Saturday, April 21, 2007

Risotto φράουλα

Δεν είναι γλυκό ούτε ριζόγαλο με γεύση strawberry.
Διάβασα την ενδιαφέρουσα αυτή παραλλαγή στο περιοδικό του ΑΒ. Ακολούθησα την κλασσική συνταγή γιά risotto με την μόνη διαφοροποίηση ότι αντι γιά λαχανικά πρόσθεσα 30 φράουλες, δεν χρησιμοποίησα σκόρδο αλλά μόνο κρεμμύδι και αντί γιά μαύρο πιπέρι, άσπρο (το προτείνει η συνταγή στο περιοδικό).
Αυτό που δοκίμασα γιά πρώτη φορά ήταν ένα βιολογικό ρύζι carnaroli με την ονομασία acquerello. To συγκεκριμένο ρύζι, ήταν ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Δεν είναι φτηνό ( 8,8 ΕΥΡΟ το μισό κιλό) αλλά τελικά η ποιότητα του ρυζιού είναι αυτό που μετράει στο risotto, άρα χαλάλι....σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Τώρα το αποτέλεσμα............

Παράξενο risotto !!!!!!! Eίχε μία επίγευση ..φράουλας αλλά σε αλμυρή έκδοση. Δεν βγήκε πολύ φραουλί στο χρώμα που είναι λογικό διότι τι χρώμα να επιζήσει μετά από 20 λεπτά θερμική επεξεργασία που με κάνει να υποψιάζομαι, ότι η φωτογραφία στο περιοδικό του ΑΒ μπορεί να είναι πειραγμένη.

Το συνοδέψαμε με ένα μπουκάλι ροζέ κρασί 14-18h (που έχει γιά βάση το αγιωργίτικο Νεμέας). Αν θα το ξανακάνουμε ? Ω ναι !!!! είναι ένα ωραίο χορταστικό ανοιξιάτικο πιάτο που το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

11 comments:

Juanita La Quejica said...

Ωραία συσκευασία έχει το acquerello. Θα το δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία, όσο κρατούν ακόμα γερά οι φράουλες! Thanks! Θα είναι ίσως και εξαιρετικό συνοδευτικό στο αγαπημένο μου ανοιξιάτικο ψαρονέφρι με φράουλες και σοκολάτα.

CGP said...

@juanita

Ψαρονέφρι με φράουλες και σοκολάτα... Την συνταγή παρακαλώ !!!!!!!!!!!

Juanita La Quejica said...

Δεν την έχω βάλει εδώ; Την είχα γράψει πέρισυ στο μπλογκ μου και νόμιζα ότι την έχω βάλει και εδώ. Κάτσε να ψάξω...

Anonymous said...

Ενδιαφέρουσα εκδοχή...
Αν διάβασα καλά έβαλες 30 φράουλες; Για πόσα άτομα;
Σε ποιά στιγμή τις έβαλες; Λίγο πριν το τέλος;
Το χρώμα στην συνταγή του περιοδικού μήπως είναι από ροζέ αντί για λευκό κρασί στο σβήσιμο;
Δεν ξέρω τι άρωμα είχε, δεν έχουμε και τέτοια τεχνολογία ακόμη μόνο φωτογραφίες προς το παρόν, αλλά έτσι που το νιώθω ίσως πρόσθετα λίγες σταγόνες μπαλσάμικο στο πιάτο.
Φυσικά συμφωνώ για την επιλογή στο ροζέ.

Juanita La Quejica said...

Το βρήκα!http://hungryforhungry.blogspot.com/2006/12/keepaway.html

Γιάννη, επέστρεψες; Καλή Ξεκούραση!

CGP said...

@gianni

30 φράουλες γιά 3 άτομα. Τις μισές στην αρχή, τις άλλες μισές στα τελευταία 5 λεπτά. Η συνταγή λεει να τις βάλεις τις πρώτες 15 στο mixer αλλά το θεωρώ πλεονασμό.

Γιάννη, όλα τα λεφτά είναι το ρύζι και αν θέλεις ο ζωμός κρέατος που έχει παρασκευαστεί σε άσχετο χρόνο. Τα λαχανικά η ή φράουλα είναι απλοί κομπάρσοι. Τωρα που το σκεφτομαι θα το κάνω και με ακτινίδια....

Οχι, το κρασί πρέπει να έιναι λευκό χωρίς ταννίνες.Πιστεύω ότι το phοtoshop έχει αναλάβει το κοκκίνισμα !!!!!!!!!!

Συμφωνώ γιά το balsamico !!!!!!!!!

elie said...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Σήμερα διάβαζα σε ένα περιοδικό και για σπαγγέτι με φράουλες και έλεγα να το δοκιμάζαμε. Είχε και μπαλσάμικο, παλαιωμένο.

Anonymous said...

pou tha vroume auto to ryzi? Thanks

Anonymous said...

pou tha vroume auto to ryzi? Thanks

CGP said...

@ tania

Notos Galleries αλλά και καταστήματα με Ιταλικά delikatessen, γιά παράδειγμα το Provence στην Λ. Ποσειδώνος 81 στην παραλιακή δίπλα στο ανθοπωλείο Πετρίδη

kiki said...

Πρωτότυπη ιδέα! Να τη δοκιμάσουμε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...