Monday, February 16, 2009

Μίγμα Πιπεριών για κρεατικά

Μια και τα κρέατα έχουν την τιμητική τους αυτήν την εβδομάδα, ένα πικάντικο μίγμα πιπεριών με μυρωδικά θα τα νοστιμίσει.
Υλικά
Από δύο κουταλιές σούπας
μαύρο πιπέρι
άσπρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι καγιέν
πάπρικα (προτιμώ καπνιστή)
ρίγανη
Σκόνη σκόρδου
Σκόνη κρεμμυδιού
Μία κουταλιά σούπας σκόνη μουστάρδας.
Μια κουταλιά σούπας θυμάρι.
Παρασκευή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε βαζάκι.
Η ποσότητα αυτή δίνει αρκετές δόσεις
Σοφία Ζ.

8 comments:

Rena said...

Εξαιρετικό Σοφία. Φαντάζομαι σε ψητά φούρνου π.χ. αρνάκι θα πηγαίνει ταμάμ. Με ξενίζει λίγο η καπνιστή πάπρικα που δεν την έχω δοκιμάσει καθώς επίσης και το σκόρδο, το οποίο δε χρησιμοποιώ σε όλα τα κρεατικά μου. Για παράδειγμα σε μοσχαράκι δε βάζω σκόρδο ποτέ. Το μίγμα αυτό σε τι κρεατικά το χρησιμοποιείς? Το βάζεις και σε κρέατα σχάρας π.χ. μπριζόλες? Τα φώτα σου παρακαλώ :))

Anonymous said...

ΠΟΛΥ χρήσιμο μίγμα για μυρωδάτα κρεατικά!
Ευχαριστώ!

elie said...

Εγώ θέλω να ρωτήσω πού βρίσκουμε καπνιστή πάπρικα. Έχουν τα μπαχαράδικα στην Ευριπίδου; (Να την προσθέσω στη λίστα τώρα που πρέπει να πάω για ανεφοδιασμό...)

Νασος Παπαστυλιανού said...

Η καπνιστή πάπρικα είναι το κάτι άλλο και όποτε κατέβω Αθήνα, κάνω τις προμήθειές μου απο Ευριπίδου. Πάντως βρίσκω λίγο υπερβολικό να χρησιμοποιούμε και ρίγανη καί θυμάρι. Επίσης θα πρότεινα την ελλάτωση της ποσότητας των καυτερών πιπεριών.
Κάτι που επίσης πάει είναι και το τριμμένο κόλιαντρο. Μπορείτε με αυτό να αντικαταστήσετε την σκόνη μουστάρδας.

Anonymous said...

Ρένα μου σε ψητά σχάρας κατά κύριο λόγο (και δη μπριζολάκια ή κοτόπουλο)αλλά και σε μαγειρευτά με πικάντικη γεύση. Το έχω δοκιμάσει και σε ρύζι με πολύ καλά αποτελέσματα. Όσον αφορά τις ποσότητες πιπεριών ή άλλων μυρωδικών Nasso είναι θέμα γούστου. Πειραματιζόμενος βρίσκεις τι σου αρέσει. Όχι για το συγκεκριμένο μίγμα, αλλά στο μύλο του μαύρου πιπεριού βάζω πάντα και κόλλιαντρο, μια γεύση που μου αρέσει πολύ και σχεδόν σε όλα. Έχω φτιάξει και μίγμα μπαχαρικών για ψητά σχάρας όπου έχω προσθέσει ζάχαρη.

Juanita La Quejica said...

Και εμένα μου αρέσει πολύ το κόλιανδρο. Εχω κάποιο έτοιμο μείγμα σε μίνι μύλο μπαχαρικών με 3 πιπέρια και κόλιανδρο και πραγματικά δίνει μια πικάντικη τελευταία πινελιά.
Και για την καπνιστή πάπρικα θα συμφωνήσω, εξαιρετικό προϊόν.

Νασος Παπαστυλιανού said...

....Ζάχαρη σε ήδη ψημένα κρεατικά Σοφία Ζ??? Πολύ εξτρεμιστικό..Σε μαρινάδα ή άρμη το καταλαβαίνω λέμε τώρα ..ναί??

Anonymous said...

Nassos όχι σε ψημένα αλλά σε μαρινάδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...