Tuesday, May 26, 2009

Παγωτάκι σοκολάτα-μπισκότο light

Μια light εκδοχή σπιτικού παγωτού για όσους προσέχουν τη γραμμή τους ή αποφεύγουν τη ζάχαρη για λόγους υγείας. Αντί της φρουκτόζης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ασπαρτάμη.

Υλικά
600 γρ. κρέμα γάλακτος light
1 φλιτζάνι φρουκτόζη
5 κ.σ. κακάο
1 πακέτο μπισκότα digestive με χαμηλά λιπαρά
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

Εκτέλεση
Χτυπάτε την κρέμα σε σαντιγύ μαζί με τη φρουκτόζη και το κακάο. Όταν σφίξει προσθέστε το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και συνεχίστε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Σπάστε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και προσθέστε τα στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Καταψύχετε για 6-8 ώρες.
Οι παραλλαγές στο παγωτό μπορεί να είναι πολλές ανάλογα με το πόσο light ή όχι το θέλετε. Αν δεν έχετε πρόβλημα με τη ζάχαρη προσθέστε 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και 1 φάκελο κρέμα στιγμής σοκολάτα. Αντί για μπισκότα μπορείτε να βάλετε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς αλεσμένους και βέβαια να το κάνετε βανίλια αντί σοκολάτα. Αλλά είπαμε εδώ μιλάτε για την light εκδοχή. Μια άλλη φορά θα τα πούμε αναλυτικότερα για την κανονική εκδοχή και τις παραλλαγές της.
Σάλτσα φράουλας light
1/2 συσκευασία φράουλες κομμένες σε φετάκια ή ολόκληρες αν είναι μικρές.
1/2 φλιτζάνι φρουκτόζη
1 κ.σ. ουίσκι ή τσάι earl grey
Βάζετε σε κατσαρολάκι τις φράουλες και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ουίσκι ή το τσάι και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά το πολύ. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Την προσθέτετε στο παγωτό σας την ώρα που σερβίρετε.

12 comments:

Εφη said...

ωραια τα παγωτακια και οι δροσερες μπιριτσες και τα αναψυκτικα, τωρα με την ζεστη, αλλα τα κιλακια που αρχισαν να ανεβαινουν; τι θα γινει μαυτα;
ειναι μεγαλος πειρασμος οι αναρτησεις σου. πολλες φορες ομως με βγαζεις απο το αδιεξοδο του μαγειρεματος.
καλη σου μερα.

Rena said...

Μα Έφη μου γι αυτό ακριβώς και το φτιάχνουμε light το παγωτάκι μας. Με φρουκτόζη και κρέμες με λιγοστά λιπαρά :) Καλή μας μέρα.

Νίκη said...

Δροσερή ιδέα....Καλημέρα..

Anonymous said...

to pagwto isws na einai kalo alla oi photo einai poli kakes, oute me ton titlo kollane, kalitera na min bainoun katholou
Sisi

spirou said...

Μπράβο βρε παιδιά,αυτές οι συνταγές είναι πολύ χρήσιμες.Βάλτε κι άλλες τέτοιες,υπάρχει πολύς κόσμος με διαβήτη που περιμένει να φάει ένα γλυκάκι...άγλυκο πως και πως!

Rena said...

Μama να 'σαι καλά! Καλημέρα.

Sisi οι φωτος ισως να ειναι κακές αλλά απεικονίζουν ακριβώς το συγκεκριμένο παγωτό. Αν είχες διαβάσει τη συνταγή θα το έβλεπες και ίσως πρόσεχες και τα μπισκότα στη φωτο και τις φράουλες στο κείμενο.

Spirou, ακριβώς για το λόγο αυτό ξεκίνησα τελευταία να φτιάχνω light γλυκά, επειδή χρειάστηκε να ασχοληθώ με το θέμα του διαβήτη σε οικογενειακό επίπεδο.

mia maria said...

Μια χαρά δροσιστικό παγωτάκι! Και μας κάνεις να προσέχουμε και τη δίαιτα μας! Thanks!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Ωραία συνταγή για μένα που φοβάμαι τις πολλές θερμίδες και προσπαθώ να προσέχω

Betty's Cuisine said...

Δροσιστικό και light! Πολύ ωραίο φαίνεται...Στην φραουλοσαλτσούλα δεν βάζεις καθόλου λεμόνι?

Rena said...

Να είστε καλά1 Είναι πολύ νόστιμο και δροσερό. Betty όχι καθόλου λεμόνι δε χρειάζεται. Δε ζαχαρώνει ίσως λόγω φρουκτόζης. Να πω ότι αν η σάλτσα δε χρησιμοποιηθεί όλη φυλάσσεται στο ψυγείο.

Heidi said...

Kalhspera! Wraio fainetai to pagwtaki light alla exw mia aporia. H krema galaktos light pws phzei kai ginetai santigu? Apo proswpikh empeiria kserw oti santigu mono me tis kanonikes ginetai......h mhpws exw xasei kati?
Euxaristw.

Rena said...

Heidi, όχι δεν κάνεις λάθος δεν πήζουν εύκολα οι light κρέμες αλλά γι αυτό προσθέτουμε το ρυζάλευρο, βοηθάει στο δέσιμο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...