Wednesday, February 25, 2009

Ζύμη πίτσας σε αρτοπαρασκευαστή

Υλικά
400 ml νερό
2,5 κ.σ. λάδι
2,5 κ.γ. αλάτι
800 γρ. αλεύρι
2,5 κ.γ. ξηρή μαγιά

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά, με τη σειρά που αναγράφονται, στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή και επιλέγουμε το πρόγραμμα για ζύμη πίτσας. Στον δικό μου είναι το 13. Χρειάζεται 1 ώρα και 25 λεπτά συνολικά (ζύμωμα και φούσκωμα) και...έτοιμη η ζύμη μας προς χρήση.

Τα υλικά της γέμισης της αρεσκείας μας.
Αυτή η ποσότητα ζυμαριού μου έβγαλε 3 μεγάλες πίτσες (τις κλασσικές των 8 κομματιών και 3 ατομικές βλ. φωτο)

12 comments:

άλλη Αγγελική said...

Να τον αγοράσω τον αρτοπαρασκευαστή μάλλον, ε; :-)

Maria B. said...

Πιστεύω να μου έχεις κρατήσει την μεσαια και να μην την εχει ήδη εξαφανίσει κάποιος ? ετσι?
τελειες φαίνονται πω πω !!! μαλλον θα το ξανασκεφτώ για τον αρτοπαρασκευαστή.

Γεια στα χεράκια σου Ρενάκι!

kiki said...

Αυτά τα μηχανήματα είναι βολικά ειδικά αν θέλεις να τα προγραμματίσεις...

Rena said...

Αγγελική κι εγω στην αρχή δε το αποφάσιζα, είναι εξυπηρετικός πολύ όμως.Μαράκι έλα να φτιαξουμε καινουριες παρέα. Και ναι θα ελεγα να το ξανασκεφτεις. Οπως λέει και η Κική το προγραμματίζεις και κάνει όλη τη μαύρη δουλειά μόνο του, εσύ ούτε άγχος ούτε τίποτα.

Maria Tzirita said...

Μπα, θα την πάρω έτοιμη Ρενάκι μου! Φιλάκια πολλά! Καλό τριήμερο!

Rena said...

Μαρία μου εσύ δικαιολογείσαι έχεις άλλες, ακόμη περισσότερο, δημιουργικές "δουλειές" να κάνεις. Καλή επιτυχία εύχομαι στο "Μάτια μου"

ΕΛΕΝΑ said...

Λοιπόν, εγώ κοιτάω τόση ώρα, να δω ποια είναι η μεσαία που θέλει η Μαρία, για να της ζητήσω ένα κομμάτι;-)
Ρενάκι μου 10 χρόνια τον έχω αγοράσει και ούτε μία φορά δεν τον έχω χρησιμοποιήσει. Μάλλον πρέπει να τον ξεσκονίσω κάποια στιγμή.
Ισως επειδή δεν τρώμε συχνά ψωμί, ίσως επειδή τις μαρμελάδες (γιατί φτιάχνει και από αυτές ο δικός μου - φαντάζομαι και ο δικός σου) τις κάνω στο Θερμομίξ, δεν ξέρω γιατί τον έχω αφήσει σε αχρηστία.
Με ξεσήκωσες όμως με την πίτσα σου σήμερα!
Φιλάκια πολλά:))

Penelope said...

Ζυμη πίτσας στον αρτοπαρασκευαστή δεν έχω φτιάξει, την ξεπετάω γρήγορα και με τα χέρια, αλλά από την μέρα που τον αγόρασα πάνω 6-7 μήνες ψωμί έχω αγοράσει μόνον 2 φορές. Εχω κάνει διάφορα πειράματα και γεύσεις γλυκές και αλμυρές και μου αρέσει πολύ το συνδυασμένο αποτέλεσμα που βγαίνει κάθε φορά.
Θα έλεγα πως μου είναι πολύ χρησιμοότερος από άλλες συσκευές κουζίνας (εκτός ίσως απο το Multi).
Καλημέρες...

Anonymous said...

Ειναι από τις πιο καλές συνταγές που έχω κάνει στον αρτοπαρασκευαστή.Συνήθως δεν έχω καλά αποτελέσματα.Σας ευχαριστώ πολύ!!

Rena said...

Χαίρομαι που έμεινες ευχαριστημένος-η από τη ζύμη αυτή. Είναι πράγματι καλή συνταγή για αρτοπαρασκευαστή.

Anonymous said...

Εβαλα τα υλικα στον αρτπαρασκευαστή, πατησα start μετά τα διαδικαστικά- ο αρτοπ. ζεσταίνει, αλλά δεν ανακατεύει καθόλου τα υλικά της ζύμης της πίτσας με αποτέλεσμα να παραμένουν στην αρχική τους μορφή. Υπάρχει πρόβλημα με τον αρτοπ. ή είναι φυσιολογικό να γίνεται αυτό στην αρχή;

Rena said...

Στην αρχή το μηχάνημα θα πρέπει να ανακατέψει τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και μετά το ζύμωμα τους ξεκινάει η διαδικασία για να τα ζεστάνει και να φουσκώσει η ζύμη. Στο στάδιο φουσκώματος δε ανακατεύει. Ανακατεύει όμως οπωσδήποτε στην αρχή. Εσένα τα αφήσε έτσι? Μήπως έχει πρόβλημα το μηχάνημα ή έχεις επιλέξει λάθος πρόγραμμα. Μήπως το έβαλες μόνο στο φούσκωμα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...