Τι θα χρειαστούμε
1 πακέτο μακαρόνια (500γρ)
½ κιλό Μελιτζάνες (3 μέτριες)
½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
2 Πιπεριές πράσινες ή κίτρινες
1 μέτριο Κρεμμύδι
2 σκ. Σκόρδο
½ κιλό Ντομάτες (3 μέτριες)
1 πρέζα Ζάχαρη
10-12 Ελιές Καλαμών
1Κ.σ Βασιλικό ξερό
Πιπέρι, Αλάτι.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες φέτες. Τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για καμιά ώρα.
Βάζουμε στο φούρνο τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στο γκρίλ να καψαλιστούν. Τις βγάζουμε, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα για λίγο και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε μακρόστενα πλατιά κομμάτια.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε. Τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι και τις βάζουμε στο φούρνο να σφίξουν και να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, να κρατάνε στο βράσιμο.
Ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές με τι ειδικό εργαλείο και τις κόβουμε στα δύο ή στα τρία.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια. Βάζουμε το λάδια την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και μετά τις μελιτζάνες.
Πιπερώνουμε και ανακατεύουμε με προσοχή να μην λειώσουν οι μελτζάνες. Αφήνουμε να σωταριστούν για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες και μια πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε προσεχτικά και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για μισή ώρα. Σείουμε την κατσαρόλα αν χρειαστεί.
Δεν προσθέτουμε νερό, ούτε και αλάτι γιατί θα έχει μείνει σίγουρα στις μελιτζάνες αλλά και στις ελιές.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τον βασιλικό και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Η σάλτσα να έχει μείνει μόνο με το λάδι της.
Προτιμήστε μακαρόνια ολικής άλεσης από μη μεταλλαγμένα στάρια. Βράστε τα για 10-12 λεπτά και σουρώστε τα. Μην τα ξεπλένετε !!.
Βάλτε στην κατσαρόλα λίγο βουτυράκι κάψτε το, αδειάστε τα μακαρόνια και ανακατέψτε τα καλά.
Σερβίρετε τα μακαρόνια, προσθέστε την σάλτσα και αν θέλετε τυράκι φέτα τριμμένη στο χέρι.
Monday, February 23, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
18 comments:
Μας αρέσει οικογενειακώς αυτή η μακαρονάδα, ιδίως το καλοκαίρι.
Άσε που αφαιρώντας το τυρί είναι πρώτης τάξης νηστίσιμο φαγάκι, θα τη χρειαστούν τη συνταγή σου και οι νηστεύοντες :))
Και σε εμάς αρέσει πολύ το καλοκαίρι. Ακριβώς όπως περιγράφεις, με ψητά τα λαχανικά. Και φρέσκο βασιλικό και δυόσμο. Φέτα δεν είχα δοκιμάσει ποτέ, συνήθως με παρμεζάνα τα τρώμε. Ωραία ιδέα, θα χυλώνει και λίγο η φέτα στο ανακάτεμμα, γιάμι!
Δεν στέλνεις κανένα μεζέ Νάσσο προς τα εδώ;
Juanita, απο όσο ξέρω.... οι καλεσμένοι έρχονται, δεν φεύγουν οι μεζέδες
Πολύ ωραία συνταγή. Και δικός μου αγαπημένος συνδυασμός οι μελιτζάνες με ζυμαρικά. Όλοι οι υπόλοιποι στην οικογένεια όμως, δεν...
Ειρήνη, ο βασιλικός δίνει μια ιδιαίτερη γλύκα στην σάλτσα, που σκεπάζει την παρεξηγημένη ιδέα της μελιτζάνας. Κάνε δυό σάλτσες και άσε τους άλλους που "δεν", να αποφασίσουν. Αξίζει!
ΧΑΧΑ! Σωστά!
Νόστιμο πιάτο!
Οπτικά και γευστικά!
Νομίζω πως προτιμώ τις πένες αντί για σπαγγέτι και συμφωνώ με τη φέτα αντί άλλου τυριού!
κι εγώ θα σερβιριστώ από αυτή την μεντιτερανέ!
Βρε Heart, άσε και για μένα κάτι!
Μόνο στη φέτα θα διαφωνήσουμε, Νάσο και Βάνα. Παρμεζάνα θέλω ή κεφαλοτύρι. Τη φέτα τη θέλω αλλού.
α Αγγελική, αν έχεις παρατηρήσει, αυτά που φτιάχνω έχουν ένα ανεπιτήδευτο χωριάτικο στύλ και από υλικά... οτι βρίσκει κανείς σ' ένα μικρό μέρος
καλά Αγγελική, πάρτε τη μερίδα μου, θα πάρω εγώ το ωραιότατο τραπεζομάντηλο!:)
Μέσα στο μυαλό μου ήσουν βρε Nasso. Για σήμερα προγραμμάτιζα σάλτσα με μελιτσάνες, ντομάτα και πιπεριές για τα λαζάνια Τήνου που αγόρασα πρόσφατα. Λες να βάλω φέτα αντί για τρυμμένο πεκορίνο και κεφαλοτύρι; Γιατί όχι;
Μου αρέσει πολύ πολύ :)
Νάσο, τον βασιλικό τον χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως στην μαγειρική μου. Παρ' όλα αυτά οι υπόλοιποι ζυμαρικά με μελιτζάνες ΔΕΝ...
Ειρήνη...να μου τους στείλεις για μιά βδομάδα τους ...ΔΕΝ? Χωρίς χρέωση λέμε..
Νάσο, τώρα στην Λήμνο κάνει την θητεία του ο γιός μου. Ιδού η Ρόδος (Λήμνος εν προκειμένω) ιδού και το πήδημα!!:D
Ειρήνη...αν θέλεις κάτι, πιθανών να ξέρω και τον διοικητή του. Αν μου πείς την μονάδα...
Αστα κι εγώ στη Λήμνο υπηρέτησα... 300 μέτρα απο το σπίτι μου!!!
Νάσο, ευχαριστούμε πολύ για την καλή σου διάθεση να βοηθήσεις. Είναι ήδη 4 μήνες στην Λήμνο και πολύ σύντομα παίρνει μετάθεση για Αθήνα.
Η δική σου θητεία στην παραμεθόριο... του σπιτιού σου μοναδική!
Post a Comment