Monday, December 11, 2006

Με τα δυό χεράκια πλάθω κουλουράκια...!


Καί επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια καί μιά εικόνα χίλια λόγια...ας δούμε τι θέλουν τα κουλουράκια της φωτογραφίας γιά να φτάσουν μέχρι το στόμα μας.
Κι' αρχίζω απ' αριστερά:
Μυρωδάτα Μacrones
2 ασπράδια αυγού
150 γρ. αχνοζάχαρη
75 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
75 γρ. αλεσμένα φουντούκια
στη μύτη του κ.γ. κανέλλα
στη μύτη του κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
στη μύτη του κ.γ.κάρδαμο σκόνη ή κακουλέ
100 σκούρη κουβερτούρα (κανει και σοκολ.υγείας)
Χτυπάμε τ' ασπράδια σφιχτά. Κουτάλι κουτάλι ριχνουμε την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα. Στό τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα προσεκτικά και σιγά μην κόψει η μαρέγκα. Γεμίζουμε με την ζύμη ένα κορνέ και φιάχνουμε μπαστουνάκια μήκους 6-7 εκ. πανω σε χαρτί ψησίματος πού στρώσαμε σ' ένα ταψί. Τον φούρνο στούς 150 β. και ψήνουμε για 18-20'
Χιονονιφάδες
250 γρ. καλή μαργαρίνη
100 γρ. αχνοζάχαρη
2 βανίλλιες
100 γρ. αλεύρι
250 γρ. νισεστέ
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (ασπρισμένα)
Και άχνη για πασπάλισμα
Μαργαρίνη, αχνοζάχαρη και βανίλλιες καλο χτύπημα παρακαλώ.Το ήδη ανακατεμένο αλεύρι με το νισεστέ και τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη 30' στο ψυγείο. (όσο χρειάζεται για να συμμαζέψουμε την κουζίνα). Κατόπιν από την ζύμη παιρνουμε και πλάθουμε μπαλλίτσες στο μέγεθος ακαθάριστου φουντουκιού και τις βάζουμε στο ταψί. Μ' ένα πηρουνάκι γλυκού τις πιέζουμε ελαφρά , έτσι ώστε να χαραχτούν τα ''δόντια'' του πηρουνιού.(να, σαν στην φωτό). Ψήνουμε στους 175 β. για 20' περίπου. Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. (το πόσο πολύ ανήκει σε σας)
Χιονονιφάδες μεθυσμένες
125 γρ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ, αχνοζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
125 γρ. νιστστέ
1 βανίλλα
1 κ.σούπας γλυκάνισο σε σκόνη
Η εκτέλεση και η διαδικασία είναι όμοια με τις παραπάνω λογικές χιονονιφάδες .
Μυγδαλομπισκοτάκια
75 γρ. αλεύρι
75 γρ. νισεστέ
100 γρ. βούτυρο
75 γρ. ζάχαρη
1 βανίλλια
2 κ.σούπας γάλα
40 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
κερασάκια γλασσέ
Όλα τα υλικά τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνουν μιά όμορφη μάζα. Παίρνουμε μικρή ποσότητα στο χέρι και φορμάρουμε μπαλλίτσες, λιγο πλακέ.Πάνω τους βάζουμε από 1/4 κερασάκι καί τις αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Σε ζεστό φούρνο 175-200 β. για 15'.
Τα βυζούλια της Αφροδίτης (ποιός μειδιά?)
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
60 γρ. ζάχαρη
1 κροκάδι αυγού
μιά πρέζα αλάτι
200 γρ. βούτυρο και
50 γρ. ζαχαρη ανακατεμένη με 1 βανιλλια
και φουντουκάκια ωμά
Ολα τα υλικά να ζημώνουμε με το χέρι μέχρι πού να μην κολλά η ζύμη στα δάχτυλα. Φτιάχνουμε σβώλους . Σ' ένα μπωλάκι βαζουμε τα 50 γρ. ζάχαρη ανακατεμένη με την βανίλλια και βουτάμε τους σβώλους έναν έναν εκεί. Τούς αραδιάζουμε στο ταψί με χαρτί ψησίματος στρωμένο, μπήγουμε πάνω σε κάθε σβωλάκι κι' ένα φουντουκάκι και ψήνουμε στους 180 β. για 15'
Καλή επιτυχία, γίνονται εύκολα και διασκεδαστικά
Νέλλη



23 comments:

Juanita La Quejica said...

Κυρία, κυρία! Διαμαρτύρομαι για σεξισμό! Γιατί δηλαδή μόνο βυζούλια Αφροδίτης και όχι ... τελοσπάντων του Άρη; Ε;

NellyLe said...

χαχαχαχαχαχαχα...να σε παρει η ευχη, μ εκανες και γελασα!!!!! να 'σαι καλα κοριτσι μου.
Αλλά στο άλλο ποστ θα βαλω συνταγη για τα ...μπαλλακια του Αρη.

Juanita La Quejica said...

Και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ε;;;;;;;;
ΧΑΧΑ!!!!!!!

Anonymous said...

Βρεεεεεεεεεεεεεεε, τι το κάναμε εδώ μέσααααααα; χαχαχαχαχα!

Maria M said...

συγνωμη κυρία αλλά εγω δεν κατάλαβα τι εννοεί η juanita του Άρη? τι? και ποιόν Άρη τον σκύλο που έχουμε?

Maria M said...

Νέλλη εγω πάλι σοβαρό σχόλιο, αυτή την φορά, ποσα κομμάτια βγαίνουν περίπου απο το κάθε είδος. Είναι πιστεύω μια ωραια προταση και για καφέ.

Anonymous said...

Μαρία χτες η Νέλλη μου είπε πως βγαίνουν ενάμιση ταψί. Θέλω και γω να τα κάνω. Μάλλον θα σηκωθώ να φτιάξω κανένα...

NellyLe said...

μαρια μ...γυρω στα 50 με 80 κομματια βγαινουν απ το καθένα περίπου.Υπ' όψιν οτι λιγοστεύουν πολύ γρήγορα!!!

Anonymous said...

μμμάλιστα, τώρα πιο να πρωτοδιαλέξουμε; ε; σλουρπ;)

Anonymous said...

Εγώ έβαλα μπροστά να φτιάχνω βυζούλια...πάω

Juanita La Quejica said...

80 βυζάκια; Έλεος! 40 Αφροδίτες δηλαδή; Απαπα!

NellyLe said...

Καλύτερα 40 Αφροδίτες παρά 40 Αρηδες και ο νοών νοείτο!!! χι χι

tassoula said...

Οι χιονονιφάδες γίνονται και με κάσιους???

NellyLe said...

Αλεσμένα κάσιους; Δεν ξέρω Τασούλα...δικίμασε και πες μας;

Olivi Nina said...

πολλά μπισκοτάκια στο blog!!μπράβο σας..φαίνονται όλα υπέροχα..

Anonymous said...

Εγώ έφτιαξα τα βυζούλια χτες αλλά μάλλον λόγω μεγέθους βγήκαν λιγότερα. Μάλλον έκανα...βυζάρες με το συμπάθειο. Νόστιμαααααααααα!!
Τα τσακίσαν τα παιδιά (μικρά και μεγάλα)

Anonymous said...

Μ'ενδιαφέρουν κι εμένα τα "βυζάκια"..χαχαχα
Πέστε μου όμως σας παρακαλώ 60γρ.ζάχαρη στη ζύμη κι άλλα 50γρ.για τις "βουτιές"?Ή κάτι δεν κατάλαβε σωστά?Περιμένω γιατί θέλω να τα κάνω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Anonymous said...

Oυπςςςς...με μια πιο προσεκτική ματιά ,πήρα την απάντηση μου.Βουρ για την κουζίνα.Φιλάκια

NellyLe said...

Ορίστε ορίστε , γεμισαμε θεες εδώ.Η Άρτεμις θα μας κανει Αφροδίτες τώρα!!!!
Άντε βρε και καλή επιτυχία.
(ωχ, τι μου θυμισες τωρα:
''Δεν θα σε βαλω εγω ποτέ να μαφειρέψεις.
Θα 'μαι κοντά σου μοναχά σαν με γυρέψεις.
Υστερα θα φεύγω να μ'επιθυμείς...
Ααααααρτεμις θεα των κοριτσιων,
φόβισέ με μ' ασημένιο τόξο απ τις ψευτομάχες των ανδρών
κι' απ' τη θλίψη που 'χουν να 'μαι απόξω!
Φοβερο στιχο η Νικολακοπούλου, δεν συμφωνείτε κορίτσια?)
Άντε για καμιά δουλειά κι 'αφήστε τα λαλά!!!

Anonymous said...

Στα "βυζούλια" πώς πρέπει να είναι η υφή της ζύμης (σκληρή ή μαλακή)? Να πω την αμαρτία μου τα φοβήθηκα στο αλεύρι (μην γίνουν πέτρες), έβαλα λιγότερο λοιπόν, με αποτέλεσμα να είναι... αφρός, σαν κουραμπιέδες σχεδόν ενώ περίμενα κάτι πιο... μπισκοτοειδές. Αν παρακολουθεί η NELLYLE ας μου πει (ή όποιος άλλος ξέρει), για την άλλη φορά, γιατί πολύ μας άρεσε η γεύση!
25 κομάτια βγήκαν, σήκωνε λίγο μικρότερο μέγεθος οπότε θα έβγαιναν γύρω στα τριάντα. Την άλλη φορά επίσης θα "φωλιάσω" λίγο καλύτερα το φουντούκι γιατί όπως φουσκώνουν το πετάνε έξω.
Ευχαριστώ!

Anonymous said...

Να σου πω κι εγώ που τα έκανα; Έβαλα τις αναλογίες που λέει η Νέλλη ακριβώς. Ήταν σαν κουραμπιεδακια σφιχτά, μπισκοτοειδή δηλαδή. Οπωσδήποτε όχι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του γιατί έτσι πετιέται έξω το φουντούκι. Κι εμένα τόσα μου βγήκαν , γι αυτό είπα παραπάνω ότι μάλλον έφτιαξα ...βυζάρες. Χαχα

Anonymous said...

Ναι, σίγουρα δεν θέλει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αφού ήδη έχει μπέικιν πάουντερ η συνταγή, αλλιώς πάμε για... σιλικονάτα!!!

Anonymous said...

Χαχαχαχαχαχαχα!!!! Καλοοοοοοοοό!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...