Υλικά
500 γρ. φάβα βρασμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τη φάβα ή χρησιμοποιούμε αυτή που μας έχει περισσέψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά μας εκτός απο το αλεύρι και το λάδι. Πλάθουμε σε κεφτέδες το μίγμα μας, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν ροδοκοκκινήσουν τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Tuesday, June 02, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Αααα...τι ωραία! Μπράβο Ρένα μου έδωσες νόστιμη ιδέα για να συνοδεύσουμε τη μπυρίτσα μας το σαββατοκύριακο! Λατρεύω τη φάβα και αυτή είναι πολύ ασυνήθιστη εκδοχή...Ευχαριστώ!
Φαβοκεφτεδες; Πολύ ωραίοι φαίνονται!
Εγώ είχα δοκιμάσει μια φορά κεφτέδες από φακές, αλλά δεν τους είχα πετύχει και πολύ...Μάλλον θα ξαναπροσπαθήσω, αυτή τη φορά με φάβα!!
Πολύ ωραία η ιδέα σου και πρωτότυπος τρόπος να γίνει η φάβα! Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω μεζεδάκια!
Χαίρομαι που σας αρέσει, είναι πολύ καλό μεζεδάκι για μπυρίτσα τώρα που καλοκαίριασε.
10000 θερμίδες το κομμάτι μόνο!!!
Post a Comment