Κρατάμε στην άκρη το μείγμα και ετοιμάζουμε το κουσκους, δηλαδή βράζουμε μισό πακέτο σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε.
Όσο βράζει το κουσκούς μπορούμε να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ: δυο κουταλιές χυμός λεμόνι, ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη, μια κουταλιά ωραίο μέλι, λίγο ηλιέλαιο, χυμός ενός πορτοκαλιού, κανέλα, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κύμινο, κόκκινο γλυκό πιπέρι, κουρκουμάς και κοπανισμένος κόλιανδρος (τα μπαχαρικά τα ζεσταίνω πάντα πριν τα κοπανίσω). Όταν κρυώσει κάπως το σουρωμένο κουσκούς, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, πάντα με πηρούνι για να μην κολλήσουν οι κόκκοι του. Αν έχουμε βάλει μπόλικες σταφίδες, θα πιούνε από το ζουμάκι και θα γίνουν τέλειες. Στη φωτογραφία το ντρέσινγκ και το μείγμα με το κρεμμύδι:Καλή επιτυχία!
(φυσικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθαφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τα γούστα σας, σίγουρα όμως είναι μια συνταγή για αυτούς που τους αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις στο φαγητό)
Here's this recipe in English! Fry up one small onion and half a clove of garlic in sunflower oil until soft and brown. Remove from heat and add a handful of raisins and a couple of chopped dried apricots, half an orange's zest, a pinch of cinammon and a little bit of curry. If you wish, add some boiled chickpeas, dried cranberries and pieces of orange (without the skin). Definately add some dried nuts, preferably almond or even better, pine nuts. Set aside the mix to cool and in the meantime prepare the couscous (boil and drain or steam it, according to the type of couscous available). Prepare the dressing by mixing two teaspoons of lemon juece, a tablespoon of good quality honey, sunflower, cumin, paprika, turmeric, cinnamon, ground pepper, an orange's juice and some crashed coriander seeds (I always heat the seeds before crashing them). When the couscous is drained and cool, we mix all the ingredients together, always fluffing them with a fork (orelse the couscous will become sticky). If we have plenty of raisins, they'll swell beautifully with the dressing. Enjoy and welcome to the blog!
14 comments:
Dear
I am also hungry for ur blog information...just do one thing...pl do one thing..write in ENGLISH........
Here's this recipe in English then! Fry up one small onion and half a clove of garlic in sunflower oil until soft and brown. Remove from heat and add a handful of raisins and a couple of chopped dried apricots, half an orange's zest, a pinch of cinammon and a little bit of curry. If you wish, add some boiled chickpeas, dried cranberries and pieces of orange (without the skin). Definately add some dried nuts, preferably almond or even better, pine nuts. Set aside the mix to cool and in the meantime prepare the couscous (boil and drain or steam it, according to the type of couscous available). Prepare the dressing by mixing two teaspoons of lemon juece, a tablespoon of good quality honey, sunflower, cumin, paprika, turmeric, cinnamon, ground pepper, an orange's juice and some crashed coriander seeds (I always heat the seeds before crashing them). When the couscous is drained and cool, we mix all the ingredients together, always fluffing them with a fork (orelse the couscous will become sticky). If we have plenty of raisins, they'll swell beautifully with the dressing. Enjoy and welcome to the blog!
Κάτι μου λέει ότι θα μ' αρέσει πολύ αυτό...
Το πήξαμε στο κουσκούς το Blog!!!
Άραγε θα βρω αποξηραμένα κράνμπερις? Ξέρει κανένας πού?
Popps dear, να βάλουμε στην αρχική σελίδα την αγγλική μετάφραση; Respect, από καιρό βλέπαμε ότι μας διαβάζουν και στην Ινδία, αλλά στο δικό σου έγινε η πρώτη εμφάνιση.
Πότε θα αξιωθώ να έρθω στα μέρη σου να μου φτιάξεις αυτές τις γλυκιές γεύσεις που μου αρέσουν τόσο;
Elie, κράνα αποξηραμένα έβρισκα μέχρι τέλη Γενάρη, δεν ξέρω αν υπάρχουν πια. Τα φέρνει σίγουρα ο Ιορδάνης, εξειδικευμένο μαγαζί σε ξηροκάρπια, από το πιο παλιά στην Νέα Ιωνία, στην Ηρακλείου.
Υπάρχουν κάποια ξηροκαρπάδικα που έχουν ποικιλία από ξερά φρούτα. Νομίζω στην Αθήνα στις Μούσες είχα δει;
Χουανίτα, εδώ είμεθα και τελούμε εν αναμονή υμών!
Thanks για τα αγγλικά στο κύριο θέμα. Οι Μούσες έχουν πέσει έξω σαν επιχείρηση και έχουν κλείσει Ποππάκι. Φαντάζομαι πάντως ότι και στην κεντρική αγορά θα υπάρχουν ίσως τέτοια καλούδια.
Καλύπτομαι από τον εξαίρετο Ιορδάνη (αν έχει ακόμη). Ευχαριστώώώώ.
Όπου έχει ξηροκάρπια σταφίδες κλπ, μέσα εγώ. Μα ποιά απ΄ολες τις εκδοχές να δοκιμάσω; Τι σας έπιασε καλέ με το που έφυγα 2 μέρες; Κουσκουσίτιδα;
Είδες Κική? Λείπει ο (ένας) γάτος και... το ρίξαμε στο κουσκούς (εεε, με την καλή έννοια!)
ΟΚ, ο Ιορδάνης έχει και αυτή την εποχή. Χθες πήρα...
Καλά που μου το είπες Εlie, να πάω να ανανεώσω προμήθειες.
Και ο ΑΒ φέρνει πολύ συχνά κράνμπερις είτε συσκευασμένα σκέτα είτε αναμιγμένα με άλλους ξηρούς καρπούς
Post a Comment