ξημερώματα greek time) και σήμερα τα τσακίσαμε. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
PS: Δεν ήμουν φειδωλή στη σοκολάτα. χρησιμοποιήθηκε ένα ολόκληρο φακελλάκι σταγόνες.

Σοφία Ζ. said...

Τα γλυκά της Heart τα σχολιάζω αφού πρώτα τα δοκιμάσω. Όπως καταλαβαίνετε ήδη τα έφτιαξα (στις 2 τα ξημερώματα greek time) και σήμερα τα τσακίσαμε. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
PS: Δεν ήμουν φειδωλή στη σοκολάτα. χρησιμοποιήθηκε ένα ολόκληρο φακελλάκι σταγόνες.

heart n soul said...

Σοφή μου Σοφία!:) με συγκινεί να σας σκέφτομαι να πλάθετε σοκομπουκίτσες στις 2 τα ξημερώματα:) και να κρατιέστε μέχρι το πρωί να σηκωθούν και οι υπόλοιποι:) (ακούτε Χουά;; ολόκληρο σακουλάκι, όχι σοκολατοτσιγκουνιές!:)

Μαρία said...

Βρε κορίτσια συγνώμη, υπάρχει περίπτωση να λείπει κάποιο συστατικό απο την συνταγή;; Εγώ τα έκανα χθές και μου βγήκαν χάλια!!! Βεβαια θα δοκιμάσω και σήμερα να δώ αλλά χθες ήταν ...χάλια! συγνώμη :(((

heart n soul said...

κρίμα βρε Μαράκι:( όχι, η συνταγή είναι όπως τη βρήκα στο λινκ που δίνω και όπως την έκανα. Ανακάτεψες απαλά με το κουτάλι; έψησες καλά; δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ:(

Μαρια said...

Ναι και ανακάτεψα καλά και όλα. Βέβαια για να πώ την αλήθεια την επόμενη μέρα ήταν .... συμπαθητικά, αλλά δεν τα τίμησε κανένα μέλος της οικογενείας :(. Δεν πειράζει, έχουμε τόσες άλλες ωραιότατες συνταγές ε και μια αποτυχία δεν μας κόβει τα φτερά! Φιλάκια και καλή συνέχεια!

heart n soul said...

και πάλι κρίμα ο κόπος βρε Μαράκι:(
Τουλάχιστον χαίρομαι που είσαι αισιόδοξη και δεν πτοείσαι! πάντα έτσι:)

Λαμπρινή said...

ΜΜμμμμμμ :) :)

BamBam said...

Φανταστικα βγηκαν,τελεια μυρωδια στο ψησιμο κ πραγματικα 5 μερες μετα μπορωνα πω οτι ειναι ακομα καλυτερα.Ευχαριστουμε

heart n soul said...

dear bambam ευχαριστούμε για το positive feedback:) Κι εμένα μου αρέσουν ώριμα:) επίσης δοκιμάστε να τα ζεστάνετε για λίγο στο γκριλ και θα με θυμηθείτε (keep an eye να μην καούν να ροδίσουν μόνο:)

Vana said...

Τα έφτιαξα απόψε, έγιναν σούπερ!
Έβαλα δε 2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας...:))))

Vana said...

Α! Ξέχασα να πω ότι τα έχω ματαφτιάξει και επειδή δεν είχα σταγόνες σοκολάτας είχα βάλει χαρουπάλευρο.
Είχαν γίνει πολύ καλά επίσης!

heart n soul said...

Vana, ενισχυμένα!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...