.
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα γάλα
200γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο (χλωρό)
1 κουταλάκι κανέλα
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, τα μυρωδικά-μπαχαρικά και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Χτυπάτε 3-4' να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα, ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (δοκιμάζετε με οδοντογλυφίδα). Αφήστε το να σταθεί λίγο στη φόρμα και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει καλά. Μόνο τότε κόβετε. Μπορείτε να σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
Ένα γλυκάκι για να τιμήσουμε την Τυρινή όταν δεν έχουμε σιμιγδάλι για γαλατόπιτα αλλά και φύλλα για γαλακτομπούρεκο.
Πώς είπατε; Δεν μπορείτε χωρίς σοκολάτα; Ε, λοιπόν, σοκολάτα δεν έχει αυτό το κέικ αλλά μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρόφημα τσαγιού με σοκολάτα (διακριτική, μη φαντάζεστε...). Η καινούρια μου ανακάλυψη, το χαρμάνι που βλέπετε στη φωτό. Κάτι μου λέει ότι είναι εποχιακό (έχει το όνομα Carnival) οπότε οι ενδιαφερόμενοι... σπεύσατε!
.
.
Tuesday, February 24, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
18 comments:
Έτσι, elie! Όποιος ακολουθεί την Παράδοση, να την ακολουθεί πιστά! Όχι ημίμετρα! :-P
Πολύ μου αρέσει αυτή η εκδοχή! Περιττό ίσως να κρύψω την αδυναμία μου σε όλα τα "τυρένια" κατασκευάσματα. Άλλωστε κατά το παρελθόν μου έχει δωθεί και ένας "τίτλος" σε τούτο το Blog.
Τέλειοοο! Θα δοκιμαστεί άμεσα. Πόσο μου αρέσουν οι ανακαλύψεις σου και που τις μοιράζεσαι μαζί μας :)
Αχ τι ωραίο! Θα το φτιάξω!
Ευχαριστώ elie!
Και στο κέικ τυρί έβαλα, είδες άλλη Αγγελική???
Θυμάμαι ότι είσαι του τυριού (κι εγώ είμαι, δεν κρύβομαι) penelope. Για πες τώρα τον τίτλο γιατί δεν μου 'ρχεται, να μη σε προσφωνώ λάθος. ;)
Rena για το τσαγάκι λες; είναι πολύ καλό, κρίμα να το κρατήσω για τον εαυτό μου. :)
Ελπίζω να σου αρέσει Vana! Εχει και το πλεονέκτημα ότι δεν ξεραίνεται εύκολα αν μείνει (λέμε τώρα...).
Το κέικ μου εξάπτει την περιέργεια, πώς θα είναι η γεύση του. Το κλείσιμο όμως με το τσάι με σοκολάτα... όλα τα λεφτά! Πού το βρήκες; Δώσε πληροφορίες, γιατί κάτι ροφήματα σοκολάτας με μέντα που μου έφεραν πρόσφατα από UK τελειώνουν.
Και μιας και μιλάμε για σοκολάτα, σε όσους αρέσει η μέντα μπορείτε να βρείτε καταπληκτικά της Bendick's στο Βασιλόπουλο της Σταδίου. Εκανα μεγάλη έρευνα για να τα ανακαλύψω, μου είπαν ότι έχουν έλλειψη αλλά εκεί ακόμα υπάρχουν προϊόντα. Τα bittermints (τα αγαπημένα μου) του Γιάννη του θύμισαν οδοντόκρεμα, είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικά στη γεύση και τα crisps απολαυστικά. Τσιμπημένα στην τιμή εδώ, αν σας αρέσουν, όποιος δικός σας πηγαίνει στην Αγγλία ζητείστε του να σας προμηθεύει.
Επεσα για πρώτη φορά στό blog της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Από εκεί πἐρασα στα linκ, που γράφουν για μαγειρικές.
Αναγκάστηκα και έκανα σχετικό φάκελλο στα ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ για να βλέπω τις συνταγές. Μπράβο σας κορίτσια!!!
Κώστας
Juanita, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. H μέντα που λες μου αρέσει με σοκολάτα αλλά σε... περιορισμένη αναλογιά αλλιώς θα συμφωνήσω με τον Γιάννη, φέρνουν σε οδοντόκρεμα!
Το ρόφημα τσαγιού που προτείνω θα το βρεις στα Coffeeway.
Κώστα, καλώς μας ήρθες!
Elie και οι δύο σου ιδέες μου κεντρίζουν την περιέργεια. Το κέηκ θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε, τώρα για το τσάι με σοκολάτα, δεν είμαι σίγουρη... Πάντως Coffeeway έχω πολύ κοντά μου, οπότε λέω να πάω να χαζέψω.
elie, θα γίνει της ρικότας εδώ πέρα!:)
Χαχα! Γεια σου Heart με τα ωραία σου!
Ειρήνη το κέικ μοιάζει στη γεύση με τα καλιτσούνια τα γλυκά που κάνουν στην Ανατολική Κρήτη αλλά σε υφή... κέικ!!! Αυτή την επίγευση σου αφήνει με το συνδυασμό τυρί-κανέλα.
Α, μπράβο, heart τη βρήκες τη λύση!
Με εξιτάρει η γεύση-καλιτσούνια!! Θα δοκιμαστεί βεβαίως και θα επανέλθομεν με νεώτερα σχόλια!
Πέραν της συνταγής, οφείλω να εξάρω την πολύ προσεγμένη και έξυπνη αναφορά σου στις επίκαιρες δημιουργίες των άλλων μελών. Υπενθύμιση, που άλλωστε δίνει και επί πλέον επισκεψιμότητα στις σελίδες του blog! Eύγε Elie, μέλι!!
Κάτι μου λέει πως αυτό το κέικ θα μου αρέσει! Θα δοκιμαστεί σύντομα. Είμαι κι εγώ τυρού άλλωστε...
Το έφτιαξα! Το σχόλιο "μοιάζει με καλιτσούνι" σε γεύση ήταν αρκετό να με πείσει! Πολύ νόστιμο είναι όπως και όλες οι δικές σου συνταγές που έχω κάνει. Μερσί!
κι εγώ το έφτιαξα, κι εγώ τσίμπησα με το καλτσούνι:))) έβαλα λεμόνι αντί πορτοκάλι και 1 κούπα ζάχαρη, την άλλη μισή την έκανα γλάσο για από πάνω, πολύ ωραίο (μ)elie!:)
χαχαχα ήταν να μην το πω αυτό με τα καλιτσούνια! Τσίμπησαν οι κορασίδες :)
Χαίρομαι που σας άρεσε kiki και heart!
katerina το blog έχει πολλές συνταγές επίκαιρες! Τα λινκ δίνουν αφορμή να τις ξαναθυμηθούμε οι "παλιοί" αλλά και να τις γνωρίσουν οι πιο "νέοι" ;)
Post a Comment