Για στιγμές αδυναμίας, μια δυνατή γεύση, μια ιδέα από ένα από τα αγαπημένα μου food sites 101 cookbooks. Και αυτή η συνταγή δεν έχει ζωικά λιπαρά και ζάχαρη (εκτός από τη ζάχαρη της σοκολάτας, την οποία μπορείτε και να την παραλείψετε ή να αντικαταστήσετε με σταφίδες ή άλλο ξερό φρούτο). Γίνονται πολύ εύκολα:
3 μεγάλες καλογινομένες μπανάνες
1 κ.γ. βανίλια
1/4 κούπας λάδι καρύδας (ή ότι άλλο λάδι θέλετε να χρησιμοποιήσετε)
2 κούπες κουάκερ
2/3 κούπας τριμμένο αμύγδαλο
1/3 κούπας ινδοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
σταγόνες σοκολάτας κατά βούληση (ή βουλιμία:)
Απλά, απλούστατα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπολ, τις μπανάνες με το λάδι με το στικ μπλέντερ σε άλλο, ρίχνουμε τα πρώτα στα δεύτερα, ανακατεύουμε με το κουτάλι, και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βγαίνουν καμμιά 30ριά κομμάτια. Αφήστε τα έτσι, σαν βραχάκια, με το ψήσιμο αυτές οι προεξοχές θα κριτσανίσουν ενώ η καρδιά τους θα γίνει αφράτη και κεικένια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, η αρχική συνταγή λέει 12-15 λεπτά, εμένα μου πήραν 30, οπότε κρίνετε εσείς πότε ψήθηκαν στον φούρνο σας, είπαμε, να χρυσοκριτσανίσουν! Το άρωμα τους είναι το κάτι άλλο:)
Photo Update 11/3/2009 by Vana
3 μεγάλες καλογινομένες μπανάνες
1 κ.γ. βανίλια
1/4 κούπας λάδι καρύδας (ή ότι άλλο λάδι θέλετε να χρησιμοποιήσετε)
2 κούπες κουάκερ
2/3 κούπας τριμμένο αμύγδαλο
1/3 κούπας ινδοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
σταγόνες σοκολάτας κατά βούληση (ή βουλιμία:)
Απλά, απλούστατα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπολ, τις μπανάνες με το λάδι με το στικ μπλέντερ σε άλλο, ρίχνουμε τα πρώτα στα δεύτερα, ανακατεύουμε με το κουτάλι, και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βγαίνουν καμμιά 30ριά κομμάτια. Αφήστε τα έτσι, σαν βραχάκια, με το ψήσιμο αυτές οι προεξοχές θα κριτσανίσουν ενώ η καρδιά τους θα γίνει αφράτη και κεικένια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, η αρχική συνταγή λέει 12-15 λεπτά, εμένα μου πήραν 30, οπότε κρίνετε εσείς πότε ψήθηκαν στον φούρνο σας, είπαμε, να χρυσοκριτσανίσουν! Το άρωμα τους είναι το κάτι άλλο:)
Photo Update 11/3/2009 by Vana
31 comments:
Super!
Heart σ' ευχαριστώ για τις νόστιμες και υγιεινές συνταγές σου!
Τι ωραία ιδέα!
Πω-πω-πω....κι έχω δύο πλυντήρια να σιδερώσω το απόγευμα! Πως θα προλάβω να τα κάνω βρε καρδούλα μου;
Λάδι καρύδας δεν διαθέτω...αλλά όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν.
Για να δω.....
Vana, χαίρομαι που είστε φαν:)
elie, ό,τι πρέπει για μικρές πριγκίπισσες:)
Penelope, αυτή είναι συνταγή μπλουμ, ειδικά για όσους έχουν πολύ σίδερο:) ακόμα κι ο Θοδωρής μπορεί να την κάνει:)
Ου, σίγουρα!!
Καθώς είναι fun των κατσαρολικών και των τάπερ (όλα έξω από τα ντουλάπια 20 φορές την μέρα) θα είναι piece of cake, γι' αυτόν να τα φτιάξει :-)))
το παιδί έχει ζήλο! ίσως ένα εκκολαπτόμενο σεφάκι:)
Καρδούλα mille merci!! Γρήγορο κι εύκολο γλυκάκι!
Αν χρησιμοποιήσουμε αντί σταφίδων κάποιο άλλο ξερό φρούτο το βάζουμε απευθείας ή το μουσκεύουμε σε κάποιο ποτάκι πρώτα?
Να δεις..ποια ήταν που έλεγε πως θα κάνει δίαιτα...Ποια ήταν; Ποια ήταν; Μου διαφεύγει τώρα!!!
;-)
Ρένα πότε έτσι πότε αλλιώς, ανάλογα με το πόσο βιάζομαι:)
Κική, με σώζει το αδύνατο μνημονικό σας :))
Πολύ ενδιαφέρον!!
Τρελοτουρίστρια
Πολύ πρωτότυπο και ιδιαίτερο σαν γεύση, μόλις τα έβγαλα από το φούρνο!!!!!!
crazy t :)
Angela, αμ έπος αμ έργον, εύγε! κι εσείς δεν περιμένετε να κρυώσουν ε;:))
Και καθότι το γοργόν και χάριν έχει, χθες βράδι τα ετοίμασα και σήμερα πρωί τα τράταρα στους συναδέλφους μου στο ένα εκ των δυο σχολείων μου . Και βέβαια δέχτηκα τα συγχαρίκια δια το νοστιμότατον της συνταγής!!! Ως εκ τούτου τα σέβη μου στην εμπνευσμένη ζαχαροπλάστρα!!!!
Claire de jour, τα δικά μου συχαρίκια που περνάτε γοργά από την θεωρία στην πράξη, αλλά και που επιβεβαιώνετε το νόστιμον του εδέσματος:) call me αζαχαροπλάστρα:)
Είστε γλυκυτάτη και με πετυχαίνετε -ως πάντα- σε ατελέσφορη δίαιτα..
Katerina, μα, είναι diet-friendly!:)
Να παραλείψουμε την σοκολάτα; Κακό κορίτσι, θα σου βάλω πιπέρι (καγιέν, που ταιριάζει θαυμάσια με την σοκολάτα!).
και να μείνουν σκέτες μπουκίτσες; :) όοοχιι, πάει τρέλλα με την έντονα μπανανέ γεύση, βάλτε λιγότερη:) αν όμως τις θέτε σκέτες μπανανομπουκίτσες..:)
Τα γλυκά της Heart τα σχολιάζω αφού πρώτα τα δοκιμάσω. Όπως καταλαβαίνετε ήδη τα έφτιαξα (στις 2 τα ξημερώματα greek time) και σήμερα τα τσακίσαμε. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
PS: Δεν ήμουν φειδωλή στη σοκολάτα. χρησιμοποιήθηκε ένα ολόκληρο φακελλάκι σταγόνες.
Τα γλυκά της Heart τα σχολιάζω αφού πρώτα τα δοκιμάσω. Όπως καταλαβαίνετε ήδη τα έφτιαξα (στις 2 τα ξημερώματα greek time) και σήμερα τα τσακίσαμε. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
PS: Δεν ήμουν φειδωλή στη σοκολάτα. χρησιμοποιήθηκε ένα ολόκληρο φακελλάκι σταγόνες.
Σοφή μου Σοφία!:) με συγκινεί να σας σκέφτομαι να πλάθετε σοκομπουκίτσες στις 2 τα ξημερώματα:) και να κρατιέστε μέχρι το πρωί να σηκωθούν και οι υπόλοιποι:) (ακούτε Χουά;; ολόκληρο σακουλάκι, όχι σοκολατοτσιγκουνιές!:)
Βρε κορίτσια συγνώμη, υπάρχει περίπτωση να λείπει κάποιο συστατικό απο την συνταγή;; Εγώ τα έκανα χθές και μου βγήκαν χάλια!!! Βεβαια θα δοκιμάσω και σήμερα να δώ αλλά χθες ήταν ...χάλια! συγνώμη :(((
κρίμα βρε Μαράκι:( όχι, η συνταγή είναι όπως τη βρήκα στο λινκ που δίνω και όπως την έκανα. Ανακάτεψες απαλά με το κουτάλι; έψησες καλά; δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ:(
Ναι και ανακάτεψα καλά και όλα. Βέβαια για να πώ την αλήθεια την επόμενη μέρα ήταν .... συμπαθητικά, αλλά δεν τα τίμησε κανένα μέλος της οικογενείας :(. Δεν πειράζει, έχουμε τόσες άλλες ωραιότατες συνταγές ε και μια αποτυχία δεν μας κόβει τα φτερά! Φιλάκια και καλή συνέχεια!
και πάλι κρίμα ο κόπος βρε Μαράκι:(
Τουλάχιστον χαίρομαι που είσαι αισιόδοξη και δεν πτοείσαι! πάντα έτσι:)
ΜΜμμμμμμ :) :)
Φανταστικα βγηκαν,τελεια μυρωδια στο ψησιμο κ πραγματικα 5 μερες μετα μπορωνα πω οτι ειναι ακομα καλυτερα.Ευχαριστουμε
dear bambam ευχαριστούμε για το positive feedback:) Κι εμένα μου αρέσουν ώριμα:) επίσης δοκιμάστε να τα ζεστάνετε για λίγο στο γκριλ και θα με θυμηθείτε (keep an eye να μην καούν να ροδίσουν μόνο:)
Τα έφτιαξα απόψε, έγιναν σούπερ!
Έβαλα δε 2 φακελάκια σταγόνες σοκολάτας...:))))
Α! Ξέχασα να πω ότι τα έχω ματαφτιάξει και επειδή δεν είχα σταγόνες σοκολάτας είχα βάλει χαρουπάλευρο.
Είχαν γίνει πολύ καλά επίσης!
Vana, ενισχυμένα!:)
Post a Comment