Thursday, April 26, 2007

Cereal Bars


Δοκίμασα κάτι υπέροχα και εύκολα μπισκότα και θα ήθελα να σας μάθω την συνταγή! Είναι απλούστατα υγειινά (ιδιαίτερα αν τα κάνει κανείς με λάδι όπως τα έκανα εγώ αντί της μαργαρίνης που προβλέπει η συνταγή!). Ας δούμε λοιπόν την συνταγή!
Υλικά
2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 κούπα ινδική καρύδα τριμμένη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καστανή ζάχαρη
190 γρ μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, κοσκινισμένη.
1 πρέζα αλάτι
Αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20Χ25 τετρ. εκατ. περίπου
Ζεσταίνουμε την μαργαρίνη να πάρει υγρή μορφή. Ρίχνουμε μέσα το μέλι και την σόδα. Ανακατεύουμε να αφρίσει η σόδα.
Ανακατεύουμε τα ξερά υλικά νιφάδες βρώμης, καρύδα, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και τα ενώνουμε με το μίγμα του βουτύρου.
Απλώνουμε το μίγμα στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο πατάμε ελαφρά με βρεγμένα χέρια την ζύμη και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Μόλις κρυώσει λίγο κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα bars είναι μαλακά όσο είναι ζεστά, αλλά σφίγγουν όσο κρυώνουν.
Παραλλαγές:
Προσθέτουμε ηλιόσπορους, σουσάμι, ή άλλα δημητριακά και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας μειώνοντας αντίστοιχα τις νιφάδες βρώμης.
Διακοσμούμε τα bars με λευκό γλάσο φτιαγμένο με άχνη χτυπημένη με λεμόνι τοποθετημένο σε κορνέ με λεπτό στόμιο και κάνοντας σχήματα πάνω στα bars.
Καλή επιτυχία!

11 comments:

Anonymous said...

Αγγελικούλα δείχνουν πολύ ωραία. Για πες μου αναλογία άχνης και λεμονιού.

Φιλάκια Μαρία Μπ.

Lydia said...

Ωραία συνταγή, μπράβω Αγγελική! Θα δοκιμαστεί άμεσααααααααααααααααα:)

Αγγελική Ν said...

Γεια σου Μαρία Μπ, πριν την σαλμονέλα έφτιαχνα το icing με:

1 ασπράδι αυγού
1/2 κούπα χυμό λεμόνι
1 3/4 κούπα άχνη

αλλά επειδή φοβάμαι τα αυγά, τα μη μαγειρεμένα, δεν κάνω την μαρέγκα αλλά χτυπάω μόνο την άχνη με το λεμόνι. Το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο γυαλιστερό και σταθερό αλλά το προσφέρω άνετα!
Λένε ότι μπορείς να βάλεις στο icing ασπράδια σκόνη αλλά δεν το έχω δοκιμάσει…
Και από μένα φιλάκια

Αγγελική Ν said...

Thanks Lydia! Δεν σε πρόλαβα..

Anonymous said...

ευχαριστώ για τις οδηγίες ξενιτεμένο μου παιδί.

Μαρία Μπ.

Juanita La Quejica said...

Ό,τι πρέπει για μια ώρα δύσκολη! Και σπιτικά!

elie said...

Ενδιαφέροοοοον! Πολύ ιδιαίτερα. Έχω και βρώμη...

Λαμπρινή said...

Αγγελικούλα μου τελεια φαινεται η συνταγή σου αλλα καλο χειμώνα τώρα θα δοκιμαστεί , να μην σου λέω ψεμματα.
Με την ζέστη που χει πια η Γερμανία δεν ειμαστε για ψησίματα και γλυκά . Κατι ήξερα εγω και το ριξα στα παγωτά φετος ! Πρεπει να βρω εναν τροπο και με το μαγείρεμα !!
Οι φωτογραφίες δικες σου??

oneiromageiremata said...

Πολλή καλή η συνταγή. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου κι εμένα παρόμοια (ή ίδια) συνταγή κι έλεγα να τη δοκιμάασω. Σας υπενθυμίζω ότι η βρώμη (το κουάκερ το γνωστό) χαμηλώνει τη χοληστερίνη. Η καρύδα εδώ βέβαια δε βοηθάει αλλά μπορεί υποθέτω να αντικατασταθεί. Θα δοκιμαστεί. Άραγε τι θερμίδες να δίνει; (το ρίξαμε στη δίαιτα...)

Lydia said...

Κικίτσα καλώς μας γύρισες, χμμμμ θερμίδες γυρό στα 200 το κομμάτι πιστεύω εάν κρίνω από τα υλικά. Υπολογισμένα με το ισοδύναμο των συστατικών και λόγω μακροχρόνης απασχόλησης με τέτοια θέματα (από τα 17 κάνω προσεγμένη διατροφή γιατί έχω θυροειδή)

Κάλλη said...

Καλά που μου τα θύμισες Αγγελική! Στην Αγγλία τα λένε αυτά τα γλυκά flapjacks. Έχω φτιάξει μερικές φορές και είναι πολύ νόστιμα, χορταστικά, θρεπτικά και υγιεινά. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα καλούδια στη ζύμη (πχ ξερά φρούτα)και καλύψετε με σοκολάτα, με καραμελωμένο ζαχαρούχο, κτλ. Σε αυτή την περίπτωση μειώνουμε τη ζάχαρη. Στο νηστικό αρκούδι έχει μια παραλλαγή που την είπαν "καριόκες βρώμης".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...