Tuesday, June 02, 2009

Φαβοκεφτέδες

Υλικά
500 γρ. φάβα βρασμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βράζουμε τη φάβα ή χρησιμοποιούμε αυτή που μας έχει περισσέψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά μας εκτός απο το αλεύρι και το λάδι. Πλάθουμε σε κεφτέδες το μίγμα μας, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν ροδοκοκκινήσουν τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

5 comments:

Betty's Cuisine said...

Αααα...τι ωραία! Μπράβο Ρένα μου έδωσες νόστιμη ιδέα για να συνοδεύσουμε τη μπυρίτσα μας το σαββατοκύριακο! Λατρεύω τη φάβα και αυτή είναι πολύ ασυνήθιστη εκδοχή...Ευχαριστώ!

Konstantina said...

Φαβοκεφτεδες; Πολύ ωραίοι φαίνονται!
Εγώ είχα δοκιμάσει μια φορά κεφτέδες από φακές, αλλά δεν τους είχα πετύχει και πολύ...Μάλλον θα ξαναπροσπαθήσω, αυτή τη φορά με φάβα!!

mia maria said...

Πολύ ωραία η ιδέα σου και πρωτότυπος τρόπος να γίνει η φάβα! Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω μεζεδάκια!

Rena said...

Χαίρομαι που σας αρέσει, είναι πολύ καλό μεζεδάκι για μπυρίτσα τώρα που καλοκαίριασε.

Anonymous said...

10000 θερμίδες το κομμάτι μόνο!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...