Τα poppadums.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή και wok ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο και σουσαμέλαιο τουλάχιστον όσο να σκεπαστείο ο πάτος του και άμα κάψει, το χαμηλώνουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα poppadums χρησιμοποιώντας την ξύλινη κουτάλα τα ανοίγουμε (έχουν τη τάση να γίνονται ρολλό) ώστε να φουσκώσουν. Ακουμπάμε τo κάθε ένα πιττάκι σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε έτσι...τρώγονται και κρύα. Σε ινδικό γεύμα βάζουμε τη πίττα απο κάτω, τη γεμίζουμε με φαγητό και τα τρώμε όλα μαζί.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα noodles (αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεματίσει), τα καρόττα, καλαμποκάκια και όλα τα άλλα λαχανικά μαζί με το κάρυ και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Πόσο κάρυ θα ρίξετε είναι θέμα γούστου. Εμείς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιατί μας αρέσουν τα καυτερά. Αλλοι προτιμούν λιγώτερο. Βάλτε στην αρχή λίγο, δοκιμάστε και προσθέσθε. Σε ένα άλλο σκεύος ετοιμάζουμε τις γαρίδες σε ντομάτα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ρίχνε και λίγο lemongrass μία δύο σκελίδες, δίνει ξυνούτσικη γεύση. Σερβίρουμε τις πίτες απο κάτω, μέσα βάζουμε τα noodles και περιχύνουμε με τη σάλτσα των γαρίδων.
(Για τους αμύητους, βάζουμε δίπλα και ένα πακέτο χαρτομάντηλα. Το κάρυ προκαλεί καταρροή)
Κρύο λευκό κρασί. Τσελεπου "Μελισσόπετρα"
Το ίδιο πιάτο το εχουμε φτιάξει και με ρύζι σαν συνοδευτικό. Αν αποφασίσετε να βάλετε ρύζι αυτό πρέπει να είναι μπασμάτι.
3 comments:
Το αγαπημένο μου συνοδευτικό ινδικού φαγητού ήταν πάντα το peshwari naan (με αμύγδαλα, σταφίδες και καρύδα) επειδή γλυκίζει και έχει και το ξηροκάρπι του. "Θαμμένο" σε mango chutney, λεπτοκομμένα αγγουράκια και φρέσκα κρεμμυδάκια. Και κάποιο κοτόπουλο, συνήθως το korma. Δοκίμασα 2-3 φορές να φτιάξω το naan στο σπίτι, αλλά είχε γίνει μια ζύμη τσιμεντένια που τις 2 φορές πετάχτηκε στα σκουπίδια και την 3η κόντεψε να με στείλει στο νοσοκομείο, χαχα!
Πού πουλάνε έτοιμο naan νόστιμο Μαρίνα; Ακόμα και αν είναι σκέτο, μπορώ να το ανοίξω και να βάλω ίσως μέσα στη ζύμη κατά μήκος τους ξηρούς καρπούς και καρύδα τριμμένη.
Εχω βρεί στον Μαρινόπουλο δύο ειδών naan, ένα σκέτο και ένα με σκόρδο. Το κάθε πακέτο έχει μέσα δύο πίττες.
Γιατί έγινε "τσιμεντένια" η ζύμη Juanita; Εγώ το φτιάχνω με μαγιά κανονικά, ανοίγω λεπτή πίτα και απλώς το ψήνω σε δυνατό αντικολλητικό τηγάνι, αφού δεν έχουμε φυσικά το αυθεντικό tandoori!
Το naan δε μ'αρέσει με σταφίδες, προτιμώ να το φτιάχνω με σκόρδο. Και το συσκευασμένο παραείναι μπαγιάτικο για τα γούστα μου, το θέλω φρεσκοψημένο.
Να ξαναδοκιμάσεις πριν τα παρατήσεις!
Post a Comment