Tuesday, March 10, 2009

Σπαγγέτι με μανιτάρια και τοματίνια

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κρεμμύδι
250 γρ. τοματίνια
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή άλλα της προτίμησής μας
αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
λίγο φρέσκο βασιλικό
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ πλένουμε τα τοματινια και τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά. Αδειάζουμε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε τα τοματίνια και το βασιλικό, ανακατεύοντας. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή/και παρμεζάνα.

13 comments:

heart n soul said...

μμμ! και σκόρδο-τσίλι-μαϊντανός είναι μια άλλη παραλλαγή που κάνω, αντί κρεμμύδι-βασιλικός

Vana said...

Απλό και πεντανόστιμο!
Δεν έχω βάλει μοσχοκάρυδο σ' αυτή τη συνταγή ποτέ, υποψιάζομαι ότι κάνει όλη τη δουλειά...:)

Nena said...

Η πιρουνιά σου ξεμυαλίζει! Άρωμα και γεύση απίθανη.

Penelope said...

Σου βγάζω το καπέλλο, για την προσθήκη του μοσχοκάρυδου σε τούτην την σαλτσούλα Ρένα μας, γιατί μου αρέσει ιδιαίτερα η μυρωδιά του.

Rena said...

Ωραία ιδέα το τσίλι! Όσο για το μοσχοκάρυδο δίνει πράγματι άλλη νότα στο απλό αυτό φαγάκι.

Maria B. said...

Ρενάκι και εγω κάνω συχνά τα μανιτάρια στην σάλτσα όπως περίπου τα περιγράφεις, δεν έχω βάλει όμως ποτέ μοσχοκάρυδο! του πηγαίνει λές ε? θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά -αρκεί βεβαια να το θυμηθώ γιατί ''ου γαρ ερχεται μόνον''

σε φιλώ

kiki said...

Δώστε μου μακαρόνια με λαχανικά και σας χαρίζω ολα τα άλλα...

Νασος Παπαστυλιανού said...

kiki..θα βρείς πολλές, καλές και απλές οδηγίες για μακαρόνια με λαχανικά εδώ...μαζί σου κι'εγώ

Rena said...

Mαρία μου του πάει πολύ, δοκίμασε το. Κική και Νάσο ωραία είναι τα λαχανικά με τα ζυμαρικά. Πρόσφατα μάλιστα κάπου πήρε το μάτι μου μια συνταγή με ζυμαρικά και μπρόκολο-μουστάρδα. Θα τη δοκιμάσω και θα την ποστάρω σύντομα.

Juanita La Quejica said...

Με το μοσχοκάρυδο δένει πολύ και η πάπρικα. Και τα καρύδια ταιριάζουν θαυμάσια, χονδροσπασμένα.

Rena said...

Πάπρικα ε? Τρελλαίνομαι για πάπρικα, θα δοκιμαστεί μαζί με το μοσχοκάρυδο. Όσο για τα καρυδάκια, ήμουν σίγουρη ότι όλο και κάποιο ξηροκάρπιο θα είχες να μας προτείνεις Juanita μου. Aυτά όμως θα τα κρατήσω μόνο για το δικό μου πιάτο γιατί αλλιώς με το μικρό μου τύραννο δε με βλέπω καλά :))

Nena said...

Να σας πω πως αν βάλετε τον ανθό του μοσχοκάρυδου (το μασίς) θα έχει πολύ ωραία και λεπτότερη γεύση. Επίσης όσον αφορά στην πάπρικα, αυτή που κάνει τη διαφορά είναι η καπνιστή γλυκιά ισπανική πάπρικα. Την χρησιμοποιώ παντού!

Anonymous said...

Όσοι νηστεύουν μπορούν να αντικαταστήσουν την παρμεζάνα με ανάλατα κάσιους στο μούλτι συν λίγο αλάτι (νομίζω το έχω δει στο site για ωμοφάγους).
Το έχω κάνει και μου άρεσε πολύ:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...