Tuesday, February 20, 2007

Curry με γαρίδες & poppadums

Υλικά για 4 άτομα
ένα πακέτο κατεψυγμένες ολόκληρες ξεφλουδισμένες γαρίδες γύρω στα 800 γραμμάρια
ένα πακέτο Poppadums (είναι κάτι πλακέ πίτες απο ρεβύθια που πωλούνται σε κουτιά - πακέτο των 10- τις οποίες τηγανίζεις, τις έχει και ο ΑΒ και ο Μαρινόπουλος)
Αν δεν βρείτε poppadums μπορείτε να πάρετε ψωμί naan και να ακολουθήσετε για το ζέσταμα τις οδηγίες.
ένα πακέτο κινέζικα noodles (μακαρόνια κινέζικα απο ρύζι),
διάφορα λαχανικά, καρόττα, πιπεριές πολύχρωμες κομμένα σε χοντρές φέτες,
καλαμπόκια ολόκληρα σε κονσέρβα,
ένα βάζο lemongrass (αυτό είναι κάτι σαν ξύσμα λεμονιού που πωλείται σε βάζο με άλμη), ένα μπουκαλάκι σουσαμέλαιο,
λίγη ντομάτα σε κονσέρβα, και
μικρές ποσότητες κάρυ, κάρδαμο (ολόκληρο), κύμινο, σαφράνι, τουρμερίκ και garam masala (που υπάρχει σε σκόνη στον ΑΒ)
Τα poppadums.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή και wok ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο και σουσαμέλαιο τουλάχιστον όσο να σκεπαστείο ο πάτος του και άμα κάψει, το χαμηλώνουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα poppadums χρησιμοποιώντας την ξύλινη κουτάλα τα ανοίγουμε (έχουν τη τάση να γίνονται ρολλό) ώστε να φουσκώσουν. Ακουμπάμε τo κάθε ένα πιττάκι σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε έτσι...τρώγονται και κρύα. Σε ινδικό γεύμα βάζουμε τη πίττα απο κάτω, τη γεμίζουμε με φαγητό και τα τρώμε όλα μαζί.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα noodles (αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεματίσει), τα καρόττα, καλαμποκάκια και όλα τα άλλα λαχανικά μαζί με το κάρυ και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Πόσο κάρυ θα ρίξετε είναι θέμα γούστου. Εμείς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιατί μας αρέσουν τα καυτερά. Αλλοι προτιμούν λιγώτερο. Βάλτε στην αρχή λίγο, δοκιμάστε και προσθέσθε. Σε ένα άλλο σκεύος ετοιμάζουμε τις γαρίδες σε ντομάτα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά. Ρίχνε και λίγο lemongrass μία δύο σκελίδες, δίνει ξυνούτσικη γεύση. Σερβίρουμε τις πίτες απο κάτω, μέσα βάζουμε τα noodles και περιχύνουμε με τη σάλτσα των γαρίδων.

(Για τους αμύητους, βάζουμε δίπλα και ένα πακέτο χαρτομάντηλα. Το κάρυ προκαλεί καταρροή)
Κρύο λευκό κρασί. Τσελεπου "Μελισσόπετρα"

Το ίδιο πιάτο το εχουμε φτιάξει και με ρύζι σαν συνοδευτικό. Αν αποφασίσετε να βάλετε ρύζι αυτό πρέπει να είναι μπασμάτι.

3 comments:

Juanita La Quejica said...

Το αγαπημένο μου συνοδευτικό ινδικού φαγητού ήταν πάντα το peshwari naan (με αμύγδαλα, σταφίδες και καρύδα) επειδή γλυκίζει και έχει και το ξηροκάρπι του. "Θαμμένο" σε mango chutney, λεπτοκομμένα αγγουράκια και φρέσκα κρεμμυδάκια. Και κάποιο κοτόπουλο, συνήθως το korma. Δοκίμασα 2-3 φορές να φτιάξω το naan στο σπίτι, αλλά είχε γίνει μια ζύμη τσιμεντένια που τις 2 φορές πετάχτηκε στα σκουπίδια και την 3η κόντεψε να με στείλει στο νοσοκομείο, χαχα!
Πού πουλάνε έτοιμο naan νόστιμο Μαρίνα; Ακόμα και αν είναι σκέτο, μπορώ να το ανοίξω και να βάλω ίσως μέσα στη ζύμη κατά μήκος τους ξηρούς καρπούς και καρύδα τριμμένη.

Marina said...

Εχω βρεί στον Μαρινόπουλο δύο ειδών naan, ένα σκέτο και ένα με σκόρδο. Το κάθε πακέτο έχει μέσα δύο πίττες.

Αθανασία said...

Γιατί έγινε "τσιμεντένια" η ζύμη Juanita; Εγώ το φτιάχνω με μαγιά κανονικά, ανοίγω λεπτή πίτα και απλώς το ψήνω σε δυνατό αντικολλητικό τηγάνι, αφού δεν έχουμε φυσικά το αυθεντικό tandoori!
Το naan δε μ'αρέσει με σταφίδες, προτιμώ να το φτιάχνω με σκόρδο. Και το συσκευασμένο παραείναι μπαγιάτικο για τα γούστα μου, το θέλω φρεσκοψημένο.
Να ξαναδοκιμάσεις πριν τα παρατήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...