Μια εύκολη , γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή .Την εκανα πρωτη φορα πριν μερικους μηνες προσπαθώντας να αποδικωποιήσω τις ορεξεις του καλου μου (κατι σε ζυμαρικο , κατι φρέσκο ...με ψαρι ..) και απο τοτε την κανω συχνά !
Υπολογίζουμε 100 γρμ ζυμαρικό ανα ατομο , τα βράζουμε συμφωνα με τις οδηγίες . Προτιμήστε ζυμαρικά χειροποιητα με αυγά !Για την σαλτσα
200 γρμ σολομό καπνιστό (μια συσκευασία)
1 κρεμυδάκι
100 μλ κρέμα γάλακτος ή γαλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κουτάλα νερο απο τα ζυμαρικά
100 μλ λευκό κρασί
1 χουφτα βασιλικό ΦΡΕΣΚΟ
Αλάτι , λευκό πιπέρι φρεστοτριμμένο .
Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και μολις γυαλισει , σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος συν το νεράκι απο τα ζυμαρικά . Ριχνουμε και τον σολομό αφήνουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα μας για 2-3 λεπτά και κλεινουμε το μάτι . Προσθέτουμε τον βασιλικό , αλατοπιπερώνουμε και σερβιρουμε αμέσως .
10 comments:
Λαμπρινή με πολλή χαρά θα τσάκιζα ένα πιάτο, ο συνδιασμός σου πετυχαίνει διάνα τα γούστα μου:) αν και δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο με βασιλικό, μόνο με άνιθο
O βασιλικός πρέπει να κάνει την διαφορά!
Μου αρέσει και η εκδοχή με λίγη βότκα αντί για κρασάκι!
Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση είναι απίθανο!
γιαμ γιαμ!!!
Λάθος μέγα λάθος το ζουμ στις φωτογραφίες. Γέμισε σαλάκι η οθόνη. Μπράβο Λαμπρινή μου.
Εγώ (που προσπαθώ να βάζω λιγότερα λιπαρά και θερμίδες παντού) φτιάχνω κάτι αντίστοιχο, αλλά ομολογώ ότι κι αυτό είναι μούρλια, Λαμπρινάκι!
Τί όμορφο που φαίνεται στην φωτογραφία το φαγητό σου! Και εγώ με βότκα το συνηθίζω, θα το δοκιμάσω και με κρασί. (Πειράζει να βάλεις 200 γρ. για τον Δ; Είναι μακαρονάς, τί να κάνουμε; Χιχι!)
Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει με βασιλικό. Η φωτό... δελεαστικότατη!
Βοτκα δεν βαζω , γενικά αποφευγω το πολυ αλκοολ γιατι θηλάζω και δεν θελω να κανει κεφάλι η μωρουλινιτσα μου :D
Ο βασιλικος με φοβησε λιγο στην αρχη , ηταν ιδέα του ερωτα ομως και τον εμπιστευτηκα !
Αλλη Αγγελικούλα καλα θυμομουν οτι κατι παρομοιο καπως ετσι εχω δει απο σενα :)
Φιλια σε ολες :)
H αδελφή μου τα φτιάχνει έτσι και γίνονται νοστιμότατα. Είναι και πολύ ωραία ιδέα για μπουφέ.
Φιλιά στην μωρουλινίτσα!
Τι λαχταριστό φαγάκι Λαμπρινή!
Είναι από τα αγαπημένα μου γιατί λατρεύω τον καπνιστό σολωμό:)
Post a Comment